Cornulete fragede cu smantana si unt Reteta VIDEO

Cornulete fragede cu smantana si unt

Aceaste cornulete fragede cu gem sau visine sunt simbolul tuturor sarbatorilor in familia noastra, cele mai populare fursecuri  acasa si le stiu de la bunica, apoi de la mama, acuma sper sa preia reteta de cornulete fragede si fetele mele - asa se faceau in familia noastra dintotdeauna si nu o schimb cu alta niciodata.

Cornuletele fragede cu unt de fapt se preparau cu untura de porc dar de ceva ani am adaptat reteta, folosesc doar unt si sunt mult mai delicioase, cu usoara aroma de unt, crocante, usoare si fragede.

Ca umplutura puteti folosi bucatele de rahat, visine sau orice gem preferat dar amestecat cu nuci maruntite, sa fie ca o pasta si sa nu curga din cornulete. Dar totusi as accentua ca preferatele noastre sunt cornuletele cu visine, cumva contrastul de zahar pudra dulce, aluat fraged si visine acrisoare mi se pare cel mai fain.

Ingrediente

Smantana 20% grasime
200 g
Unt
200 g
topit si racorit
Drojdie uscata
1 lingurita
sau o bucatica de drojdie proaspata
Faina
400 g
folositi atat cat va cere aluatul, pana nu se lipeste de maini
Gem
300 g
orice umplutura va place - gem cu nuci, visine, sau rahat
Zahar pudra
300 g

Pasi de urmat

Pas 1

Topiti untul la foc mic.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 1
Pas 2

Puneti smantana intr-un bol in care veti face aluatul.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 2
Pas 3

Adaugati untul si amestecati cu o lingura, apoi puneti drojdia si mai amestecati o data.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 3
Pas 4

Adaugati faina si framantati - aveti grija sa nu puneti prea multa din prima, doar pana aluatul este destul de moale si nu se lipeste de maini.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 4
Pas 5

Aluatul il puteti lasa la rece 10-15 min, 1 ora sau mai mult pana cand aveti timp sa-l faceti.

Dupa ce il scoateti de la rece, mai framantati un pic.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 5
Pas 6

Se imparte in 14-16 bucatele mici(cat o nuca) si formati din ele bilute pe care le puneti pe masa presarata cu faina.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 6
Pas 7

Fiecare bila  o intindeti cu facaletul intr-o foaie subtire de 1.5-2 mm si rotunda. Taiati in 8 benzi uniforme, puneti pe fiecare un pic de umplutura si rulati.

Un pont sa se miste treaba mai repede - intindeti 3-4 foi una dupa alta si le lucrati cu cineva impreuna. Unul pune umplutura altul ruleaza.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 7
Pas 8

Le treceti apoi pe o tava(nu ungeti cu nimic, aluatul este cu unt si nu se lipeste) si dati la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 8
Pas 9

Scoateti cand sunt usor roz, nu le lasati pana se rumenesc tare, ca se usuca prea mult.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 9
Pas 10

Pe parcurs ce le scoateti se trec pe un platou sa se racoreasca bine.

Platoul de pe poza este exact cantitatea de cornulete din ingredientele de mai sus.

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 10
Pas 11

Apoi le treceti prin zahar pudra, sunt mult mai gustoase daca luati zahar pudra vanilat.

Pastrati intr-o punga sau casoleta, tin chiar si 1-2 saptamani, dar oricum se mananca foarte repede :)

Pofta Buna!

Cornulete fragede cu smantana si unt - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (o tava plina, vedeti pasul 11)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (30 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

marinaily
Marina (marinaily) 10 Feb 2010, 23:30

mmmmm astea-s mult iubitele " ţ i g a r e t e" ,multumesc frumos , 

hanna
hanna 11 Feb 2010, 16:16

buna lena!

se poate pune margarina in loc de unt la cornulete?

lena
Elena (lena) hanna 11 Feb 2010, 16:18

Da, sigur ca se poate, nu vor avea aroma de unt, dar bune tot vor fi

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 11 Feb 2010, 18:41

o cautam de mult reteta asta, mama mea le facea cind eram mai mici, dar acum de cind suntem plecati din tara si ea nu mai gateste, a si uitat cum se fac. Chiar mersi pt reteta.

Nota mea pentru reteta:
milica
milica timaru (milica) 11 Feb 2010, 19:11

s7unt cornulete ff bune si sunt ca la mama acasa imi aduce aminte de timpurile cind eram copil sunt delicioase dar cred ca iun loc de smintina mama punea  chijleag cum se zice in moldova sunt delicioase multumim  DOAMNA LENA     SA NE MAI ADUCETI AMINTE DE COPILARIE CU RETETELE DUMNEAVOASTRE   VA PUP DIN MOLDOVA MILICA`

Nota mea pentru reteta:
adina
marcut adina (adina) 11 Feb 2010, 20:30

sigur merita incercat .Toata stima pt tine Lena

eli
elena teodoru (eli) 11 Feb 2010, 21:50

Intr-adevar,sunt grozav de bune si-mi amintesc de vremurile de demult,cand le faceam de Craciun pe langa alte prajiturele.Ies mai fragede cu untura dar mult mai sanatoase cu unt si de multe ori puneam si eu "chisleag"in loc de smantana iar ca umplutura mai foloseam amestecul de crema de la cozonaci,cu nuca macinata,cacao si albus de ou,sau cu gem de prune amestecat cu nuca macinata.Felicitari pt reteta,Lena,esti mereu la inaltime cu toate retetele pe care ni le oferi!

Nota mea pentru reteta:
chety
chetza (chety) 11 Feb 2010, 22:51

arata minunat,felicitari LENA

Nota mea pentru reteta:
sarian
sarian 11 Feb 2010, 22:55

Multumiri lena!  ma intreb daca ai prins indemanarea de a prepara toate minunatiile ajutand-o de mica pe mama ta. Toate retetele tale sunt foarte aspectuoase si imbie sa le fie puse si pe masa noastra.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 Feb 2010, 23:00

Multumiri multe pentru aprecieri! Ma motivati mult sa lucrez si in continuare, sa caut retete cat mai interesante si gustoase. Am invatat mult de la 2 bunici foarte bune bucatarese, de la mama si apoi de la multe alte persoane pe care le-am cunsocut si aici in Romania. Sa aveti pofta buna si multa sanatate

cuta
cuta 11 Feb 2010, 23:21

arata super !!!

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 11 Feb 2010, 23:43

imi aduce aminte de copilarie si de nasa mea!!!multumesc,sunt ff bune!

Nota mea pentru reteta:
sarian
sarian 11 Feb 2010, 23:59

multumiri din nou, pentru raspuns. Nu sunt chiar asa de antitalent ca o matusa de a mea care scotea semintele din vinetele coapte pentru salata (!) sau, cu alta ocazie, a copt prajitura cu o lingurita in ea dar intinsul foilor este o mare problema pentru mine. chiar daca aluatul nu se lipeste, in fine, nici de maini, nici de masa si nici de facalet, nu-i pot da forma dorita iar cornuletele capatau toate formele ciudate. cu drag

lyly
liliana (lyly) 12 Feb 2010, 08:54

Buna!!!!!!!!!!!!!!! yam-yam

gabriela29sv
gabriela29sv 12 Feb 2010, 10:28

Buna Lena, toata stim...chiar nu stiam cu cum sa fac cornulete si sa nu pun untura ca e cam grasa ,super ideea cu untul...multumesc.keep on going

victoria pegza
victoria pegza 13 Feb 2010, 19:28

Salutare Lena!la noi in republica moldova se spun tigarete,este desertul traditional de craciun,sunt super bune mi-au esit foarte bune,esti cea mai buna bucatareasa ,sanatate iti doresc.

CamiWitt
CamiWitt 14 Feb 2010, 12:16

Lena, te urmaresc de citva vreme...nu pot spune decit ca imi plac toate retetele. o gramada de retete pentru cornulete am incercat. Varianta aceasta este cea mai buna, ies foarte fragede. Pacat ca nu ai si o sectiune.

Iti doresc o zi minunata si spor in toate!

