Crumble de Căpșuni
Aveam chef zilele trecute de o prăjitură cu căpșuni rapidă, dar o vroiam și cumva mai crocantă, cu fulgi de ovăz. Inevitabil am ajuns la ideea acestui Crumble de Căpșuni - un fel de prăjitură super rapidă, cu minim de efort și maxim rezultat. Sosul de căpșuni format la bază, ca un fel de jeleu, se combină perfect cu aluatul aromat și crocant, iar dacă mai puneți și puțină înghețată de vanilie pe lângă - ați dat lovitura!
Cantitatea de căpșuni și aluat o puteți regla după dimensiunea tăvii și preferințele voastre - dacă vă doriți un Crumble de Căpșuni mai zemos, sau cu mai mult aluat crocant, puteți micșora porțiile bineînțeles, dar nouă ne place atât de mult, încât țin să fac neapărat cantitate mai mare.
Ingrediente
●
Zahăr
5 linguri
pentru umplutura de căpșuni
●
Amidon alimentar
2 linguri
puteți înlocui cu aceeași cantitate de făină
●
Zahăr
70 g
pentru aluat
●
Fulgi de ovăz fini
70 g
●
Esență de vanilie
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați și curățați căpșunile, apoi le tăiați jumătăți sau sferturi. Dacă aveți fructe mici, puteți să le lăsați întregi.
Pas 2
Adăugați peste ele zeama stoarsă de la 1 lămâie, 5 linguri de zahăr și amidonul.
Amestecați bine totul. Apropo, amidonul este cel care va transforma căpșunile în jeleu după coacere, deci nu-l ignorați.
Pas 3
Mutați această compoziție de căpșuni într-o tavă adâncă, a mea este de sticlă și are 35x32cm.
Pas 4
Într-un alt bol dați prin răzătoarea mai mare untul rece.
Pas 5
Adăugați 70g de zahăr, făina, fulgi de ovăz și puțină esență de vanilie.
Pas 6
Amestecați acest aluat cu mâinile până se formează niște firimituri umede.
Pas 7
Îl presărați și distribuiți uniform peste căpșunile din tavă.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute.
Pas 8
După cuptor îmi place să las acest crumble de căpșuni să se potolească puțin și să se pătrundă aromele - aproximativ 2-3 ore.
Pas 9
Apoi îl serviți simplu sau cu puțină înghețată de vanilie pe lângă, aceasta se combină perfect cu sosul/jeleul de căpșuni format.
Nouă ne place la fel de mult și rece, de la frigider a 2-a zi, dacă mai rămâne!
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: