Cum fierbem corect Hrisca

Cum fierbem corect Hrisca

Hrisca este foarte populara in Rusia si tot spatiul post-sovietic - are un gust si aroma foarte placuta, contine cea mai buna combinatie de proteine, fibre si microelemente - cum s-a exprimat un dietolog " Gasiti in ea tot tabelul lui Mendeleev":)

Eu de mica sunt obisnuita cu hrisca ca mancare de baza, asa cum se prepara aici orezul si cartofii, asa facea mama si bunica hrisca. In Romania nu prea se cunoaste, se gaseste doar la Plafar si se ia doar ca mancare pentru vegetarieni sau cei ce tin la alimentatie sanatoasa.

Recomand sa aveti in vedere aceste crupe, mai ales daca aveti copilasi mici, sunteti in regim de slabire sau tineti la sanatatea familiei voastre - si toate astea le vreti sa fie si gustoase :)

Voi descrie un pic mai detaliat cum se fierbe corect hrisca, pentru ca de asta depinde cat de gustoasa si estetica va fi mancarea. In continuare voi pune si retete cu hrisca, de tot felul, asa ca recomand sa va aprovizionati de pe acum de la magazinele naturiste.

Ingrediente

Hrisca
1 pahar
paharul este de 300ml
Apa
2 pahare
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

1

Pentru a fierbe hrisca, perfect este sa folositi un ceaun, dar nu obligatoriu - am mai fiert in vremuri mai grele si in cratita.

Deci, intr-un ceaun se pune la fiert 2 pahare de apa cu sare.

Raportul de apa atunci cand fierbeti hrisca este de 2 unitati apa la 1 unitate cereala uscata.

2

Pana fierbe apa, spalati bine hrisca, acelasi proces ca la orez, in 2-3 ape.

Inainte de fierbere unele gospodine mai calesc hrisca pe o tigaie uscata, fara ulei, atunci este mult mai gustoasa. Dar eu de obicei nu apuc, o fierb asa cum este.

3

Cand incepe sa fiarba apa, adaugati hrisca, amestecati cu o lingura si asteptati sa inceapa sa fiarba din nou.

4

Cand incepe sa fiarba din nou, faceti focul mic, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba incet 30-40 de min.

Foarte Important! Nu amestecati hrisca deloc, doar la pasul 3, in procesul de fierbere ulterior nu mai este nevoie si nu recomand - altfel se face terci inainte sa fie gata.

5

Dupa 30-40 de minute verificam daca este gata - in primul rand hrisca trebuie sa absoarba toata apa in care a fiert, faceti testul cu o lingura. O adanciti in hrisca si vedeti daca mai este apa in mijlocul cratitei. Daca nu, hrica este gata - stingeti focul, acoperiti cu capac si mai lasati 15 min sa se patrunda bine.

Daca mai este apa, mai lasati 10-15 min sa fiarba, bineinteles fara sa amestecati.

Asta-i toata procedura, foarte simpla, dar important sa o respectati daca vreti o mancare de hrisca delicioasa. Voi pune retete diverse cu hrisca, cu ciuperci, carne, etc si toate vor avea la inceput acest proces de fierbere.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Francisc de Chisinau
Francisc de Chisinau 28 mar 2010, 18:32

Multumesc mult pentru aceste retete ! Delicioase, sanatoase! Cand am timp si dorinta imi place sa pregatesc ceva nou sau diferit. Iar Lenuta are o sumedenie de idei noi. Bravo !

lena
Elena (lena) 28 mar 2010, 21:06

Multumesc mult pe apreciere! Te pup si te mai astept pe aici!

andy
Andreea (andy) 21 mai 2010, 18:10

Buna seara! Lena, te rog frumos, posteaza o reteta cu hrisca. Sotul meu o adora, e din Moldova. Eu abia acum invat sa gatesc specialitati de ale casei Multumesc frumos!

lena
Elena (lena) 21 mai 2010, 18:51

Sigur voi mai pune retete cu hrisca, vezi ca este una cu Ciuperci cu hrisca si Supa cu hrisca

doinik
Doina (doinik) 02 sep 2010, 10:41

Mulțumesc mult

Creola
Creola 06 sep 2010, 12:41

De curand am venit din vacanta in Rep. Moldova si am adus de acolo hrisca fiinca se gasea in toate pietele pe toate rafturile magazinelor si am citit foarte multe despre proprietatile ei curative. Multumim pentru sfatul bun.