Cami

cristinica
cristinica 16 Feb 2010, 14:56

arata super bine o sa incerc si eu :D:D:D

crismi
crismi 05 Jul 2010, 23:15

multumesc mult pentru reteta. Sunt foarte bune.Copiii se cearta pe ele.

MariaP
MariaP 03 Sep 2010, 13:48

Foarte bine arata! Ies si mai fragede daca in compozitite se pune putin bors, iar in loc de smantana si unt se foloseste untura.

camelia87
camelia87 27 Nov 2010, 20:35

Buna Lena, azi am facut cornulete dupa reteta ta si au iesit nemaiponite, sincer niciodata nu am mancat cornulete mai bune. Felicitari!!! O sa incerc si alte retete, sunt sigura ca toate sunt la fel de bune

lumiaris
luminita antistescu (lumiaris) 09 Dec 2010, 13:32

Draga Lena, am gasit situl tau intamplator(cautand reteta pt.cornulete)si bineinteles am gasit reteta ta,pe care am si  facuto! Mi-a iesit extraordinar de bine, sotul meu le adora.. l-am cucerit. Acum 20 de min le-am terminat si  m-am hotarat sa iti scriu si sa iti multumesc pt.reteta. Te pup si iti doresc o zi minunata.

Nota mea pentru reteta:
adrianamo
adrianamo 22 Dec 2010, 07:59

Salut,

uitasem de reteta aceasta,e reteta mea preferata pentru cornulete,mi-aduce aminte de copilarie...insa in ultima vreme incepusem sa fac de Craciun tot felul de alte prajituri.Rasfoind ieri situl tau am dat peste reteta ..si m-am hotarat pe loc s-o fac.

Am facut-o cu untura,aveam in frigider mai demult..sant delicioase,exact cum imi aminteam!

Multumesc!

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 14 Jan 2011, 14:54

Eu vreau sa incerc reteta asta doar ca le voi umple cu ciocolata, sper sa iasa bune ;)

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 15 Jan 2011, 11:32

Lena la aluat nu se pune nimic zahar?

lena
Elena (lena) Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 15 Jan 2011, 22:45

Nu se pune zahar, sunt suficient de dulci de la zaharul pudra.

maria leca
maria leca 05 Feb 2011, 17:56

arata super si deliciosi

miniraton
irina (miniraton) 23 Dec 2011, 19:06

arata extraordinar. Am sa le incerc si eu.

miniraton
irina (miniraton) 23 Dec 2011, 19:07

o sa le incerc si eu. Arata f f bine !

crisan
alexandra crisan (crisan) 24 Dec 2011, 19:36

au iesit foarte bune cornuletele .craciun fericit va doresc tuturor

crismi
crismi 15 Feb 2012, 14:27

Le-am facut si eu de multe ori.Mama mea le facea aproximativ la fel, doar ca nu punea drojdie.Dar asa parca ies un pic mai bune. In loc de smantana, eu le pun iaurt, iar la cele din imagine, cam jumatate din cantitatea de faina am inlocuit-o cu faina integrala.Nu le dau prin zahar-pudra, pentru ca nu-mi place si oricum pun si putin zahar in aluat..

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 15 Feb 2012, 20:26

Foarte bune!!!! Le-am umplut cu gem si nuci si sunt delicioase

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 21 May 2012, 17:06

Eu am pus dulceata de trandafir, nuci si prune (asa le facea mamica acasa) le-am pudrat doar putin, ni s-au parut si asa destul de dulci

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 05 Dec 2012, 16:14

Dintotdeauna mi-au placut asa bunatati, la toate sarbatorile le papam primele pe ele.

Sunt superbe...

Le-am umplut cu crema ''finetti'' de la tine, amestecata cu nuci.

Poza mea pentru reteta:
alina1975
alina1975 21 Dec 2012, 22:36

Am facut cornuletele si au iesit extraordinar de bune. De altfel, nu este singura reteta pe care am facut-o si de care am fost foarte incantata. Multumesc! Felicitari

valika
valentina rosca (valika) 04 Jan 2013, 15:01

Le-am incercat si eu astazi , si mi-au placut mult.

