Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
0.5 kg
●
Apa
100 ml
este cantitate aproximativa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un vas mai adanc se pune faina, ouala si sarea. Se pregateste apa intr-o cana.
Pas 2
Se framanta un aluat nu foarte tare, aproximativ trebuie sa va ia 100g apa, daca nu va descurcati cu aceasta cantitate mai puneti putin.
Aluatul se lasa 10 min.
Pas 3
Peste 10 min mai framantati aluatul, asa se uniformizeaza ingredientele si veti observa ca nu va avea textura noduroasa ca la inceput.
Se mai lasa 10 min.
Pas 4
Cu facaletul se intinde aluatul, grosimea foii nu trebuie sa fie mai mica/mare de 2-3 mm.
Foile intinse se pun pe niste ziare sau hartie si se lasa intr-un spatiu aerisit bine, sa fie putin curent.
Apropo, recomand sa faceti taitei numa in zile uscate cu vant sau soare, altfel aluatul va absoarbe umezeala din aer si va fi foarte greu sa-l lucrati mai departe.
Pas 5
Intre timp foile se intorc de pe o parte pe alta, ca sa se usuce uniform.
Cand pe ambele parti observati ca aluatul are o pojghita uscata, se ia foaia se presara putina faina.
Pas 6
Se ruleaza foia presarata cu faina.
Pas 7
Si se taie subtire, incepand de la colturi, depinde cum vreti sa fie forma taiteilor - lungi sau scurti.
Pas 8
Dupa ce le-ati taiat, le puneti pe un fund inainte de fierbere.
Sau daca vreti sa le uscati, sa le puteti fierbe oricand(se pastreaza mult timp uscati), le puneti pe o suprafata uscata si intr-un spatiu aerisit, le lasati cateva zile si dupa aceea le strangeti in pungi.
Pas 9
Daca vreti sa le fierbeti imediat, le puneti in apa clocotita cu sare, lasati sa fiarba 3-4 min si dupa aceea le scurgeti si le clatiti cu apa rece.
Daca le fierbeti uscati, se lasa mai mult, aprox.10 min dar trebuie sa le gustati permanent, pentru ca timpul de fierbere depinde de grosimea lor.
Pas 10
Dupa ce le clatiti cu apa rece se pun intr-un vas si in functie de ce vreti sa faceti mai departe trebuie unse cu diverse uleiuri:
- pentru ciorbe - puneti putin ulei rafinat si amestecati, le puneti direct in zeama din farfurie, chiar daca s-au racit
- pentru taietei cu branza sau altele - puneti putin ulei de masline si/sau unt, dupa aceea le faceti cum va plac, se mananca calde
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)