Nota mea pentru reteta:
Corina S.
Corina (Corina S.) 28 mai 2011, 14:10

eu o calesc de fiecare data cu putin unt. acesta ii da o aroma deosebita.

Sovinna
Sovinna 06 mar 2012, 21:01

Dips cunostintele meld hrisca sa fierbe in felul urmator: Sa clatesc hrisca in cateva ape; sa pun 2 cani - apa, 1 cana hrisca; apa trebue sa fie usor sarata; dips ce apa s-a dat in clocot sa fierb acoperita 15 minute ( in 30-40 min. hrisca se face tarci); sa ferifuca hrisca, daca mai este umeda sa scoate  capac si amesteca inca pentru 2-3 minute pana-n uscare. Cum stiam, aceasta este prepararea corecta.

lena
Elena (lena) 06 mar 2012, 21:07

Sovinna, eu fac hrisca de 20 de ani, si nu vb aici de cum stiu - dar am spus exact cum fac si am aratat poze - daca a ta este la fel de buna te invit sa si arati, nu doar sa spui ca stii. Daca o amesteci pana se usuca se face un terci bun numa de aruncat - de asta am si mentionat 30-40 de minute la foc mic pana se evapora apa si hrisca este pufoasa si usor uscata.

Sovinna
Sovinna 06 mar 2012, 21:15
 Cer scuze pentru greseli, a corectat PC si nu am fost atenta! Am văzut după postare:).
 

Sovinna
Sovinna 06 mar 2012, 21:23

 Sunt de origine ucraineanca si mananc, gatesc acest product de 35 de ani. Si pot chiar sa povestesc câteva moduri ( inclusiv istorice ruse) de a prepara hrisca.

Sovinna
Sovinna 06 mar 2012, 21:32

Am dat dar sugestia de a mea de reteta original-corecta rusesca. Si nu am vrut in nici-un caz sa va pun la îndoială experiența sau cunostintele dumnevoastra. :)


lena
Elena (lena) 06 mar 2012, 21:38

Sovinna, am inteles, dar poza o voi sterge pt ca este de pe alt site - daca ai una de-a ta atunci merge postata. Multumesc de sugestii.

PS. Mama mea este ucraineanca din talpa, si asa o face ea si bunica din Ucraina - deci variante sunt multe.
Sovinna
Sovinna 06 mar 2012, 21:43

Cel mai sănătos mod de a prepara hrisca este: apa/hrisca 2/1; sa pune apa clocotita peste hrisca curată, prespalata si sa tine cratita acoperită  la cald timp de 2 ore; ca alternativa puteți sa puneti in termos, chiar pentru o noapte si asa de dimineața o sa aveți  un mic dejun sănătos si hranitor. Pentru adaugă o savore puneti un pic de unt.

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 02 apr 2012, 18:47

buna, eu sunt noua pe aici, ce parere aveti de hrisca pusa la umflat de cu seara si mincata dimineata pe stomacul gol, mie imi place cu chefir???

multumesc, degraba e ziua de nastare a fetitei mele si am gasit citeva retete pe care vreau sa la pregatesc. revin dupa eveniment cu comentarii!!

Sotiris
Sotiris 08 apr 2012, 07:43

Sovinna,

Te rog, contrazicerile nu-si au rostul!

@elenabordianu,de data asta, te..."iert" ! Mi-ai luat-o inainte! Asa o mananc si eu-cruda- dar adaug niste terci nefiert, grau zdrobit, mei macinat proaspat si cativa samburi de migdale sau nuci! E DELICIOASA! O sa incerc s-o fierb, cum spune Lena, dar o s-o pun intr-un vas de lut tiwanez, hrisca acoperita cu apa si la foc mic, 30-40 minute, cum fierb orezul la copii! Sa vad cum va iesi.Dar, dupa Florii!!!

LLAAVVIINNIIAA
LAVINIA (LLAAVVIINNIIAA) 16 iun 2013, 11:32

Lena, am luat fulgi de hrisca si as vrea sa i le introduc in meniu bebelusului meu de 7 luni. Cum ma sfatuiesti sa i le prepar, avand in vedere ca bobul nu mai este intreg. I le pot fierbe si apoi introduce in mancarea de dimineata sau pranz?

Multumesc!!!

lena
Elena (lena) LAVINIA (LLAAVVIINNIIAA) 16 iun 2013, 11:42

De obicei fulgii se oparesc doar cu apa, dar vezi ce scrie pe pachet. Si bineinteles, le poti introduce in toate - terciul de dimineata, supa/mancarea de pranz - este una din cele mai bune mancaruri pentru copii, are si gust bun.

LLAAVVIINNIIAA
LAVINIA (LLAAVVIINNIIAA) 16 iun 2013, 11:57

Din pacate nu scrie pe pachet.  Multumesc ca m-ai salvat!!!

timotei
timotei 23 iul 2013, 23:01

Am mai adaugat cind am servit si seminte de chia

abort777
abort777 17 nov 2013, 09:59

lena am o singura obiectie, timpul de fierbere e prea lung, procedez la fel dar las sa fiarba numai 20 de minute dupa care iau de pe foc si acopar cu un prosop de bucatarie, si las 15-20 de minute, daca imi permiti o reteta de hrisca, sau griki, cum se numeste in latvia, se pune unt sau ulei las incins, se pune hrisca in tigaie , se adauga cascaval ras, din acela mai de calitate care se topeste si ramine atos, iar la sfirsit se adauga zeama de lamiie, sare dupa gust daca hrisca nu e prea sarata dupa fierbere

svetlana.covalenco
svetlana.covalenco 01 dec 2013, 15:16

Salut Elena, spune-mi te rog bio hrisca sefierbe lla fel? merci anticipat.

svetlana.covalenco
svetlana.covalenco 01 dec 2013, 15:17

lena
Elena (lena) 01 dec 2013, 17:29

Cred ca da, sincera sa fiu nu am incercat anume cu bio.

Adde
Adde 10 ian 2014, 21:21

Nu vi se pare ca are un gust ciudat? Am lasat-o peste noapte la inmuiat si apoi a mai fiert vreo 15 minute sa zic, drept ca mai puteam sa o las, avea inca apa in mijloc :D Am mancat-o cu iaurt, miere, scortisoara, dar tot are un gust... nu stiu cum sa-i zic, de cereala :D I-am dat si bebelusului meu cu iaurt si a papat ceva.

Multumesc.  

lena
Elena (lena) Adde 10 ian 2014, 21:32

Hrisca nu trebuie inmuiata daca o fierbeti - se inmoaie peste noapte daca vreti s-o mancati cruda.

Da, are un gust specific, nici o cereala nu il are - eu sunt obisnuita cu el de mica si imi place foarte mult. Important este sa-l combinati corect - la copii merge perfect fiarta in lapte, ca un terci, cu miere, scortisoara este super bun.

Supa de hrisca, combinata cu carne sau ciuperci, sunt sigura ca este vorba doar de prima experienta, chiar merita la cate vitamine are, mai ales pt copilasi mici.

tiki
tiki 27 aug 2014, 19:51

Buna. Nu am mai mancat  hrisca de anul trecut cand eram la cura. Acum ar cam trebui sa o repet. Hahaha. Asa ca mi-am facut hrisca, dar inainte am calit o ceapa cu ardei. Si o salata de Rosii cu broccoli. O bunatate. Sa tot mancanci asa ceva in cura de slabire, bat-o vina. Offfffffffff.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DobreGeta296
Dobre Geta (DobreGeta296) tiki 03 mai 2017, 21:58

..la dieta ati calit ceapa in ulei? 

tiki
tiki Dobre Geta (DobreGeta296) 19 nov 2019, 18:48

Am scris ca de la dieta NU am mai mancat hrisca. Atat. Si acuma CAND NU MAI SUNT LA DiETA, mi-am calit o ceapa in ulei...etc

