Ingrediente
●
Carne tocata de pui
1 kg
am dat prin masina de tocat pulpe dezosate de pui
●
Patrunjel tocat
3 linguri
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
plus putin chimion si piper negru macinat, daca va place
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti carnea de pui tocata, eu am trecut prin masina de tocat pulpe de pui dezosate si fara piele.
Pas 2
Treceti prin blender ceapa si ardeiul, le puneti intr-o sita si presati cu lingura sa se scurga cat mai bine surplusul de zeama.
Pas 3
Puneti peste carnea de pui ceapa si ardeiul, apoi adaugati patrunjelul tocat marunt si usturoiul pisat.
Pas 4
Adaugati 1 lingura de sare, 1 lingura de boia dulce sau iute, putin piper negru macinat si un varf de lingurita de chimion(daca aveti si va place).
Pas 5
Amestecati foarte bine compozitia cu mainile, timp de 5 minute.
O puneti la frigider pentru 1 ora, sa se patrunda bine toate aromele.
Pas 6
Dupa acest timp impartiti carnea tocata in 10-12 bile mari.
Pas 7
Inmuiati mainile in apa si modelati din fiecare cate o chiftea in forma alungita.
Pas 8
Introduceti atent in mijlocul chiftelei 2 bete de frigaruie, lipite una de alta.
Apoi atent cu degetele apasati si distribuiti carnea pe toata lungimea.
Nu va agitati daca nu iese din prima, o luati de la capat pana va arata bine.
Pas 9
Aranjati kebaburile formate pe un fund sau platou uns cu putin ulei sau apa.
Pas 10
Incingenti bine tigaia grill si o ungeti cu putin ulei, puneti la gatit kebabul de pui.
Sau puteti sa le pregatiti afara, pe gratarul de lemne.
Pas 11
Le intoarceti si rumeniti bine pe toate partile.
Pas 12
Eu am pregatiti kebaburile de pui in 2 runde pe tigaia grill, dupa prima tura am sters bine tigaia fierbinte cu servetele de hartie, iarasi am uns-o cu ulei si am pus restul de kebab la gatit.
Pas 13
Serviti cu orice salata de legume, cartofi, orez sau muraturi, oricum sunt delicioase.
Le puteti combina in lipie sau chifla cu un sos de maioneza/iaurt.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
(10-12 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)