Crumble de Căpșuni

Crumble de Căpșuni

Aveam chef zilele trecute de o prăjitură cu căpșuni rapidă, dar o vroiam și cumva mai crocantă, cu fulgi de ovăz. Inevitabil am ajuns la ideea acestui Crumble de Căpșuni - un fel de prăjitură super rapidă, cu minim de efort și maxim rezultat. Sosul de căpșuni format la bază, ca un fel de jeleu, se combină perfect cu aluatul aromat și crocant, iar dacă mai puneți și puțină înghețată de vanilie pe lângă - ați dat lovitura!

Cantitatea de căpșuni și aluat o puteți regla după dimensiunea tăvii și preferințele voastre - dacă vă doriți un Crumble de Căpșuni mai zemos, sau cu mai mult aluat crocant, puteți micșora porțiile bineînțeles, dar nouă ne place atât de mult, încât țin să fac neapărat cantitate mai mare.

Ingrediente

Căpșuni
1500 g
   
Zahăr
5 linguri
pentru umplutura de căpșuni
Amidon alimentar
2 linguri
puteți înlocui cu aceeași cantitate de făină
Lămâie
1 buc
   
Unt
70 g
   
Zahăr
70 g
pentru aluat
Făină albă
70 g
   
Fulgi de ovăz fini
70 g
   
Esență de vanilie
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați și curățați căpșunile, apoi le tăiați jumătăți sau sferturi. Dacă aveți fructe mici, puteți să le lăsați întregi.

Crumble de Căpșuni - Pas 1
Pas 2

Adăugați peste ele zeama stoarsă de la 1 lămâie, 5 linguri de zahăr și amidonul.

Amestecați bine totul. Apropo, amidonul este cel care va transforma căpșunile în jeleu după coacere, deci nu-l ignorați.

Crumble de Căpșuni - Pas 2
Pas 3

Mutați această compoziție de căpșuni într-o tavă adâncă, a mea este de sticlă și are 35x32cm.

Crumble de Căpșuni - Pas 3
Pas 4

Într-un alt bol dați prin răzătoarea mai mare untul rece.

Crumble de Căpșuni - Pas 4
Pas 5

Adăugați 70g de zahăr, făina, fulgi de ovăz și puțină esență de vanilie.

Crumble de Căpșuni - Pas 5
Pas 6

Amestecați acest aluat cu mâinile până se formează niște firimituri umede.

Crumble de Căpșuni - Pas 6
Pas 7

Îl presărați și distribuiți uniform peste căpșunile din tavă.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute.

Crumble de Căpșuni - Pas 7
Pas 8

După cuptor îmi place să las acest crumble de căpșuni să se potolească puțin și să se pătrundă aromele - aproximativ 2-3 ore.

Crumble de Căpșuni - Pas 8
Pas 9

Apoi îl serviți simplu sau cu puțină înghețată de vanilie pe lângă, aceasta se combină perfect cu sosul/jeleul de căpșuni format.

Nouă ne place la fel de mult și rece, de la frigider a 2-a zi, dacă mai rămâne!

Poftă Bună!

Crumble de Căpșuni - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!