Mihai7
Mihai7 tiki 19 nov 2019, 15:35

Ce fel de sos este pe salata?

tiki
tiki Mihai7 19 nov 2019, 18:49

De iaurt.

maiam
maiam 14 sep 2014, 19:19

Hrisca e foarte buna si nu "incarca" tractul intestinal! Nu e rost sa stam si sa discutam despre proprietatile ei, important esta sa o folositi in alimentatie, se face usor si e foarte gustoasa :) mersi Lena de retete, eu sunt foarte fericita ca am descoperit site-ul tau!!! Sa iti dea Dumnezeu sanatate si sa ne mai bucuri cu alte retete ;) 

Aristo
Aristo 03 dec 2014, 12:00

Lena in primul rand multumesc si eu pt retete, pt implicarea in a-i ajuta si pe altii sa descopere bucuriile 'bucaterelei"!

Eu hrisca o innmoi cateva ore in apa fierbinte.(Am bucuria de a folosi vase Zepter, dar se poate folosi orice vas mai gros).Personal nu-mi place mirosul ei.

Dar am descoperit in urma cu cateva luni hrisca neprelucrata.Bobitele sunt putin mai mici, si se pot consuma crude!Sunt crocante si nu au mirosul acela "dur", specific.

Nota mea pentru reteta:
AndriesLucia267
Andries Lucia (AndriesLucia267) Aristo 13 ian 2017, 12:42

Ce inseamna hrisca neprelucrata? Eu am comparat hrisca de la un magazin de seminte. Este inchisa la culoare si pare sa fie in niste foite. Oare cum le scot de acolo? Presupun ca nu se consuma cu acest invelis.

lena
Elena (lena) Andries Lucia (AndriesLucia267) 15 ian 2017, 11:41

Hrisca pe care o cumpar sunt bobitze fara foite si invelis, rotunda si neteda. Cred ca ati gasit ceva mai bio, nu cred ca trebuie sa le scoateti, probabil ideea este sa le gatiti asa.

AndriesLucia267
Andries Lucia (AndriesLucia267) Elena (lena) 17 ian 2017, 08:19

Am luat si eu hrisca decorticata. Printre boabele curatate mai sunt unele negre. Asa arata hrisca de care va spun.

lena
Elena (lena) Andries Lucia (AndriesLucia267) 17 ian 2017, 08:33

Acasa de obicei mama ne punea sa le alegem pe cele negre.

Laura Balaura
Laura Balaura 28 mar 2015, 16:57

Multumesc mult Lena! Am facut, am mancat cu ton din conserva.

Dar totusi, cu ce se mai poate manca hrisca? As mai dori niste idei. 

Scuze ca intreb asta, dar azi am mancat prima data, asa ca nu stiu foarte multe despre ea :D 

lena
Elena (lena) Laura Balaura 28 mar 2015, 17:03

Noua ne plac cel mai mult - supa de pui cu hrisca, hrisca cu ciuperci si cea cu carne. Toate le aveti pe site :)

ANA-MARIA vornicu
ANA-MARIA vornicu 09 apr 2015, 12:12

buna vreau si eu niste retete cu hrisca bune pe diete pt ca vreau sa incerc si eu sa slabesc iti multumesc mult

vyorelya
vyorelya 07 iul 2015, 00:17

multumesc lena! chiar nu stiam aceste detalii

MagdalenaDeac412
Magdalena Deac (MagdalenaDeac412) vyorelya 31 iul 2019, 03:42

Buna ziua,Vyorelya ! Imi spui si mie, te rog, unde gasesc si eu emoticonul acela care se invirte in jurul stilpului cu tabla ``Thank You``? Multumesc anticipat 

RemyRMX
RemyRMX 02 feb 2016, 20:36

Bună! Nu am știut cum se fierbe hrișca. Prima data cineva mi-a zis doar că se fierbe cu apă. Și da, am fiert până s-a făcut terci. ^_^

Acum încerc după rețetă! O să vă spun rezultatul, acum hrișca e la foc mic :D .

Nota mea pentru reteta:
Anca Baesiu
Anca Baesiu 15 mar 2016, 17:51

Buna!

