Mamaliga in staturi, sau Taci si Inghite

Mamaliga in staturi, sau Taci si Inghite

Daca tot am inceput sa lucrez la reteta de mamaliga mai detaliata, am zis sa continui cu aceasta varianta de mamaliga in staturi cu branza, sau Taci si Inghite - denumirea mai populara. Bineinteles ca este delicioasa, nici nu are cum sa fie altfel cu atatea in ea, copiilor le-a placut mult, deci incercati cu incredere.

Taci si Inghite este mai interesant la gust pentru ca mamaliga se impregneaza la cuptor cu unt, telemeaua se topeste si toate impreuna formeaza gustul minunat si servirea mai deosebita.

Ingrediente

Malai
500 g
Lapte
1200 ml
puteti sa-l combinati sau inlocuiti cu apa
Unt
100 g
de preferat moale, la temperatura camerei
Sare
1 lingurita
Telemea
250 g
alegeti telemea mai maturata, tare, puteti combina cu branza de burduf
Oua
6 buc
Carnati afumati
100 g
sau slanina, sunca, orice preferati - optional
Smantana
200 g
pentru servit

Pasi de urmat

1

Fierbeti mamaliga cu apa/lapte si sare, aveti toti pasii si instructiunile in Mamaliga - reteta de baza.

Doar aveti grija sa puneti mai putina apa/lapte conform retetei de aici, mamaliga in reteta de Taci si Inghite este putin mai ferma.

2

Cu jumatate din unt ungeti bine o tava mare si adanca, aici este de 20x30cm.

3

Puneti jumatate din mamaliga pregatita la pasul 1 in tava, aveti grija sa fie fierbinte, imediat dupa ce ati fiert-o in oala.

Nivelati si distribuiti cu lingura pe toata suprafata.

4

Puneti restul de unt peste acest strat, ungeti si distribuiti uniform.

5

Dati prin razatoarea mai mare, sau striviti cu degetele, jumatate din cantitatea de branza si o distribuiti peste mamaliga cu unt.

6

Acum puneti restul de mamaliga, nivelati cu lingura.

Cu o lingura faceti cateva adancituri in ea, dupa cate oua vreti sa puneti acolo. Eu am pus 6 oua, deci am facut 6 adancituri.

Bateti si aranjati ouale in aceste cuiburi formate.

7

Printre oua puneti restul de telemea razuita.

8

Optional puteti pune deasupra si bucatele de carnati, sunca, slanina afumata, etc.

Dati tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-30 de minute, pana observati ca ouale sunt gatite dupa cum va place - mai moi sau mai tari.

9

Serviti calda sau fierbinte cu smantana si muraturi, este combinatia perfecta.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2500 g (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

lycica
lycica 19 feb 2021, 12:58

Excelent! Mulțumim de sugestie!