Satsebeli - sos de rosii georgian

Satsebeli - sos de rosii georgian

Pentru bucatarii mai curiosi propun sa incercati neaparat sosul georgian Satsebeli, preparat din rosii si multe mirodenii, este cumva un "frate" al popularului si deliciosului sos Adjika. Are o aroma deosebita datorita condimentelor din amestecul de Khmeli-Suneli, dar si din cauza Schindufului, mai putin popular la noi.

Puteti servi Satsebeli simplu pe paine, cu carne, gratar, pui, cu coltunasi, oua, este foarte aromat si gustos. In plus, il puteti turna fierbinte in borcane si-l conservati pentru iarna, cu siguranta va prinde bine si veti diversifica cu arome interesante preparatele voastre culinare tot anul.

Variante si retete de Satsebeli sunt foarte multe, eu am ales aceasta reteta simpla si la indemana observata de curand la o gospodina georgiana cu experienta.

Ingrediente

Rosii
2.5 kg
Usturoi (catei)
8 buc
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Coriandru macinat
1 lingurita
Schinduf macinat
1 lingurita
Khmeli-suneli
1 lingurita
link in pasi
Sare
2 lingurite
sau dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati si curatati rosiile de cotor, apoi le taiati sferturi.

Curatati si pregatiti usturoiul.

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 1
Pas 2

Treceti rosiile si usturoiul prin masina de tocat carne, sau puteti folosi un blender, in cel mai rau caz le dati prin razatoare.

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 2
Pas 3

Mutati aceasta compozitie intr-o cratita si puneti pe foc.

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 3
Pas 4

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 15-20 minute, dar nu uitati sa amestecati periodic.

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 4
Pas 5

Observati aici toate condimentele, schinduf macinat am gasit la plafar, iar amestecul de Khmeli-suneli l-am preparat singura. Folositi rasnita de cafea daca aveti coriandru boabe si seminte de schinduf intregi.

Reglati iutimea sosului prin cantitatea de boia iute folosita - daca nu-l vreti deloc picant, puneti doar boia dulce.

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 5
Pas 6

Puneti toate aceste condimente peste sosul de rosii din oala.

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 6
Pas 7

Eu mai maruntesc inca o data compozitia cu blenderul vertical, pentru o textura mai cremoasa si uniforma.

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 7
Pas 8

Mai fierbeti sosul inca 15-20 de minute.

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 8
Pas 9

Apoi il puteti folosi sau conservati in borcane uscate si curate, sigilate ermetic.

Este deosebit, aromat si gustos, recomand sa incercati neaparat.

Pofta Buna!

Satsebeli - sos de rosii georgian - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 ml
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !