Ingrediente
●
Lapte
1200 ml
puteti sa-l combinati sau inlocuiti cu apa
●
Unt
100 g
de preferat moale, la temperatura camerei
●
Telemea
250 g
alegeti telemea mai maturata, tare, puteti combina cu branza de burduf
●
Carnati afumati
100 g
sau slanina, sunca, orice preferati - optional
●
Smantana
200 g
pentru servit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fierbeti mamaliga cu apa/lapte si sare, aveti toti pasii si instructiunile in Mamaliga - reteta de baza.
Doar aveti grija sa puneti mai putina apa/lapte conform retetei de aici, mamaliga in reteta de Taci si Inghite este putin mai ferma.
Pas 2
Cu jumatate din unt ungeti bine o tava mare si adanca, aici este de 20x30cm.
Pas 3
Puneti jumatate din mamaliga pregatita la pasul 1 in tava, aveti grija sa fie fierbinte, imediat dupa ce ati fiert-o in oala.
Nivelati si distribuiti cu lingura pe toata suprafata.
Pas 4
Puneti restul de unt peste acest strat, ungeti si distribuiti uniform.
Pas 5
Dati prin razatoarea mai mare, sau striviti cu degetele, jumatate din cantitatea de branza si o distribuiti peste mamaliga cu unt.
Pas 6
Acum puneti restul de mamaliga, nivelati cu lingura.
Cu o lingura faceti cateva adancituri in ea, dupa cate oua vreti sa puneti acolo. Eu am pus 6 oua, deci am facut 6 adancituri.
Bateti si aranjati ouale in aceste cuiburi formate.
Pas 7
Printre oua puneti restul de telemea razuita.
Pas 8
Optional puteti pune deasupra si bucatele de carnati, sunca, slanina afumata, etc.
Dati tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-30 de minute, pana observati ca ouale sunt gatite dupa cum va place - mai moi sau mai tari.
Pas 9
Serviti calda sau fierbinte cu smantana si muraturi, este combinatia perfecta.
Pofta Buna!
Cantitate:
2500 g
(8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: