Briose cu ciocolata si afine

Briose cu ciocolata si afine

Pasiunea pentru briose continua la fetele mele, iar cu aceasta reteta de briose am dat lovitura - mi-au spus ca sunt cele mai bune mancate vreodata... Si intr-adevar au iesit minunate, pufoase, fragede, aromate si cu o nota de fresh de la afine.

In aceste briose cu ciocolata usor si fara probleme puteti inlocui afinele cu orice fructe preferate sau de sezon (recomand sa folositi fructe cu mai putina zeama/suc in ele), chiar si congelate, sau puneti bucatele de ciocolata, fructe uscate, etc.

Ingrediente

Faina alba
200 g
Zahar
100 g
Cacao pudra
2 linguri
Praf de copt
10 g
Unt topit
90 g
Oua
2 buc
Lapte
150 ml
Esenta de vanilie
1 lingurita
Afine
1 pahar
sau orice alte fructe preferati, proaspete/congelate, ori bucatele de ciocolata, fructe uscate, etc.

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol mic amestecati 200g de faina, 100g de zahar, 2 linguri cacao pudra si 10g praf de copt.

Briose cu ciocolata si afine - Pas 1
Pas 2

In alt bol mai mare amestecati 2 oua, 150ml de lapte, 90g unt topit si esenta de vanilie.

Briose cu ciocolata si afine - Pas 2
Pas 3

Adaugati aici mix-ul de ingrediente uscate de la pasul 1.

Amestecati bine din nou cu telul pana nu mai sun cocoloase in aluat.

Briose cu ciocolata si afine - Pas 3
Pas 4

La final puneti afinele (sau orice alte fructe/umpluturi preferati), amestecati atent cu lingura.

Daca folositi fructe congelate nu este nevoie sa le decongelati dinainte.

Briose cu ciocolata si afine - Pas 4
Pas 5

Umpleti formele pentru briose cu aceasta compozitie, aveti grija sa nu puneti mai mult decat jumatate sau 2/3 din forma - cresc foarte bine si se vor deforma daca le umpleti complet.

Briose cu ciocolata si afine - Pas 5
Pas 6

Din ingredientele de mai sus am obtinut 18 briose de dimensiune medie.

Apropo, eu folosesc forme din silicon si nu le ung cu nimic, daca aveti forme clasice din tabla ar fi bine sa le ungeti cu ulei sau folositi hartie de copt pentru briose.

Briose cu ciocolata si afine - Pas 6
Pas 7

Briosele cu ciocolata se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, sau pana trec testul scobitorii.

Dupa acest timp lasati-le putin sa se raceasca, apoi scoateti din forme si savurati cu toata familia.

Pofta Buna!

Briose cu ciocolata si afine - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc (18-20 de briose medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 27 Jul 2023, 17:27

superbriosele! merci Lena! azi invitatii au ajuns atat de repede incat imi trebuia o super reteta rapida si sigura pentru desert!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Simion Magda (SimionMagda636) 27 Jul 2023, 17:34

Minunat! Multumesc si eu pentru mesaj!🙏🏻🤗

LoriR492
Lorena (LoriR492) 03 Nov 2023, 20:00

Am pierdut deja numărul de câte ori am apelat la această rețetă pentru un desert rapid. Brioșele cresc mari și frumoase de fiecare dată, indiferent de umplutura pe care o aleg. Recomand o combinație de zmeură și ciocolată, iese divin!

Mulțumesc pentru rețetă, Lena 💓

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Lorena (LoriR492) 03 Nov 2023, 20:28

Neaparat voi incerca si eu combinatia de zmeura!🙏🏻👍🤗