Satsebeli - sos de rosii georgian
Pentru bucatarii mai curiosi propun sa incercati neaparat sosul georgian Satsebeli, preparat din rosii si multe mirodenii, este cumva un "frate" al popularului si deliciosului sos Adjika. Are o aroma deosebita datorita condimentelor din amestecul de Khmeli-Suneli, dar si din cauza Schindufului, mai putin popular la noi.
Puteti servi Satsebeli simplu pe paine, cu carne, gratar, pui, cu coltunasi, oua, este foarte aromat si gustos. In plus, il puteti turna fierbinte in borcane si-l conservati pentru iarna, cu siguranta va prinde bine si veti diversifica cu arome interesante preparatele voastre culinare tot anul.
Variante si retete de Satsebeli sunt foarte multe, eu am ales aceasta reteta simpla si la indemana observata de curand la o gospodina georgiana cu experienta.
Ingrediente
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
●
Coriandru macinat
1 lingurita
●
Schinduf macinat
1 lingurita
●
Khmeli-suneli
1 lingurita
link in pasi
●
Sare
2 lingurite
sau dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati si curatati rosiile de cotor, apoi le taiati sferturi.
Curatati si pregatiti usturoiul.
Pas 2
Treceti rosiile si usturoiul prin masina de tocat carne, sau puteti folosi un blender, in cel mai rau caz le dati prin razatoare.
Pas 3
Mutati aceasta compozitie intr-o cratita si puneti pe foc.
Pas 4
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 15-20 minute, dar nu uitati sa amestecati periodic.
Pas 5
Observati aici toate condimentele, schinduf macinat am gasit la plafar, iar amestecul de Khmeli-suneli l-am preparat singura. Folositi rasnita de cafea daca aveti coriandru boabe si seminte de schinduf intregi.
Reglati iutimea sosului prin cantitatea de boia iute folosita - daca nu-l vreti deloc picant, puneti doar boia dulce.
Pas 6
Puneti toate aceste condimente peste sosul de rosii din oala.
Pas 7
Eu mai maruntesc inca o data compozitia cu blenderul vertical, pentru o textura mai cremoasa si uniforma.
Pas 8
Mai fierbeti sosul inca 15-20 de minute.
Pas 9
Apoi il puteti folosi sau conservati in borcane uscate si curate, sigilate ermetic.
Este deosebit, aromat si gustos, recomand sa incercati neaparat.
Pofta Buna!
Cantitate:
1200 ml
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: