Quesadilla cu pui si legume
Daca nu ati incercat inca aceste minunate placintele mexicane quesadilla, recomand neaparat sa o faceti. Este una din cele mai simple si apreciate mancaruri in familia noastra de ceva timp, iar cand nu am carne de pui le prepar cu sunca de orice fel am in frigider. Sunt foarte potrivite de dat si luat la pachet, in loc de sandwich-uri pentru drum, sau ca aperitive rapide la orice masa.
Noua ne place sa servim quesadilla cu pui pe langa un iaurt simplu grecesc, fetele mele sunt foarte incantate de fiecare data si eu fericita pentru ca nu am depus mult efort pentru prepararea mesei. In reteta de quesadilla obligatorii sunt doar cascavalul si carnea/sunca, restul legumelor le puteti pune dupa preferinte si gust.
Eu prepar carnea dupa reteta de la Fajitas de pui, imi place mult combinatia de mirodenii care aduce aromele mexicane si in aceasta reteta de quesadilla. Dar o puteti prepara dupa propriul plac si gust, cu mirodeniile pe care le aveti la indemana.
Ingrediente
●
Lipii tortilla
6 buc
daca nu gasiti le puteti inlocui cu lipii simple arabesti
●
Pulpe de pui dezosate
600 g
sau sunca de orice fel
●
Patrunjel tocat
2 linguri
●
Oregano uscat
1 lingurita
●
Scortisoara macinata
0.5 lingurite
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
sau fulgi de chilli
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand preparam carnea de pui pentru Quesadilla.
Daca faceti quesadilla cu sunca, omiteti pasii urmatori.
Deci, intr-un bol mic amestecati - 3 catei de usturoi pisat, sucul de la o jumatate de portocala, 1 lingurita de oregano, 1 lingura de otet de mere, 0.5 lingurita scortisoara, 1 lingurita boia sau chilli, 1 lingura de sare si putin piper negru macinat.
Pas 2
Turnati aceasta combinatie de mirodenii peste pulpele de pui dezosate si amestecati bine.
Lasati 30 minute sa se marineze, sau peste noapte, la frigider.
Pas 3
Apoi le puneti intr-o tava asternuta cu hartie de copt, si le rumeniti la cuptor timp de aproximativ 45 de minute la 200 de grade.
Lasati sa se raceasca.
Pas 4
Apoi taiati carnea in felii subtiri si mici.
La fel faceti si cu sunca, daca o folositi aici.
Pas 5
Taiati fideluta subtire ardeiul gras si tocati marunt patrunjelul.
Pas 6
Acum luati o lipie tortilla(aveti grija sa cumparati lipii care sa incapa in tigaia pe care o aveti acasa).
Puneti pe o jumatate din ea putin cascaval dat prin razatoare.
Pas 7
Peste cascaval puneti felii de pui(sau sunca), putin porumb, ardei si patrunjel tocat.
Acestea le puteti combina in orice fel va place.
Pas 8
Peste umplutura mai puneti neaparat inca putin cascaval ras.
Pas 9
Sau cascaval feliat rupt bucatele, aici am avut niste felii de cheddar.
Pas 10
Indoiti lipia in jumatate si inchideti umplutura.
Pas 11
Pregatiti la fel si restul de lipii pe care le aveti pentru quesadilla cu pui.
Pas 12
Incalziti bine tigaia si o ungeti cu putin ulei.
Puneti la rumenit in tigaie cate 2 jumatati de lipii.
Pas 13
Le tineti la foc mediu si aveti grija ca se rumenesc foarte repede.
Se intorc atent pe partea cealalata cu o spatula mai mare.
Pas 14
Dupa tigaie le lasati 1-2 minute sa se racoreasca, apoi feliati fiecare lipie in 4 bucati uniforme.
Pas 15
Neaparat le serviti calde, cu putin iaurt grecesc pe langa, sau alt sos preferat.
Daca mai raman, recomand sa le reincalziti repede la tigaie, asa isi vor pastra gustul si textura initiale. Reincalzite la microunde nu vor mai avea crusta crocanta, dar tot vor fi bune.
Pofta Buna!
Cantitate:
24 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)