Scoici in sos de rosii - Moules à la provençale

Scoici in sos de rosii - Moules à la provençale

Mult timp nu am putut accepta fructele de mare la masa noastra, dar mi-am schimbat parerea dupa cateva incercari de a la gati acasa, din ingrediente verificate si proaspete. Scoicile, sau midiile, au fost cel mai greu de abordat din cauza unei prime experiente - le-am cumparat incorect, acasa mi-am dat seama ca au un miros dubios si le-am aruncat. Dar in timp am inteles toate aspectele, de la cumparare pana la curatare si gatire, si acum ne bucuram de gustul lor minunat periodic chiar cu toata familia, iar aceasta varianta de midii cu sos de rosii a devenit preferata noastra pentru mult timp.

In reteta de Scoici cu vin si usturoi aveti multe detalii despre cum se curata midiile si cum se aleg, nu voi repeta aici toate informatiile, doar sa stiti ca din momentul cand va vine ideea sa gatiti scoici, primul pas si cel mai important sa identificati magazinul corect de unde sa le cumparati. Recomand neaparat un super/hipermarket cu pescarie buna, magazinele specializate pentru restaurante gen Metro, Selgors, etc, unde livrarea se face constant si des. Apoi neaparat aveti grija sa le mirositi la cumparare - scoicile bune au miros de apa sarata de mare, nicidecum miros de peste intens cu nuante dubioase.

Pentru aceasta reteta este obligatoriu sa pregatiti sosul de rosii dinainte, va recomand din retetele mele Sosul Marinara Clasic, sau Sosul Marinara in varianta mea, eu il conservez la borcane in sezonul de rosii si-l am tot anul la indemana. Dar puteti cumpara un sos bun de rosii pentru paste si pizza din comert, verificat si sa va placa la gust - nici intr-un caz bulion normal!

Ingrediente

Scoici proaspete
2 kg
cumpar de obicei 2 pungi mici de plasa standard - sunt multe scoici sparte sau deschise care le aruncati
Sos de rosii pentru paste si pizza
500 ml
pregatit in casa sau cumparat - neaparat sa va placa la gust!
Vin alb demisec
100 ml
si inca putin pentru servit!
Ulei de masline
50 ml
Unt
20 g
Usturoi(catei)
3 buc
Patrunjel tocat
2 linguri
Paine (bagheta)
1 buc
pentru servire

Pasi de urmat

1

Neaparat va apucati mai intati sa pregatiti sosul de rosii, daca nu l-ati cumparat gata preparat.

Aveti 2 retete bune la noi pe site - Sosul Marinara Clasic si Sosul meu de rosii pentru paste si pizza. Eu le conservez in sezon la borcane si am tot anul la indemana.

Si mare grija, sosul de rosii corect gatit si aromat este cheia retetei - asa veti obtine maxim de gust!

2

Pana fierbe sosul de rosii aveti timp suficient sa curatati scoicile, toate insuctiunile detaliate le gasiti aici in reteta de Scoici cu usturoi si vin - pasii 1-7.

3

Cand sosul de rosii este gata si scoicile sunt curatate, ne apucam efectiv de reteta.

Deci, puneti intr-o tigaie adanca, sau cratita adanca, uleiul de masline si untul, lasati pana se incalzesc bine.

4

Adaugati apoi usturoiul tocat marunt si il caliti timp de 1 minut.

5

Adaugati scoicile si 100ml de vin alb demisec, scuturati bine tigaia, sau amestecati cu o lingura mare de lemn.

6

Dati focul la maxim si acoperiti tigaia cu capac, timp de 5 minute periodic mai scuturati sau amestecati scoicile.

7

Dupa acest timp scoicile ar trebui sa se deschida toate, daca observati vreuna inchisa, o aruncati la gunoi.

8

Acum adaugati sosul de rosii si amestecati atent in cratita.

Lasati sa mai fiarba 1-2 minute.

9

Dupa acest timp adaugati patrunjelul tocat si inchideti focul.

10

Taiati repede niste felii de bagheta, le ungeti cu putin unt si rumeniti intr-o tigaie grill.

11

Le puneti pe masa, turnati vinul alb in pahare si cate o farfurie mare de scoici cu sos la fiecare.

Savurati scoicile impreuna cu feliile de bagheta prajita inmuiate in sos, iar la final acesta il puteti savura cu lingura, ca pe o supa crema de rosii.

Sunt absolut delicioase, un mare alint pentru toata lumea...

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !