Satsebeli - sos de roșii georgian
Pentru bucătarii mai curioși propun să încercați neapărat sosul georgian Satsebeli, preparat din roșii și multe mirodenii, este cumva un "frate" al popularului și deliciosului sos Adjika. Are o aromă deosebită datorită condimentelor din amestecul de Khmeli-Suneli, dar și din cauza Schindufului, mai puțin popular la noi.
Puteți servi Satsebeli simplu pe pâine, cu carne, grătar, pui, cu colțunași, ouă, este foarte aromat și gustos. În plus, îl puteți turna fierbinte în borcane și-l conservați pentru iarnă, cu siguranță vă prinde bine și veți diversifica cu arome interesante preparatele voastre culinare tot anul.
Variante și rețete de Satsebeli sunt foarte multe, eu am ales această rețetă simplă și la îndemână observată de curând la o gospodină georgiană cu experiență.
Ingrediente
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
●
Coriandru măcinat
1 lingurita
●
Schinduf măcinat
1 lingurita
●
Khmeli-suneli
1 lingurita
link în pași
●
Sare
2 lingurite
sau după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați și curățați roșiile de cotor, apoi le tăiați sferturi.
Curățați și pregătiți usturoiul.
Pas 2
Treceți roșiile și usturoiul prin mașina de tocat carne, sau puteți folosi un blender, în cel mai rău caz le dați prin răzătoare.
Pas 3
Mutați această compoziție într-o cratiță și puneți pe foc.
Pas 4
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 15-20 minute, dar nu uitați să amestecați periodic.
Pas 5
Observați aici toate condimentele, schinduf măcinat am găsit la plafar, iar amestecul de Khmeli-suneli l-am preparat singură. Folosiți râșnița de cafea dacă aveți coriandru boabe și semințe de schinduf întregi.
Reglați iuțeala sosului prin cantitatea de boia iute folosită - dacă nu-l vreți deloc picant, puneți doar boia dulce.
Pas 6
Puneți toate aceste condimente peste sosul de roșii din oală.
Pas 7
Eu mai mărunțesc încă o dată compoziția cu blenderul vertical, pentru o textură mai cremoasă și uniformă.
Pas 8
Mai fierbeți sosul încă 15-20 de minute.
Pas 9
Apoi îl puteți folosi sau conservați în borcane uscate și curate, sigilate ermetic.
Este deosebit, aromat și gustos, recomand să încercați neapărat.
Poftă Bună!
Cantitate:
1200 ml
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: