Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Afine
1 pahar
sau orice alte fructe preferati, proaspete/congelate, ori bucatele de ciocolata, fructe uscate, etc.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mic amestecati 200g de faina, 100g de zahar, 2 linguri cacao pudra si 10g praf de copt.
Pas 2
In alt bol mai mare amestecati 2 oua, 150ml de lapte, 90g unt topit si esenta de vanilie.
Pas 3
Adaugati aici mix-ul de ingrediente uscate de la pasul 1.
Amestecati bine din nou cu telul pana nu mai sun cocoloase in aluat.
Pas 4
La final puneti afinele (sau orice alte fructe/umpluturi preferati), amestecati atent cu lingura.
Daca folositi fructe congelate nu este nevoie sa le decongelati dinainte.
Pas 5
Umpleti formele pentru briose cu aceasta compozitie, aveti grija sa nu puneti mai mult decat jumatate sau 2/3 din forma - cresc foarte bine si se vor deforma daca le umpleti complet.
Pas 6
Din ingredientele de mai sus am obtinut 18 briose de dimensiune medie.
Apropo, eu folosesc forme din silicon si nu le ung cu nimic, daca aveti forme clasice din tabla ar fi bine sa le ungeti cu ulei sau folositi hartie de copt pentru briose.
Pas 7
Briosele cu ciocolata se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, sau pana trec testul scobitorii.
Dupa acest timp lasati-le putin sa se raceasca, apoi scoateti din forme si savurati cu toata familia.
Pofta Buna!
Cantitate:
18 buc
(18-20 de briose medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)