Poza mea pentru reteta:
N.Nina
N.Nina 02 May 2013, 17:51

Buna, Lena! Multumesc pentru minunatele retete descrise pas cu pas, imi sunt de mare ajutor!  Sa ai parte de un Paste Fericit, alaturi de cei dragi! Pupici. Cornuletele le-am facut cu gem si rahat.

Poza mea pentru reteta:
dianka
Diana Ranga (dianka) 08 May 2013, 12:19

Lena, am incercat reteta ta, ca eu pin acum le faceam un pic altfel, dar nu inteleg de ce zaharul pudra s-a muiuat dupa citeva ore si astfel au devenit lipisiose :(  

lena
Elena (lena) 08 May 2013, 13:28

Nu ai copt suficient cornuletele la cuptor si erau inca umede. Sau umiditate crescuta in bucatarie/casa.

LicaStar
Lica (LicaStar) 12 Jun 2013, 19:08

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 12 Jul 2013, 16:54

Delicioase! Multumesc draga Lena.

Poza mea pentru reteta:
Ioanna
Ioanna 06 Oct 2013, 18:57

Au ieșit delicioase

Nota mea pentru reteta:
Ioanna
Ioanna 06 Oct 2013, 19:02

Poza mea pentru reteta:
alinasn
alinasn 17 Oct 2013, 12:45

Am copt si eu jumate' de compozitie, insa imi curge gemul din ele!:(
Sunt foarte foarte bune, dar iese tot gemul si nu prea mai sunt dulci..
 

lena
Elena (lena) 17 Oct 2013, 12:48

Amesteca gemul cu nuci maruntite, sa fie compozitia mai groasa si rezolvi problema.

alinasn
alinasn 17 Oct 2013, 21:27

Am facut si asta,dar degeaba! Si oricum gemul chiar era foarte gros!

Nu le copsesem pe toate si am cumparat niste marmelada - am rezolvat problema, dar nu's la fel de gustoase ca cu gemul!:D

Dar oricum, reteta suuper, multumim!:)

Roberto
Roberto 11 Nov 2013, 12:55

buna,chiar aveam nevoie de aceasta reteta,mai ales pas- cu-pas, facandu-le pt prima data, si mi-au iesit foarte si foarte gustoase " se topesc in gura", doar ca , baiatul meu iubeste doar biscuitul fara umpluturi,am facut o parte simpli - deci , nu il puteam lua de la platou,iau placut foarte mult, luand in consideratie ca ii placeau mereu doar cele din comert. Multumesc, ne esti de ajutor, Lena ! 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 Nov 2013, 18:09

O, ce platou mare ati facut! Ma bucur mult ca va plac, sa aveti pofta buna!

dubluW
dubluW 22 Dec 2013, 11:30

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca nu avem drojdie nici de un fel ... punem praf de copt sau ...? Merci mult!

  

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) dubluW 22 Dec 2013, 17:14

Puteti sa nu puneti chiar nimic, sau un varf de cutit de praf de copt.

Danissimo
Danissimo 27 Mar 2014, 16:00

salut Lena! Au iesit delicioase, dar zi te rog, cum le presori cu pudra? Eu cern deasupra pudra dar nu se lipeste de ele, daca le scutur un pic cred ca ramin cu-pielea-goala:)) sau trebuie pur si simplu mai mult zahar? 

lena
Elena (lena) Danissimo 27 Mar 2014, 21:41

Am o mica smekerie, ca sa se tina bine pudra trebuie sa fie foarte fina si proaspat macinata. Dar si o pudra fina din comert numa deschisa se lipeste bine.

Cornelia BB
Cornelia BB 05 Jul 2014, 07:12

Cornulete 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cornelia BB
Cornelia BB 05 Jul 2014, 07:12

Se topesc in gura 

Poza mea pentru reteta:
Cornelia BB
Cornelia BB 05 Jul 2014, 07:13

Băieții noi le spunem la Moldova 

Poza mea pentru reteta:
raluca A
raluca A 31 Jul 2014, 12:21

Ffff bune si fragede!cu toate ca nu se pune zahar chiar m-am mirat dar au iesit super!

