Ingrediente
●
Unt
150 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Smantana
250 g
sau iaurt mai gras
●
Branza de vaci
500 g
alegeti branza mai grunjoasa si uscata, bine scursa de zer
●
Esenta de vanilie
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati 150g de unt moale cu 180g de zahar si 2 oua.
Pas 2
Adaugati 200g de smantana sau iaurt, amestecati.
Pas 3
Apoi puneti 550-600g de faina(nu adaugati toata cantitatea imediat), 0.5 lingurita de sare si 10g praf de copt.
Pas 4
Amestecati mai intai aluatul cu o spatul sau lingura, pana se leaga toate ingredientele.
Pas 5
Apoi mutati aluatul pe masa si il framantati cu mainile pana devine uniform, nelipicios si moale. Lasati sa se odihneasca 10 minute.
Daca e nevoie, mai adaugati faina pe parcursul framantarii.
Pas 6
Pana se odihneste aluatul, pregatiti umputura de branza:
- amestecati intr-un bol branza de vaci cu 150g de zahar, 2 linguri de faina, 1 lingura de gris, 50g de smantana, 1 ou si esenta de vanilie.
Pas 7
Din aluatul framantat mai sus intindeti o foaie mare de aproximativ 3-4mm grosime.
Taiati din ea cercuri mari de aproximativ 8-10cm, folositi o cana mare, farfurie mica, sau un bol mic - sigur gasiti in bucatarie ceva potrivit de aceasta dimensiune.
Pas 8
Puneti pe fiecare cerc cate 1 lingura din umplutura cu branza.
Pas 9
Apoi le indoiti in jumate, sa fie ca niste semicercuri.
Marginile nu trebuie lipite, se lasa asa, putin desfacute.
Pas 10
Aranjati biscuitii intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Ungeti deasupra cu ou batut.
Pas 11
Le coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, sau pana se rumenesc uniform.
Observati ca umplutura de branza nu curge, chiar daca marginile nu sunt lipite.
Pas 12
Sunt delicioase calde sau reci, noua ne-au placut mult.
Pofta Buna!
Cantitate:
25 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)