Ingrediente
●
Pulpe de pui
6 buc
oricare preferati, intregi, cu os, fara os, etc
●
Ardei gras
2 buc
recomand sa alegeti ardei rosu si galben, daca aveti cum
●
Porumb boabe
1 pahar
o conserva medie
●
Mazare verde congelata
1 pahar
●
Fasole verde congelata
1 pahar
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
●
Boia ardei dulce sau iute
2 lingurite
●
Bulion de rosii
200 ml
sau 2-3 rosii pasate
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
sau 2-3 catei de usturoi pisat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asezonati pulpele de pui pe toate partile cu 1 lingurita de sare, putin piper negru macinat, 1 lingurita de boia si cateva linguri ulei de masline.
Pas 2
Spalati, curatati si taiati cubulete/rondele ceapa, morcovii si ardeii.
Pregatiti si restul legumelor, le puneti pe toate intr-un bol mare.
Aici puteti modifica si adauga orice legume preferati si in ce proportii va place.
Pas 3
Adaugati 200ml bulion de rosii, 80ml ulei de masline, 1 lingurita de sare, putin piper negru macinat, 1 lingurita usturoi pudra si 1 lingurita boia de ardei dulce.
Amestecati totul bine.
Pas 4
Intr-o tava de cuptor mare si adanca puneti pulpele de pui.
Pas 5
Printre ele distribuiti uniform amestecul de legume.
Pas 6
Coaceti totul in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 1 ora. Daca aveti regim cu ventilatie, recomand sa-l porniti.
In acest timp deschideti cuptorul de 1-2 ori si folosind o pensula ungeti pulpele deasupra cu zeama din tava.
Pas 7
Le puteti servi asa simple, sau cu o garnitura de orez pe langa.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: