Vacantele trec dar ramanem cu multe amintiri frumoase, inclusiv culinare, mancaruri cu aroma si gust de mare, dar pe care oricand le puteti prepara acasa si in timpul anului. Calamarii prajiti sau calamari fritti sunt preferatii nostri in vacantele la mare, ne place sa-i mancam anume in acest mod, prajiti proaspeti, nu decongelati, sau doar inele in pane dubios.
Va arat mai jos nu doar metoda de prajire, dar si cum sa curatati calamarii proaspeti cumparati din surse sigure. Nu este nimic complicat, doar sa aveti grija cand cumparati calamari sa miroase frumos a mare, nu a peste stricat.
Calamarii prajiti aici le fac dupa reteta italiana, mi se pare cea mai simpla si corecta, dar care scoate in evidenta gustul minunat al fructelor de mare. Puteti praji in acest mod si alte fructe de mare preferate - creveti, carne de scoici, pestisori mici, etc. Serviti simpli cu sare si cativa stropi de zeama de lamaie, va asigur ca sunt absolut deliciosi, la noi intotdeauna sunt prea putini...