Kebab simplu de pui

Kebab simplu de pui

Incercand sa ma documentez despre tipurile de kebab arabesc, efectiv mi-au fugit ochii de la foarte multe variante, toate deosebite si fiecare arata foarte bine. Dar eu am vrut sa pregatesc anume aceasta varianta de kebab din carne tocata care se modeleaza pe bete si se face la gratar/grill. Nu sunt sigura din ce tara provine si cui sa-i atribui originea, dar va asigur ca este delicios si interesant, chiar deosebit.

Noi am servit kebab-ul de pui cu salata, a fost apreciat si de copii, deci cu siguranta il recomand. Pe viitor vreau neaparat sa incerc si in alte variante reteta, cu carne de vita, miel, etc.

Ingrediente

Carne tocata de pui
1 kg
am dat prin masina de tocat pulpe dezosate de pui
Ceapa
1 buc
Ardei gras
1 buc
Usturoi (catei)
4 buc
Patrunjel tocat
3 linguri
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
plus putin chimion si piper negru macinat, daca va place
Sare
1 lingura

Pasi de urmat

1

Pregatiti carnea de pui tocata, eu am trecut prin masina de tocat pulpe de pui dezosate si fara piele.

2

Treceti prin blender ceapa si ardeiul, le puneti intr-o sita si presati cu lingura sa se scurga cat mai bine surplusul de zeama.

3

Puneti peste carnea de pui ceapa si ardeiul, apoi adaugati patrunjelul tocat marunt si usturoiul pisat.

4

Adaugati 1 lingura de sare, 1 lingura de boia dulce sau iute, putin piper negru macinat si un varf de lingurita de chimion(daca aveti si va place).

5

Amestecati foarte bine compozitia cu mainile, timp de 5 minute.

O puneti la frigider pentru 1 ora, sa se patrunda bine toate aromele.

6

Dupa acest timp impartiti carnea tocata in 10-12 bile mari.

7

Inmuiati mainile in apa si modelati din fiecare cate o chiftea in forma alungita.

8

Introduceti atent in mijlocul chiftelei 2 bete de frigaruie, lipite una de alta.

Apoi atent cu degetele apasati si distribuiti carnea pe toata lungimea.

Nu va agitati daca nu iese din prima, o luati de la capat pana va arata bine.

9

Aranjati kebaburile formate pe un fund sau platou uns cu putin ulei sau apa.

10

Incingenti bine tigaia grill si o ungeti cu putin ulei, puneti la gatit kebabul de pui.

Sau puteti sa le pregatiti afara, pe gratarul de lemne.

11

Le intoarceti si rumeniti bine pe toate partile.

12

Eu am pregatiti kebaburile de pui in 2 runde pe tigaia grill, dupa prima tura am sters bine tigaia fierbinte cu servetele de hartie, iarasi am uns-o cu ulei si am pus restul de kebab la gatit.

13

Serviti cu orice salata de legume, cartofi, orez sau muraturi, oricum sunt delicioase.

Le puteti combina in lipie sau chifla cu un sos de maioneza/iaurt.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (10-12 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

anhelik
anhelik 12 Jul 2022, 14:25

Eram in cautate de idei culinare, aceasta este o reteta fantastica!!! Neaparat o voi face.

Multumesc Lena!!! 🤗

anhelik
anhelik 22 Jul 2022, 18:16

Dimensiuni reduse, este prea cald, dar gustul intr-adevar foarte bun.🙈👍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: