Ingrediente
●
Patrunjel verde
1 buc
Adica o legatura
●
Radacina patrunjel(albitura)
200 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puiul se taie bucati, se spala bine. Aranjati bucatile de pui intr-o cratita de 4-5 litri si turnati apa ca se le acopere bine.
Se pune la fiert.
Pas 2
Pana incepe sa fiarba carnea curatati 1 ceapa, 1 ardei gras. Le taiati marunt, inclusiv si rosiile(aici am folosit rosii din conserva). Pregatiti frunza de dafin.
Pas 3
Cand incepe sa fiarba carnea, strangeti spuma, sau schimbati apa si lasati din nou sa fiarba.
Pas 4
Cand incepe iarasi sa fiarba carnea se adauga legumele pregatite si frunza de dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-45 min.
Pas 5
Se curata si taie marunt morcovul, albitura si ardeiul gras.
Pas 6
Se curata si se taie cuburi cartofii si ceapa.
Pas 7
Dupa ce a fiert carnea, se adauga legumele pregatite si se lasa sa fiarba totul inca 20-25 min, pana au fiert legumele.
Pas 8
Intre timp se poate scoate carnea si sunt 2 posibilitati de a o folosi in continuare:
1. Faceti un sos cu smantana. Vezi reteta "Pui cu smantana"
2. Se scoate carnea de pe oase, se marunteste si se pune inapoi in ciorba.
Pas 9
Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se lasa sa fiarba 5 min.
Pas 10
Se taie marunt patrunjelul si o ceapa.
Pas 11
Ciorba se potriveste de sare, se adauga patrunjelul si ceapa, se stinge focul si se lasa sa ciorba aproximativ 15-20 min sa se patrunda toate aromele.
Pas 12
Taiteii se fierb separat, se scurg de apa si se clatesc cu apa rece. Se ung cu putin ulei rafinat.
Atunci cand se serveste ciorba, taiteii se adauga in farfurie. Daca ii fierbeti impreuna cu ciorba, ei se inmoaie prea mult si ciorba se face urata a 2-a zi. Se pot pune in ciorba si reci, pastrati la frigider.
Ciorba se serveste cu smantana sau fara.
Pofta Buna!
Cantitate:
5 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
4 (11 voturi)