Salata italiana cu ton si fasole
O salata genial de simpla, delicioasa, rapida, satioasa si plina de nutrienti, din 2 conserve si 3 miscari aveti salata aperitiv sau chiar o mancare completa. Cum altfel daca este reteta italiana de "Insalata di tonno e fagioli", de multe ori ma minunez cum reusesc ei din cateva ingrediente de baza sa faca o mancare deosebita si simpla. Deci recomand cu mare increde aceasta salata cu fasole si ton, noua ne-a placut mult, mai ales ca am intotdeauna in debara conserve de ton si fasole.
Puteti pregati reteta si cu fasole fiarta de voi, oricare o preferati si aveti la indemana, conserva este pentru cazuri urgente si mai comode. Oricum, in ambele variante salata cu fasole si ton este gustoasa si frumoasa!
Ingrediente
●
Fasole fiarta
300 g
din conserva sau fiarta in casa
●
Ton bucati la conserva
160 g
●
Ceapa rosie
0.5 buc
sau ceapa alba, verde
●
Patrunjel
1 legatura
puteti adauga si putin marar sau alte verdeturi preferate
●
Ulei de masline extravirgin
50 ml
alegeti ulei de masline care sa va placa la gust
●
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti fasolea si tonul scurse bine de zeama.
Daca folositi fasole din conserva, recomand s-o spalati putin sub jet de apa intr-o sita.
Pas 2
Adaugati ceapa taiata julien si verdeata tocata marunt.
Pas 3
Apoi puneti sarea, piperul negru macinat, zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie si uleiul de masline.
Pas 4
Amestecati bine, gustati si potriviti dupa gust cu inca putina sare sau lamaie.
Serviti imediat si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
3 (2 voturi)