Am si eu nevoie de planta maselarita. Am inceput de paradontoza si am citit ca planta merge foarte bine pe aceasta afectiune.

Din cate am aflat creste si in Moldova.

M-ati putea ajuta?

Numarul meu de telefon este 0746296740, e mail: ancabaesiu@gmailcom.

Va multumesc!

O zi frumoasa!

lena
Elena (lena) Anca Baesiu 15 mar 2016, 19:30

Anca, din pacate nu am idee despre ce planta este vorba.

Voi lasa comentariul poate il citeste cineva care stie si va poate ajuta.

nautilus
nautilus 07 dec 2016, 15:27

multumesc pentru sfaturi! eu iubesc hrisca inca din copilarie si tare dor imi era de un castronel cu hrisca calda cu putin unt ....

nautilus
nautilus nautilus 07 dec 2016, 15:29

am uitat sa va spun ca imi aduc aminte ca bunica o scotea din cuptor... stiti cumva ceva despre asta?

AlinaCristinaMoise-Olteanu339
Alina Moise-Olteanu (AlinaCristinaMoise-Olteanu339) 14 dec 2016, 15:14

Fulgii de hrisca de la sanovit se fierb ? Se pot fierbe si in lapte?

lena
Elena (lena) Alina Moise-Olteanu (AlinaCristinaMoise-Olteanu339) 14 dec 2016, 16:32

Sigur se pot face si cu lapte, dar nu cred ca se fierb, fiind fulgi ar trebui sa-i opariti doar cu spa fiarta. Dar nu stiu sigur, nu am luat niviodata.

JulianaBreahnăHadjiadamou409
Hadjiadamou Juliana (JulianaBreahnăHadjiadamou409) 26 ian 2017, 14:15

Lena eu am inceput de ceva timp sa consum hrisca fiarta dar o fierb la foc mic doar 5-10 min. si apoi o opresc si pun capacul. Cateodata mai adaug o lingurita de unt sarat (doar pentru gust), dar de obicei o consum nesarata si adaug in castronel la o portie de hrisca cateva linguri de KEFIR.

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 08 feb 2017, 16:46

Saru' mina  :)  La oala sub presiune a incercat cineva ? Daca da, as fi curios de niste timpi, nu-mi pot permite experimentari, e prea rara si buna ca sa am pierderi :)

lena
Elena (lena) Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 08 feb 2017, 17:15

Nu prea merita efortul cu oala de presiune, fierbe si asa repede :)

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) Elena (lena) 08 feb 2017, 20:38

Scuze, dar 45'  vi se pare ca-i repede ?

lena
Elena (lena) Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 08 feb 2017, 20:57

Da, tehnic e gata in 10 min in orice oala, dar pt a avea textura petfecta are oricum nevoie sa se mai umfle fara foc.

FloryChetan544
Flory Chetan (FloryChetan544) 14 mai 2017, 21:30

Eu consum hrisca cruda. Pun intr-o cupa seminte de hrisca peste care torn apa cat sa se inece toata cantitatea de seminte, si o las peste noapte. Dimineata, o combin fie cu smantana sau iaurt, fie cu nuca macinata si o lingurita de miere de albine, optional. Este o delicatesa in combinatie cu nuca. 

lena
Elena (lena) Flory Chetan (FloryChetan544) 15 mai 2017, 10:14

Da, si asta e o varianta foarte buna!

ColetteSimon424
Colette Simon (ColetteSimon424) Flory Chetan (FloryChetan544) 20 dec 2017, 14:38

Exact. Daca o fierbi, ii scad calitatile nutritive. E buna pentru hipertensivi. :)  

ANDREEA BUBU
ANDREEA BUBU 05 iun 2017, 19:54

Buna fetelor.Toata cantitatea de mai sus de mananca la o masa?este prea mult daca incerc sa mananc o saptamana la pranz si seara numai hrisca?astept raspunsul vostru!!!multumesc

ANDREEA BUBU
ANDREEA BUBU 05 iun 2017, 19:57

Si as vrea sa imi spuneti daca trebuie sa beau apa dupa ce mananc hrisca,din cantitatea obtinuta,am reusit sa mananc doar jumatate!Si fetelor sigur nu ingrase?

timotei
timotei ANDREEA BUBU 05 iun 2017, 21:56

Andreea daca tot acces la net studiaza si ai sa stii daca ingrasa sau nu.

AntonioCastaletta191
Antonio Castaletta (AntonioCastaletta191) 16 ian 2018, 23:22

Buna seara,

Va rog spuneti-mi si mie ce fel de hrisca trebuie sa cumpar, intreaga sau decorticata ?

Multumesc !

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Antonio Castaletta (AntonioCastaletta191) 17 ian 2018, 16:11

Eu cumpar decorticata si putin prajita, este mai maro dar nu are cojite.

AntonioCastaletta191
Antonio Castaletta (AntonioCastaletta191) Butuc Elena (ButucElena922) 20 ian 2018, 13:08

Si cea prajita (la mine pe punga scrie coapta) se fierbe tot la fel cum se descrie in acest articol ?

lena
Elena (lena) Antonio Castaletta (AntonioCastaletta191) 20 ian 2018, 13:33

Da, exact.

AntonioCastaletta191
Antonio Castaletta (AntonioCastaletta191) Elena (lena) 20 ian 2018, 13:42

Am gustat cateva boabe din aceea coapta si au un gust oribil. Sper ca dupa ce o fierb sa devina mai buna. :)

lena
Elena (lena) Antonio Castaletta (AntonioCastaletta191) 20 ian 2018, 13:44

Aroma e specifica dar la gust sunt neitre. O puteti drege cu unt sau niste carne :)

SarchisDolmanian427
Sarchis Dolmanian (SarchisDolmanian427) 05 apr 2018, 20:19

Am urmat deja reteta de cateva ori si iese perfect.
Pana acum am folosit doar hrisca gata 'coapta' - adica cea maro.
La magazin, in Hala Obor, exista si varianta 'verde' - mai deschisa la culoare si oarecum verzuie.
Din pacate, se pare ca hrisca nu ajuta la memorie... sau poate mananc eu prea rar...
Tin minte proportia, 2:1 apa:hrisca, numai ca uit cand se pune hrisca in apa... rece sau abia atunci cand fierbe...
Am citit cateva comentarii cu privire la gustul specific. Exact asta m-a atras pe mine.
Aveti grija atunci cand puneti sare. Daca nu e destul de sarata, hrisca are un fel de aroma ca de sapun. Pentru cei care trebuie sa evite sarea, incercati sa puneti un pic de marar uscat, chimion macinat, cateva picaturi de lamaie sau o combinatie din toate trei. Chimionul trebuie pus de la inceput, celelalte doua dupa ce hrisca este deja fiarta.
Pofta buna!

Nota mea pentru reteta:
IvyNova469
Ivy Nova (IvyNova469) 20 iul 2018, 08:39

Nu se arde hrișca dacă mai este pe foc după ce a absoarbit apa în care a fiert? 

lena
Elena (lena) Ivy Nova (IvyNova469) 20 iul 2018, 08:44

Cititi atent pasii.

IvyNova469
Ivy Nova (IvyNova469) 20 iul 2018, 08:53

La mine a fiert în mai puțin 15 min( apa a fost absorbită)

lena
Elena (lena) Ivy Nova (IvyNova469) 20 iul 2018, 09:06

Cred ca a fost focul mai mare si cantitatea mai mica, se inchide focul cand se absoarbe apa, indiferent de timp.

MagdalenaDeac412
Magdalena Deac (MagdalenaDeac412) 31 iul 2019, 03:50

Multumesc pentru reteta de fiert hrisca ! Eu nu cred sa fi mincat vreodata hrisca, decit poate in copliaria mea la bunica, dar nu tin minte...Acum voi fi nevoita sa o maninc, din cauza obezitatii si a intolerantei mele la gluten, care din urma boala este diagnosticata de-abia acum, dupa 52  de ani de viata...Sper sa ma obisnuiesc cu noile reguli la mincare...Va doresc sanatate si numai bine ! 

GrosuAurelia209
Grosu Aurelia (GrosuAurelia209) Magdalena Deac (MagdalenaDeac412) 21 mar 2021, 17:18

este foarte , foarte sanatoasa !