Prajitura "12 linguri", simpla si rapida
Aceasta prajitura "12 linguri" de origine italiana este de fapt un simplu pandispan aromat cu lamaie, foarte pufos, gustos si extrem de simplu de preparat. Denumirea este foarte sugestiva, nu aveti nevoie de cantar sau pahar gradat pentru a masura ingredientele, deci si un incepator la bucatarie o poate prepara cu succes.
Varianta originala este cu lamaie, dar dupa parerea mea prajitura "12 linguri" poate fi adaptata la orice aroma - coaja si suc de portocale, cacao (inlocuiti o parte de faina cu pudra de cacao), se pot adauga fructe, nuci, bucatele de ciocolata, etc.
Pentru cei mai avansati si grabiti am masurat ingredientele si in mod clasic - grame sau mililitri. In plus, observati ca tava mea de aici are 24cm in diametru, daca aveti tava putin mai mare veti obtine prajitura ceva mai subtire, sau cresteti cu 1/3 proportional ingredientele (apropo, in aplicatia Lalena aveti aceasta optiune automata, nu trebuie s-o faceti manual).
Ingrediente
●
Zahar
12 linguri
sau 160g
●
Ulei
12 linguri
sau 70ml
●
Lapte
12 linguri
sau 70ml
●
Faina alba
12 linguri
sau 160g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Zahar pudra
2 linguri
optional, pentru ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand recomand sa spalati bine lamaia, razuiti coaja de la jumatate din ea si stoarceti zeama.
Pas 2
Puneti intr-un bol 3 oua si masurati 12 linguri de zahar (sau 160g).
Pas 3
Amestecati bine compozitia cu un mixer sau tel, pana se face spuma alba.
Pas 4
Adaugati treptat 12 linguri de ulei (sau 70ml), continuati sa mixati.
Pas 5
Puneti 12 linguri de lapte (sau 70ml), un varf de lingurita de sare, zeama si coaja de la jumatatea de lamaie, amestecati bine.
Pas 6
Adaugati 12 linguri de faina (sau 160g) si 1 lingurita praf de copt.
Pas 7
Amestecati cu un tel sau mixer pana obtineti un aluat uniform, fara cocoloase, putin lichid.
Pas 8
Il turnati intr-o forma de 24cm in diametru, asternuta cu hartie de copt.
Pas 9
Coaceti prajitura "12 linguri" in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste uniform.
Apoi lasati sa se raceasca putin si o puteti servi. Optional o puteti orna cu zahar pudra deasupra.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 portii
(tava de 24 cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: