Din ultima noastra calatorie in sudul Italiei(Bari, zona Puglia) am venit cu multe idei culinare, dar in primul rand am vrut sa va arat probabil cea mai gustoasa si populara focaccia din Italia - Focaccia Barese. Este extrem de buna, pufoasa, frageda, crocanta, aromata, mai pe scurt delicioasa, cu toata familia am apreciat-o, chiar si copiii. Si initial cand am vazut-o cu asa ingrediente simple n-am avut mari asteptari, doar rosii si masline, am zis ok, o fi ca un fel de paine cu rosii....
Fiindca am gustat Focaccia Barese chiar la ea acasa, vreau neaparat sa va arat reteta autentica, traditionala, inspirata de la renumita Panificio Fiore din Bari, unde este o coada enorma de turisti in fiecare zi si anume pentru aceasta focaccia cu rosii si masline.
Deci, Focaccia Barese obligatoriu nu este foarte groasa, cum v-ati obisnuit la traditionala focaccia cu alte umpluturi. Fetele mele mi-au spus ca anume asa le place mai mult, cand este mai subtire se simt foarte bine toate aromele de la umplutura, deci blatul nu domina gustul. Dar nici nu este subtire ca o pizza, as zice un echilibru perfect intre blat si umplutura, daca vreti sa gustati o focaccia excelenta, exact ca la ea acasa.