Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare

Să nu vă luați după prima impresie la aceste fursecuri americane (sau cookies), deși pe mine m-a atras anume neuniformitatea lor. La gust, aromă și textură sunt perfecte - crocante, fragede, cu ușoară aromă de unt caramelizat, zahăr brut și migdale prăjite. Aș spune chiar că au devenit preferatele mele, mai ales că se prepară foarte simplu și repede.

Pentru cookies puteți folosi unt simplu topit, dar eu v-aș recomanda mai întâi să-l caramelizați puțin în tigaie (observați primii pași), astfel veți obține fursecurile și mai aromate. Puteți înlocui merișoarele cu orice alte fructe uscate, iar migdalele cu alte nuci la îndemână, în plus puteți adăuga bucătele de ciocolată albă sau neagră. Varianta cu migdale și merișoare, după părerea mea, este mai puțin comună și chiar deosebită.

Astfel aveți încă o idee cum să folosiți cât mai mulți fulgi de ovăz sub formă de biscuiți la mic dejun sau cafea. Și această rețetă face parte din campania Sanovita, despre cum puteți avea o alimentație sănătoasă, diversificată, delicioasă și astfel să puteți ușor trece de la rezoluții la soluții!

SanoVita te premiază cu tot ce-ți trebuie în bucătărie! Cumpară produse în valoare de minimum 25 lei, înscrie numărul bonului/facturii în Concurs și poți câștiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.

Ingrediente

Unt
140 g
   
Făină
125 g
   
Fulgi de ovăz
125 g
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Sare
0.25 lingurite
   
Scorțișoară
0.5 lingurite
plus un vârf de linguriță cardamon, dacă aveți și vă place
Ouă
2 buc
   
Zahăr brut
100 g
   
Esență de vanilie
1 lingura
   
Migdale uscate
50 g
sau alte nuci
Merișoare uscate
50 g
puteți adăuga aici și bucătele mici de ciocolată sau alte fructe uscate

Pași de urmat

Pas 1

Măsurați și topiți untul în tigaie sau la microunde.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 1
Pas 2

Pentru o aromă mai intensă recomand să-l topiți în tigaie, apoi să-l mai lăsați un pic pe foc până începe să capete o culoare mai maronie și tot zerul se evaporă. Aveți grijă să nu-l ardeți!

Lăsați 10-15 minute pe masă să se răcorească puțin.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 2
Pas 3

Într-o farfurie adâncă amestecați 125g de făină, 125g de fulgi de ovăz (am folosit fulgi mai mari), 0.5 linguriță praf de copt, 0.5 linguriță sare, 0.5 linguriță scorțișoară și opțional puțin cardamon.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 3
Pas 4

În alt bol mai mare amestecați cu telul 2 ouă, 1 lingură esență de vanilie și 100g de zahăr brut.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 4
Pas 5

Turnați untul topit și caramelizat, amestecați bine.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 5
Pas 6

Adăugați compoziția de făină și fulgi de ovăz, amestecați bine cu spatula sau lingura.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 6
Pas 7

Migdalele le tăiați bucătele cu un cuțit.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 7
Pas 8

Adăugați în aluat merișoarele și migdalele tăiate, amestecați.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 8
Pas 9

Luați câte puțin aluat cu o lingură și îl puneți într-o tavă așternută cu hârtie de copt.

Folosiți încă o lingură să vă ajutați cu mutatul în tavă a fursecurilor.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 9
Pas 10

După ce ați umplut tava, aplatizați puțin fursecurile și modelați marginile cu lingura.

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 10
Pas 11

Coaceți fursecurile americane în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 15 minute, sau până se rumenesc uniform.

După cuptor lăsați-le aproximativ 1 oră în tavă, să se răcească complet înainte de servire.

Poftă Bună!

Fursecuri americane (Cookies) cu ovăz, migdale și merișoare - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 25 buc (aproximativ)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 25 Jun 2022, 11:37

multumesc Lena pt reteta. fff bun, simplu si rapid!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: