Quesadilla cu pui și legume
Dacă nu ați încercat încă aceste minunate plăcințele mexicane quesadilla, recomand neapărat să o faceți. Este una din cele mai simple și apreciate mâncăruri în familia noastră de ceva timp, iar când nu am carne de pui le prepar cu șuncă de orice fel am în frigider. Sunt foarte potrivite de dat și luat la pachet, în loc de sandwich-uri pentru drum, sau ca aperitive rapide la orice masă.
Nouă ne place să servim quesadilla cu pui pe lângă un iaurt simplu grecesc, fetele mele sunt foarte încântate de fiecare dată și eu fericită pentru că nu am depus mult efort pentru prepararea mesei. În rețeta de quesadilla obligatorii sunt doar cașcavalul și carnea/șunca, restul legumelor le puteți pune după preferințe și gust.
Eu prepar carnea după rețeta de la Fajitas de pui, îmi place mult combinația de mirodenii care aduce aromele mexicane și în această rețetă de quesadilla. Dar o puteți prepara după propriul plac și gust, cu mirodeniile pe care le aveți la îndemână.
Ingrediente
●
Lipii tortilla
6 buc
dacă nu găsiți le puteți înlocui cu lipii simple arăbești
●
Pulpe de pui dezosate
600 g
sau șuncă de orice fel
●
Pătrunjel tocat
2 linguri
●
Oregano uscat
1 lingurita
●
Scorțișoară măcinată
0.5 lingurite
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
sau fulgi de chili
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând preparăm carnea de pui pentru Quesadilla.
Dacă faceți quesadilla cu șuncă, omiteți pașii următori.
Deci, într-un bol mic amestecați - 3 căței de usturoi pisat, sucul de la o jumătate de portocală, 1 linguriță de oregano, 1 lingură de oțet de mere, 0.5 linguriță scorțișoară, 1 linguriță boia sau chili, 1 lingură de sare și puțin piper negru măcinat.
Pas 2
Turnați această combinație de mirodenii peste pulpele de pui dezosate și amestecați bine.
Lăsați 30 minute să se marineze, sau peste noapte, la frigider.
Pas 3
Apoi le puneți într-o tavă așternută cu hârtie de copt, și le rumeniți la cuptor timp de aproximativ 45 de minute la 200 de grade.
Lăsați să se răcească.
Pas 4
Apoi tăiați carnea în felii subțiri și mici.
La fel faceți și cu șunca, dacă o folosiți aici.
Pas 5
Tăiați fideluță subțire ardeiul gras și tocați mărunt pătrunjelul.
Pas 6
Acum luați o lipie tortilla (aveți grijă să cumpărați lipii care să încapă în tigaia pe care o aveți acasă).
Puneți pe o jumătate din ea puțin cașcaval dat prin răzătoare.
Pas 7
Peste cașcaval puneți felii de pui (sau șuncă), puțin porumb, ardei și pătrunjel tocat.
Acestea le puteți combina în orice fel vă place.
Pas 8
Peste umplutură mai puneți neapărat încă puțin cașcaval ras.
Pas 9
Sau cașcaval feliat rupt bucățele, aici am avut niște felii de cheddar.
Pas 10
Îndoiți lipia în jumătate și închideți umplutura.
Pas 11
Pregătiți la fel și restul de lipii pe care le aveți pentru quesadilla cu pui.
Pas 12
Încălziți bine tigaia și o ungeți cu puțin ulei.
Puneți la rumenit în tigaie câte 2 jumătăți de lipii.
Pas 13
Le țineți la foc mediu și aveți grijă că se rumenesc foarte repede.
Se întorc atent pe partea cealaltă cu o spatulă mai mare.
Pas 14
După tigaie le lăsați 1-2 minute să se răcorească, apoi feliați fiecare lipie în 4 bucăți uniforme.
Pas 15
Neapărat le serviți calde, cu puțin iaurt grecesc pe lângă, sau alt sos preferat.
Dacă mai rămân, recomand să le reîncălziți repede la tigaie, așa își vor păstra gustul și textura inițiale. Reîncălzite la microunde nu vor mai avea crustă crocantă, dar tot vor fi bune.
Poftă Bună!
Cantitate:
24 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)