Ingrediente
●
Caise
1 kg
deja curățate de sâmburi
●
Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1
500 g
●
Rom
4 linguri
rom alcool, nu esență
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând spălați caisele, apoi le curățați de sâmburi și tăiați bucățele mici cu un cuțit.
Pas 2
Le amestecați cu 500g de Zahăr Mărgăritar Gelifiant 2:1 și lăsați 8-10 ore pe masă din bucătărie.
În acest timp mai amestecați în oală, să-și lase sucul caisele.
Pas 3
Între timp aveți grijă să vă pregătiți borcanele pentru gem - le spălați și uscați, eventual le puneți pentru 10 min în cuptorul preîncălzit la 120 grade.
Pas 4
Tăiați migdalele felii subțiri cu un cuțit bine ascuțit și le adăugați peste caise, tot acolo puneți 3-4 linguri de rom.
Pas 5
Puneți oala la fiert, când începe să fiarbă intens micșorați focul și lăsați timp de 5 minute.
Amestecați periodic.
Pas 6
După acest timp puneți 1-2 picături de gem pe farfurie și vedeți dacă se ține legat.
Pas 7
Luați oala de pe foc, turnați gemul în borcanele pregătite anterior și închideți bine cu capace.
Pas 8
Lăsați să se răcească complet timp de 8-10 ore, apoi gustați și vă bucurați de acest gem minunat și frumos.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: