Sparanghel la tigaie, cu unt

Sparanghel la tigaie, cu unt

Sparanghelul este o garnitură mai puțin comună în farfuriile noastre și de fiecare dată nu prea aveam chef să mă complic cu multiplele manevre pentru a-l găti ca la carte. Totul s-a schimbat când am prins la el un preț mai bun în magazin și am zis să îl gătesc totuși, dar mai repede - șotat simplu la tigaie cu puțin unt.

Și am dat lovitura, chiar și copiii l-au mâncat cu plăcere, a fost bun cald și rece, aromat de la unt, puțin elastic și crocant la exterior, moale și gustos în mijloc. Cu siguranță va face parte din garniturile noastre preferate și rapide la pește sau carne, așa cum a devenit Broccoli gătit corect.

Ingrediente

Sparanghel
1 legatura
sau 2 legături, dacă vreți câteva porții, sau să vă rămână pentru a 2-a zi
Unt
50 g
   
Ulei de măsline extravirgin
30 ml
   
Sare
0.5 lingurite
plus alte mirodenii după preferințe - usturoi, lămâie, etc

Pași de urmat

Pas 1

În primul rând și obligatoriu, trebuie să rupeți capetele lemnoase la fiecare tijă de sparanghel. Totul e simplu - ușor îndoiți de fiecare și lăsați să se rupă de unde vrea, așa vă asigurați că sparanghelul va fi fraged și fără ațe.

Sparanghel la tigaie, cu unt - Pas 1
Pas 2

Apoi tăiați sparanghelul în bucăți de 2-3 cm lungime.

Sparanghel la tigaie, cu unt - Pas 2
Pas 3

Puneți-le într-o sită și le clătiți sub jet de apă rece la robinet.

Lăsați să se scurgă bine de apă.

Sparanghel la tigaie, cu unt - Pas 3
Pas 4

Într-o tigaie adâncă încălziți bine untul împreună cu uleiul de măsline.

Uleiul de măsline va ajuta untul să nu se ardă în procesul de gătire.

Sparanghel la tigaie, cu unt - Pas 4
Pas 5

Adăugați sparanghelul și amestecați.

Sparanghel la tigaie, cu unt - Pas 5
Pas 6

Continuați să-l gătiți la foc mare, periodic amestecați.

Sparanghel la tigaie, cu unt - Pas 6
Pas 7

Iar când observați că sparanghelul se rumenește puțin, potriviți de sare și închideți focul.

La fel îl puteți asezona cu usturoi pisat și puțină zeamă de lămâie, noi l-am lăsat simplu ca să-i simțim gustul normal și să-l accepte copiii.

Sparanghel la tigaie, cu unt - Pas 7
Pas 8

Îl puteți servi ca garnitură la pește, carne, ouă, etc. Este delicios cald, dar chiar și rece (eventual ușor reîncălzit).

Am observat că tijele mai groase sunt mai gustoase gătite astfel, deci vedeți cum alegeți legăturile de sparanghel din magazin.

Poftă Bună!

Sparanghel la tigaie, cu unt - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 portii (din 1-2 legături de sparanghel)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 23 May 2022, 23:37

Până acum găteam sparanghelul la aburi și il stropeam cu puțin ulei de măsline sau unt. Acum am găsit pe cineva care aduce sparanghel proaspăt și abia aștept să încerc și varianta aceasta (nu am avut curaj până acum deoarece sparanghelul de la magazin era, adesea, cam vechi și lemnos)