Gem de caise cu migdale și rom

Gem de caise cu migdale și rom

De data asta am încercat gemul elegant cu caise, migdale și rom, o combinație foarte reușită, votata ca nr.1 de Maria si tati, romul doar ajută să iasă în evidență gustul caiselor, iar bucățile de migdale adaugă un plus de textură.

Este o adevărată explozie de culoare și gust, mai ales datorită Zahărului Gelifiant Mărgăritar 2:1, timpul mic de fierbere nu alterează și nu oxidează fructele, iar pectina de mere gelifiază foarte bine toată compoziția.

Ingrediente

Caise
1 kg
deja curățate de sâmburi
Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1
500 g
   
Migdale uscate
50 g
   
Rom
4 linguri
rom alcool, nu esență

Pași de urmat

Pas 1

În primul rând spălați caisele, apoi le curățați de sâmburi și tăiați bucățele mici cu un cuțit.

Gem de caise cu migdale și rom - Pas 1
Pas 2

Le amestecați cu 500g de Zahăr Mărgăritar Gelifiant 2:1 și lăsați 8-10 ore pe masă din bucătărie.

În acest timp mai amestecați în oală, să-și lase sucul caisele.

Gem de caise cu migdale și rom - Pas 2
Pas 3

Între timp aveți grijă să vă pregătiți borcanele pentru gem - le spălați și uscați, eventual le puneți pentru 10 min în cuptorul preîncălzit la 120 grade.

Gem de caise cu migdale și rom - Pas 3
Pas 4

Tăiați migdalele felii subțiri cu un cuțit bine ascuțit și le adăugați peste caise, tot acolo puneți 3-4 linguri de rom.

Gem de caise cu migdale și rom - Pas 4
Pas 5

Puneți oala la fiert, când începe să fiarbă intens micșorați focul și lăsați timp de 5 minute.

Amestecați periodic.

Gem de caise cu migdale și rom - Pas 5
Pas 6

După acest timp puneți 1-2 picături de gem pe farfurie și vedeți dacă se ține legat.

Gem de caise cu migdale și rom - Pas 6
Pas 7

Luați oala de pe foc, turnați gemul în borcanele pregătite anterior și închideți bine cu capace.

Gem de caise cu migdale și rom - Pas 7
Pas 8

Lăsați să se răcească complet timp de 8-10 ore, apoi gustați și vă bucurați de acest gem minunat și frumos.

Poftă Bună!

Gem de caise cu migdale și rom - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!