Ingrediente
●
Sparanghel
1 legatura
sau 2 legături, dacă vreți câteva porții, sau să vă rămână pentru a 2-a zi
●
Ulei de măsline extravirgin
30 ml
●
Sare
0.5 lingurite
plus alte mirodenii după preferințe - usturoi, lămâie, etc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând și obligatoriu, trebuie să rupeți capetele lemnoase la fiecare tijă de sparanghel. Totul e simplu - ușor îndoiți de fiecare și lăsați să se rupă de unde vrea, așa vă asigurați că sparanghelul va fi fraged și fără ațe.
Pas 2
Apoi tăiați sparanghelul în bucăți de 2-3 cm lungime.
Pas 3
Puneți-le într-o sită și le clătiți sub jet de apă rece la robinet.
Lăsați să se scurgă bine de apă.
Pas 4
Într-o tigaie adâncă încălziți bine untul împreună cu uleiul de măsline.
Uleiul de măsline va ajuta untul să nu se ardă în procesul de gătire.
Pas 5
Adăugați sparanghelul și amestecați.
Pas 6
Continuați să-l gătiți la foc mare, periodic amestecați.
Pas 7
Iar când observați că sparanghelul se rumenește puțin, potriviți de sare și închideți focul.
La fel îl puteți asezona cu usturoi pisat și puțină zeamă de lămâie, noi l-am lăsat simplu ca să-i simțim gustul normal și să-l accepte copiii.
Pas 8
Îl puteți servi ca garnitură la pește, carne, ouă, etc. Este delicios cald, dar chiar și rece (eventual ușor reîncălzit).
Am observat că tijele mai groase sunt mai gustoase gătite astfel, deci vedeți cum alegeți legăturile de sparanghel din magazin.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 portii
(din 1-2 legături de sparanghel)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: