Ingrediente
●
Lapte
1200 ml
puteți să-l combinați sau înlocuiți cu apă
●
Unt
100 g
de preferat moale, la temperatura camerei
●
Telemea
250 g
alegeți telemea mai maturată, tare, puteți combina cu brânză de burduf
●
Cârnați afumați
100 g
sau slănină, șuncă, orice preferați - opțional
●
Smântână
200 g
pentru servit
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fierbeți mămăliga cu apă/lapte și sare, aveți toți pașii și instrucțiunile în Mămăliga - rețeta de bază.
Doar aveți grijă să puneți mai puțină apă/lapte conform rețetei de aici, mămăliga în rețeta de Taci și Înghite este puțin mai fermă.
Pas 2
Cu jumătate din unt ungeți bine o tavă mare și adâncă, aici este de 20x30cm.
Pas 3
Puneți jumătate din mămăliga pregătită la pasul 1 în tavă, aveți grijă să fie fierbinte, imediat după ce ați fiert-o în oală.
Nivelați și distribuiți cu lingura pe toată suprafața.
Pas 4
Puneți restul de unt peste acest strat, ungeți și distribuiți uniform.
Pas 5
Dați prin răzătoarea mai mare, sau striviți cu degetele, jumătate din cantitatea de brânză și o distribuiți peste mămăliga cu unt.
Pas 6
Acum puneți restul de mămăligă, nivelați cu lingura.
Cu o lingură faceți câteva adâncituri în ea, după câte ouă vreți să puneți acolo. Eu am pus 6 ouă, deci am făcut 6 adâncituri.
Bateți și aranjați ouăle în aceste cuiburi formate.
Pas 7
Printre ouă puneți restul de telemea răzuită.
Pas 8
Opțional puteți pune deasupra și bucățele de cârnați, șuncă, slănină afumată, etc.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-30 de minute, până observați că ouăle sunt gătite după cum vă place - mai moi sau mai tari.
Pas 9
Serviți caldă sau fierbinte cu smântână și murături, este combinația perfectă.
Poftă Bună!
Cantitate:
2500 g
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: