Satsebeli - sos de roșii georgian

Satsebeli - sos de roșii georgian

Pentru bucătarii mai curioși propun să încercați neapărat sosul georgian Satsebeli, preparat din roșii și multe mirodenii, este cumva un "frate" al popularului și deliciosului sos Adjika. Are o aromă deosebită datorită condimentelor din amestecul de Khmeli-Suneli, dar și din cauza Schindufului, mai puțin popular la noi.

Puteți servi Satsebeli simplu pe pâine, cu carne, grătar, pui, cu colțunași, ouă, este foarte aromat și gustos. În plus, îl puteți turna fierbinte în borcane și-l conservați pentru iarnă, cu siguranță vă prinde bine și veți diversifica cu arome interesante preparatele voastre culinare tot anul.

Variante și rețete de Satsebeli sunt foarte multe, eu am ales această rețetă simplă și la îndemână observată de curând la o gospodină georgiană cu experiență.

Ingrediente

Roșii
2.5 kg
   
Usturoi (cățeii)
8 buc
   
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   
Coriandru măcinat
1 lingurita
   
Schinduf măcinat
1 lingurita
   
Khmeli-suneli
1 lingurita
link în pași
Sare
2 lingurite
sau după gust

Pași de urmat

Pas 1

Spălați și curățați roșiile de cotor, apoi le tăiați sferturi.

Curățați și pregătiți usturoiul.

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 1
Pas 2

Treceți roșiile și usturoiul prin mașina de tocat carne, sau puteți folosi un blender, în cel mai rău caz le dați prin răzătoare.

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 2
Pas 3

Mutați această compoziție într-o cratiță și puneți pe foc.

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 3
Pas 4

Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 15-20 minute, dar nu uitați să amestecați periodic.

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 4
Pas 5

Observați aici toate condimentele, schinduf măcinat am găsit la plafar, iar amestecul de Khmeli-suneli l-am preparat singură. Folosiți râșnița de cafea dacă aveți coriandru boabe și semințe de schinduf întregi.

Reglați iuțeala sosului prin cantitatea de boia iute folosită - dacă nu-l vreți deloc picant, puneți doar boia dulce.

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 5
Pas 6

Puneți toate aceste condimente peste sosul de roșii din oală.

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 6
Pas 7

Eu mai mărunțesc încă o dată compoziția cu blenderul vertical, pentru o textură mai cremoasă și uniformă.

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 7
Pas 8

Mai fierbeți sosul încă 15-20 de minute.

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 8
Pas 9

Apoi îl puteți folosi sau conservați în borcane uscate și curate, sigilate ermetic.

Este deosebit, aromat și gustos, recomand să încercați neapărat.

Poftă Bună!

Satsebeli - sos de roșii georgian - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 ml
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!