Cappucino de casa Reteta VIDEO

Cappucino de casa

Inca un an in urma nu m-as fi gandit sa pun pe site reteta de Cappucino, era cumva logic ca il pot savura oricand la o cafenea in oras, cu familia sau prietenii. Dar fiindca nu se mai putea iesi ca inainte, am dus dorul de un Cappucino bun, asa ca am invatat sa-l facem delicios in casa. Este minunat pentru ca se poate adapta la orice gusturi - cafea espresso sau ness, decaf, inka(fetele mele zic Inkaccino). Dimineata il puteti pregati normal, cu lapte simplu sau vegetal, iar seara de o pofta merge cu cafea decaf.

Bineinteles spuma de lapte o face minunat un aparat de preparat cafeaua, din acela mai profi, dar am vrut sa va arat in aceasta reteta cum o puteti pregati banal, fara ustensile deosebite si la indemana. Apoi o puteti indulci dupa preferinte cu orice va place, eu am ales aici cuburile de zahar brun Margaritar - Sugars of the World, pentru un plus de gust de caramel.

Inspirati de destinatiile de vacanta si cele mai frumoase locuri de pe pamant, cei de la Margaritar au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahar brun din trestie de zahar din tari exotice. Aceasta contine produse exclusive din zahar brun. El este un produs potrivit atat pentru coacere, precum si pentru indulcirea bauturilor datorita gustului sau asemanator caramelului. Puteti afla si voi mai multe despre produsele noi, accesand pagina lor.

Ingrediente

Cafea
50 ml
oricare preferati
Lapte
100 ml
de 3.5% grasime, il puteti inlocui cu lapte vegetal dar fara o spuma de efect
Zahar brut
2 buc
2 cubulete, optional
Scortisoara macinata
0.25 lingurite
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Pentru un Cappucino de obicei se recomanda o cana mica de aproximativ 200ml.

Deci alegeti ceasca potrivita.

Cappucino de casa - Pas 1
Pas 2

Apoi este foarte important sa pregatiti 50ml de cafea dupa metoda preferata - espresso, la ibric, ness, etc. Mie imi place sa fie putin mai tare, ca sa se simta mai bine gustul ei impreuna cu laptele adaugat.

Cappucino de casa - Pas 2
Pas 3

Este foarte gustos un Cappucino indulcit cu zahar brun. Mie imi place sa folosesc cubulete, sunt cumva mai usor si curat de folosit.

Deci indulciti cafeaua preparata dupa plac.

Cappucino de casa - Pas 3
Pas 4

Fiindca nu toata lumea are aparate sau ustensile specifice pentru a pregati spuma de lapte, va arat aici cum se face simplu, doar cu un borcan de 700ml cu capac.

Cappucino de casa - Pas 4
Pas 5

Deci, mai intai incalziti laptele, sa nu fiarba dar sa fie fierbinte bine la aproximativ 60 de grade. Eu il pun de obicei 1 minut la microunde.

Turnati-l in borcan si inchideti strans capacul.

Cappucino de casa - Pas 5
Pas 6

Incepeti sa agitati atent borcanul, ca sa va asigurati ca nu va curge laptele din el si nu va stropiti.

Apoi continuati sa-l scuturati bine timp de aproximativ 1 minut.

Cappucino de casa - Pas 6
Pas 7

Acum turnati cafeaua in cana pregatita pentru Cappucino.

Cappucino de casa - Pas 7
Pas 8

Incepeti sa turnati laptele din borcan, la inceput va curge partea fara spuma.

Cappucino de casa - Pas 8
Pas 9

Apoi vine si spuma, o aranjati frumos deasupra

Cappucino de casa - Pas 9
Pas 10

Optional puteti presara putina scortisoara sau cacao pudra deasupra.

Imediat serviti si savurati.

Pofta Buna!

Cappucino de casa - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 ml (1 portie)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 16 Apr 2021, 16:53

Bravo Lena! Capuccino făcut în casă, cu cafeaua preferată și lapte adevărat, plus că  nu  mai umplem casa cu încă un aparat! Nu uita draga noastră Lena că vine Paștele și ne-ar prinde tare bine niște rețete tradiționale ucrainene sau moldovenești de dincolo de Prut. Când mă gândesc la mesele acelea cu câte 20-30 de feluri de aperitive...