Balan Mihaela
Balan Mihaela 27 Aug 2014, 13:59

salut,,dar zahar nu se pune in aluat?

lena
Elena (lena) Balan Mihaela 27 Aug 2014, 14:00

Nu

Rosemaryna
Rosemaryna 29 Aug 2014, 15:56

Aceste prajituri au gustul copilariei

Poza mea pentru reteta:
cezar
cezar 03 Oct 2014, 20:15
 

 le fac cat  mai  curand    Astea sant  cornuletele  cu  dulceata  de  trandafir,  preferatele copilariei  mele,se  faceau la  toate sarbatorile 

  MAI  ALES  NUNTI  SI  CUMETRII Lena  esti  o  adevarata  comoara

gabip
gabip 11 Oct 2014, 16:44

Nota 10 pentru retete, in general. Apreciez faptul ca, desi unele aluaturi nu contin zahar, preparatul final este ok. Atentie, daca nu sunt calde nu se lipeste zaharul de ele - e un pont bun! Tineti-l minte! Eu le-am scos din cuptor si am presarat zaharul direct din rasnita, pe ele, aveau hartie de copt. Mi-au iesit perfecte! Felicitari, Lena pentru tot! 

Rosemaryna
Rosemaryna 24 Nov 2014, 22:59

Salutari tuturor ! Va voi impartasi doua esecuri pe care le-as fi putut ocoli ...Eu prima data cind am incercat aceasta reteta mi-au iesit fenomenale ( am pus si poza chiar ) A doua oara am decis sa le fac din nou , pt o ocazie foarte speciala  "Baby shower " . Am avut emotii intrucit vroiam ca totul sa-mi iasa perfect dar am esuat :( Si din greseala mea am decis sa scriu , ca poate ajuta pe cineva. Deci , am amestecat untura ( caci mie imi place varianta originala )  cu smintina cind era FIERBINTE !!!!! Ugh...:(((( S-a facut pe loc ca " brinza " ...Greseala numarul doi a fost ca n-am aruncat-o , ci am decis sa continui ,gindindu-ma la ideea ca de fapt , bunica mea folosea " chisleag " si tot bune iesiau ...yeah right !!! Decizie fatala totala ...Au iesit ele sarmanele prajiturele dar nicidecum asa cum trebuie la gust . :((( Oh well...lectie invatata....deci nu amestecati untura/ untul cu smintina cind e inca fierbinte !!!! Specizez ca toate ingredientele erau proaspete 

Raluca Ciucanu
Raluca Ciucanu 18 Dec 2014, 19:53

O mica monstra din ce am facut in seara asta, doar ca am inlocuit gemul cu nutella. Delicioase!! Multumesc Lena pentru reteta :*

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 07 Feb 2015, 09:20

Am facut zilele acestea in cantitati industriale, aici sunt jumatate din cite am facut. Of da o papat puiutii mei pina sor saturat. Da si eu iam lasat ca nu am mai facut cornuletele acestea de vreo 5 ani. Sa nu credeti ca toate liam facut pt noi

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 07 Feb 2015, 18:51

Acuma miam aus aminte ca am vrut sa scriu o reteta pt a umple cornuletele

200 g   nuca macinata

30 g     pesmet

100 g   zahar

250 ml  lapte

rom sau vanile optional , eu nu pun nimic ca numi place

Nuca macinata am pus-o impreuna  cu zaharul, pesmetul si laptele. Intro craticioara pe foc si invirtim in ea pina se ingroasa bine , mie mia luat 5-7 minute. La  final puneti romul sau vanilia. Am puso la frigider sa se raceasca bine . Mia placut tare mult ca nu curge delok si are gust de halva. Reteta aceasta am vazuto pe net si miam notat dar nu pot sa pun linkul ca nu stiu unde am vazut-o

anilie optional

Facem la robot

timotei
timotei 07 Feb 2015, 18:57

Nustiu de ce au aparut cuvintele jos

Auras70
Auras70 23 Feb 2015, 22:06

Super umplura,eu am pus si cacao in compozitie.Multumesc de reteta, Timotei.

Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 27 Jul 2015, 21:58

Lena datorita tie platoul meu e acum plina de o farima de copilarie

site-ul tau  e aproape singurul unde daca respecti cantitatile chiar iti iese ceva bun,am incercat si alte retete de pe alte site-uri care pareau interesante,dar cum le scoteam din cuptor asa le aruncam
shelly
shelly 21 Oct 2015, 21:29

am cateva ore de cand am scos cornuletele din cuptor si sunt intr-adevar foarte fragede, de aceea am mai framantat o portie si am lasat-o la frigider pentru a o face maine (suntem o familie mai mare si sincer, acestea de astazi ne vor ajunge doar pe gustate)

 P.S. felicitari Lena pentru aceasta pagina si pentru ca faci o multime de oameni fericiti cu retetele tale [printre care ma numar si eu: ) ]. Doar ganduri bune din partea mea! 

Nota mea pentru reteta:
In-na
In-na 22 Nov 2015, 18:07

Eu am hotarit totusi sa fac varianta originala. Mi-au iesit supeer de bune!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
In-na
In-na 24 Nov 2015, 16:24

Am uitat sa evidentiez ca le-am facut cu untura.

Angeleyes
Angeleyes 15 Dec 2015, 06:49

Azi le voi incerca si eu 😊

Melanie
Melanie 22 Dec 2015, 19:49

Lena spune-mi te rog daca le fac cu doua zile inainte de Craciun raman fragede ca cele cu untura? Multumesc!

lena
Elena (lena) Melanie 22 Dec 2015, 19:56

Da, vor fi perfecte. Dar sa le treci prin zahar pudra cu o seara inainte, asta se topeste cand e mai umezeala, si cornurile se fac mai "goale".

Melanie
Melanie 22 Dec 2015, 20:43

Multumesc mult pt promptitudine! Sarbatori cu bine!

Melanie
Melanie 24 Dec 2015, 11:44

Au iesit f bune! Multumesc! Imi pare rau ca nu pot pune poza de pe telefon.

Nota mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 07 Feb 2016, 18:31

Bună Lena am încercat si această receta sa primit niste cornulețe delicioase si crocante,mersi de receta bafta si in continuare draga Lena si sa ne mai bucuri cu recetele tale minunate.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaJ
MariaJ 11 Feb 2016, 12:04

Sunt extraordinare, le recomand cu mare caldura. Aceste cornulete imi aduc  aminte de vremea copilariei mele. Multumim, Lena.

Elenasimona
Elenasimona 19 Feb 2016, 18:39

Felicitarile mele pt asa o reteta pe care din.cate am vazut toata lumea e foarte multumita, am cautat toata ziua retete de cornulete, si ma bucur ca am gasit reteta ta, ba chiar acum o sa ma apuc de ele,vroiam sa intreb daca ii adaug lapte in.loc de smantana si margarina in loc de unt pastrand aceleasi cantitati, ar iesi bn.. nu am acuma smantana si.nici unt :-(

lena
Elena (lena) 19 Feb 2016, 20:37

Nu merg inlocuite, doar ele fac cornuletele fragede.

Tantza
Tantza 20 Apr 2016, 22:45

Le-am umplut cu nuci, zahar pudra si lapte...sunt ffff bune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Geta gy
Geta gy 14 May 2016, 18:10

Foarte bune ....azi le.am pregatit ....o bunãtate

loloyaya
loredana (loloyaya) 20 May 2016, 18:04

Buna Lena,

Daca nu am smantana pot inlocui cu smantana lichida?

lena
Elena (lena) loredana (loloyaya) 20 May 2016, 18:39

Numai daca o lasati peste noapte la cald sa fermenteze, si adaugand o lingura de iaurt in ea.

Altfel nu stiu cum ar iesi, sigur va trebui mai multa faina, puteti incerca.

