Prajitura cu capsuni si bezea

Am ajuns in sezonul meu preferat, de fructe diverse, aromate si delicioase. Incepem cu capsunile, la inceput nu ne putem satura de ele asa simple, dupa aia incepe improvizarea - prajituri cu capsuni, limonade, dulceata, etc. Pe site veti gasi multe retete, ziceam ca poate anul acesta sa nu fac niciuna pt site, ca sa nu ma repet.

Dar, bineinteles ca nu pot, cum am vazut acesta prajitura mi-a si luat ochii. Puteti s-o serviti ca prajitura sau chiar ca un tort, este foarte aromata si gustoasa. Capsunile aromate in combinatie cu bezeaua aerata, moale, fina si delicioasa, o fac perfecta si la gust, si la aspect.

Acum ma gandesc ca tot caut creme usoare, ieftine si delicioase - ei sa stiti ca acest sufleu de bezea este exact ce trebuie, imi pare rau ca mi-a luat atata timp sa-l descopar. Lucrurile simple sunt chiar sub nasul nostru :) Trebuie doar sa deschidem mai bine ochii si le vedem, sa nu ne fie frica sa gustam si incercam retete noi permanent.

Remarca: singura chestie care puteti s-o modificati si eu cred ca asa voi face data viitoare, puneti jumatate de ingrediente la blat. Este un blat gustos, dar putin mai dens la textura, daca va place cu aluat mai mult il lasati asa, daca vreti sa fie mai multe fructe si bezea, puneti in jumate.

Ingrediente

Faina alba
350 g
Unt
250 g
moale, la temperatura camerei
Smantana
100 g
Oua
4 buc
Zahar
100 g
Praf de copt
2 lingurite
Zahar pudra
150 g
pt bezea, puteti inlocui cu zahar simplu
Capsuni
1 kg
proaspete sau congelate

Pasi de urmat

1

Faina o amestecati cu praful de copt, adaugati untul , galbenusurile si amestecati bine - cu mainile, mixerul sau in robot.

2

Apoi adaugati zaharul si smantana si framantati un aluat - va fi gros si lipicios.

Eu nu l-am mai scos pe masa, l-am luat direct din robot cu o lingura si l-am pus in tava.

3

Il transferati in tava asternuta cu hartie de copt si nivelati bine cu mainile.

Tava mea are 28cm diametru, cu siguranta puteti folosi si una mai mare.

Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita.

4

Il coaceti timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste bine, in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

5

Blatul copt il scoateti din cuptor si aranjati peste el capsuni intregi(spalate si curatate, bineinteles) sau jumatati, daca sunt mai mari.

6

Albusurile se bat spuma tare, apoi cate putin se adauga zaharul pudra si se continua mixarea pana obtineti o spuma lucioasa si tare.

7

O puneti si nivelati peste capsuni.

Lasati tava la cuptor preincalzit la 150 de grade pentru inca 15-20 de minute.

8

Observati ca bezeaua se umfla frumos, dar dupa racire se va lasa, asa  e normal.

9

Lasati prajitura sa se racoreasca si patrunda macar 2-3 ore.

Scoateti bordurile si portionati.

10

Aici si o sectiune delicioasa...

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)
Colectii: Prajituri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

marius12345
marius12345 02 iul 2017, 19:36

Am folost exact cantitatile date de dumneavoastra si am realizat ca blatul este cam unsuros. As sugera sa se foloseasca mai putin unt. Eu cu siguranta voi folosi mai putin data viitoare. In rest, foarte buna prajiturica!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IoanaAcasandrei530
Ioana Acasandrei (IoanaAcasandrei530) 13 iun 2016, 22:10

Esti geniala

Nota mea pentru reteta:
Sandra86
Sandra (Sandra86) 18 oct 2015, 18:14

am facut-o cu jumatati de poama

Poza mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 iul 2015, 22:59

Iar aici o sectiune din prajitura meaa delicioasa!!!  O sa incerc neaparat si cu alte fructe !!!

Poza mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 iul 2015, 22:57

Nu am avut vre o 5 luni net, si draga Lena am simtit lipsa sitului tau, azi rascolind prin retete am zis sa fac acest delicios desert, care mi a iesit de minune, eu am pus dulceata de capsune si mure, am avut cam putine dar a iesit o bunatate !!!!

Poza mea pentru reteta:
Charlie
Charlie 06 iun 2015, 12:11

Draga mea, .. o nebunie!

Iti multumesc! Din nou Ai dreptate in ceea ce priveste cantitatea de la blat. Am facut portia intreaga dar, am mai pastrat din el si, intr-o forma mai mica, am pus in loc de capsuni, dulceata de cirese si respectiv bezea, pe care am facut-o din 6 albusuri. Bineinteles am suplimentat si zaharul.

Poza mea pentru reteta:
Rora
Rora 25 mai 2015, 09:22

Buna, stimata si priceputa Lena, ce ai spune daca am pune intre blat si fructe o budinca de vanilie facuta in casa cu lapte?

lena
Elena (lena) 21 mai 2015, 19:19

Teodora, da, puteti pune fructe proaspete, congelate, gem, etc.

simeriateodora
simeriateodora Elena (lena) 14 iun 2016, 14:39

Mulțumesc !

simeriateodora
simeriateodora 20 mai 2015, 11:19

Reteta este minunata,poti pune orice fruct sau chiar gem .Nu asa ?

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 19 mai 2015, 22:04

Da, Frumoasa reteta.O sa o fac si eu cand am pentru cine. Nu cred ca trebuie injumatatita reteta, ci poate facuta intr-o tava mai mare. Ca numai 2 oua, ma refer la albusuri e cam putin deasupra. Adica va fi mai subtire. Merge si asa. Si capsunile pot fi puse mai rar. Ma rog, am dat si eu cu....presupusul. Pupici.

Arata toate comentariile