VandaCodritchi568
Vanda Codritchi (VandaCodritchi568) 17 Jun 2016, 13:28

Buna, mesi mult pentru receta..s-au primit foarte gustoase...nici nu au ajuns pina seara ca au fost ravasite pina la ultima

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CLRS663
CLRS Sylvia (CLRS663) 28 Jul 2016, 12:04

Zis si facut.Misiune indeplinita

Daly
Daly 17 Dec 2016, 22:28

E mult 500g faina , am pus 400 si tot cam mult a fost ... au iesit bune dar nu au acelasi aspect, zaharul nu a ramas pe ele

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olgamd
Olgamd 06 Jan 2017, 11:29

Fffff bune

claudia733
claudia (claudia733) 21 Jan 2017, 21:41

Eu le faceam dupa alta reteta cu untura si le umpleam unele cu bucatele de rahat altele cu gem sau bezea cu nuca. Am incercat acum si aceasta reteta si sunt la fel de bune, se topesc in gura.

Aburinde abia scoase din cuptor :

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
simona593
simona anitoiu (simona593) 23 Apr 2017, 19:30

Buna seara ! La ce temperatură ar trebui coapte și pentru cât timp?

lena
Elena (lena) simona anitoiu (simona593) 23 Apr 2017, 20:26

La 180 de grade 15-20 de min, depinde cat de groase le faceti.

Jana
Jana 26 May 2017, 16:46

Deliciosi. Mi-au adus aminte de dulciurile copilariei mele. Multumesc pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IrinaC97
IrinaC97 21 Sep 2017, 08:05

Foarte gustosi,merci mult pentru reteta..

Poza mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 09:57

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
daria26
daria26 29 Oct 2017, 03:31

Foarte gustosi! Lena, am vrut sa te intreb, eu mereu cantaresc ingredientele, de data asta aluatul care mi-a iesit , impartit in 14 imi rezultau bilutele foarte mici, am decis sa fac doar 8 bilute, nu inteleg de ce mie nu mi-au iesit la fel ca si la tine din moment ce am respectat reteta😭si le-am intins foile ff subtiri! In fine au iesit super mega! Multumesc muuult!!! Esti o gospodina la superlativ!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) daria26 29 Oct 2017, 08:50

Ma bucur ca au iesit pana la urma, referitor la marime cred ca nu v-ati orientat bine in dimensiuni, dar le adaptati pe parcurs :)

daria26
daria26 29 Oct 2017, 03:33

Mersi! Nu inteleg de ce nu merge sa postez si poza?!

lena
Elena (lena) daria26 29 Oct 2017, 08:50

Ar trebui sa mearga...

TanDi
TanDi 21 Nov 2017, 17:13

Vine fata mea de la scoala si zice ca a vazut la un coleg in pachetel cornulete cu gem si vrea si ea. Eu n-am facut niciodata, niciodata asa ceva. Deschidem lalena.ro si hai la treaba: atelier in familie. Din ingredientele specificate mie mi-a iesit o tava si jumatate (clasica neagra de aragaz), gemul de prune amestecat cu nuci maruntite. Aluatul se lucreaza perfect (buna mentiunea sa adaugam faina cate putin ca sa nu o comitem). Rezultatul exceptional, gustul autentic al copilariei si siguranta ingredientelor mai ales pt copii. Fragezi, usor crocanti, miros de unt - o nebunie !

lena
Elena (lena) TanDi 21 Nov 2017, 17:24

Ce pofta mi-ai facut, sper sa am rabdare pana in Craciun 👍

tiki
tiki 08 Dec 2017, 11:17

Cum de nu le-am vazut pana acuma?? Spune-mi te rog, untul se pune topit?Ca asa-mi pare in poza,dar in reteta nu scrie.

tiki
tiki 08 Dec 2017, 11:18

Hahaha. Nu sunt invatata cu filmuletele. Acuma m-am uitat. Nu-mi mai raspunde ca m-am lamurit. Pupici.

DianaRoth437
Diana Roth (DianaRoth437) 19 Dec 2017, 16:24

Cate zile se pot pastra??

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana Roth (DianaRoth437) 19 Dec 2017, 16:26

Si o luna.

DianaRoth437
Diana Roth (DianaRoth437) Elena (lena) 19 Dec 2017, 16:45

Perfect👍le fac de 4 ani ..si sau consumat rapid,,dar acuma am facut 3 porti...ptr craciun.

Si nu am stiut daca se tin atata.

Multumesc frumos.

olga trifan
olga trifan 23 Dec 2017, 16:13

buna, pina acum am facut fara drojdie, acum vreau sa fac exact ca in reteta, doar ca am drojdie proaspata. o dizolv cu smintina?

lena
Elena (lena) olga trifan 23 Dec 2017, 18:19

Da, cel mai bine.

olga trifan
olga trifan Elena (lena) 23 Dec 2017, 19:15

multumesc frumos

ALIONA BORDEIANU
Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 09 Jan 2018, 03:03

Buna Lena,spune-mi te rog,ca umplutura pot folosi lapte condensat fiert(варёная сгущёнка)?😊🌺

lena
Elena (lena) Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 09 Jan 2018, 09:37

Cred ca merge, poate s-o amesteci cu niste nuci, sa nu curga.

tataru lilia
Lilia (tataru lilia) 03 Jul 2018, 10:13

Drojdia o pun direct in smantana pregatita pentru aluat sau o inmoi mai intai ?

lena
Elena (lena) Lilia (tataru lilia) 03 Jul 2018, 12:16

Puneti direct.

zenovica
zenovica 12 Dec 2018, 12:43

Dacă ați pus drojdie nu trebuie lăsat la dospit?

lena
Elena (lena) zenovica 12 Dec 2018, 12:54

Aici nu.

anamelnic357
ana melnic (anamelnic357) 06 May 2020, 14:41

Salutare, merci pt rețeta,dar dacă să înlocuim untul cu untură de porc, cite grame ar trebui?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ana melnic (anamelnic357) 06 May 2020, 14:42

La fel puneti, vor fi chiar mai fragede cu untura.😉

anamelnic357
ana melnic (anamelnic357) 06 May 2020, 14:45

Mulțumesc 😊

ElenaPlaton684
Elena Platon (ElenaPlaton684) 04 Dec 2020, 10:12

Mulțumesc mult! Au ieșit delicioase!

Nota mea pentru reteta:
IuliaBalan809
Iulia Balan (IuliaBalan809) 30 Dec 2020, 21:21

Sint foarte gustoase ... cam mult de munca dar a meritat. Nu pun poza pentru ca au iesit cam uratele.. E pentru prima data cond fac cornulete :D Multumesc.

Nota mea pentru reteta:
Roxana
Roxana 20 May 2021, 13:55

Surpriza si de la aceste cornulete! Avand in vedere ca eu nu agreez untura in cornulete, covrigei etc., am hotarat, pentru prima data, sa pregatesc aceste cornulete. Sunt divine! Clar le voi repeta cat de curand. Eu am folosit rahat si crema de ciocolata ( de cumparat ). Spor tuturor si o zi cat mai frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MarleneHristea477
Marlene Hristea (MarleneHristea477) 23 May 2021, 12:58

Lenicika maya,ok sunt fine cele cu unt,dar...originalul cu untura in aluat este unic deci cel mai bun pentru ca este ca acasa...!!! Marusya

TatianaMelega222
Tatiana Melega (TatianaMelega222) 21 Apr 2022, 11:50

Bună...îmi spuneți cineva la cite grade se coc?

tiki
tiki Tatiana Melega (TatianaMelega222) 21 Apr 2022, 17:37

Scrie la pasul 8.

LudmilaV_Sb268
LudmilaV_Sb (LudmilaV_Sb268) 11 Feb 2023, 11:43

Intrebare - având drojdie, nu ar merge mai bine puse la DOSPIT? La frigider mi se pare ciudat... Dospirea le-ar face moi cum ar trebui sa fie, nu crocante.

Adică nu mai văd rostul drojdiei dacă se urmărește să fie crocante.

Spor si mulțumesc anticipat pentru un eventual răspuns

lena
Elena (lena) LudmilaV_Sb (LudmilaV_Sb268) 11 Feb 2023, 12:18

Nu trebuie dospite, rolul drojdiei este de a le face putin mai pufoase, dar nu dospite. De aici si recomandarea sa puneti aluatul la frigider.