Roșii marinate la borcan

Roșii marinate la borcan

Istoria acestei rețete este chiar interesantă - când eram copil mergeam foarte des cu mașina în Ucraina la bunici și la rudele mamei. Una din ele era o mătușă care trăia într-un sat să zic așa istoric, unde se ajunge foarte greu cu mașina, fără drumuri asfaltate, cu natură din aia Bio, exotică să zic, un sat cu tradiții și o liniște........ și acum îmi aduc aminte cum adormisem în iarbă lângă lac și se auzeau doar păsările ciripind....

Atunci în vizitele astea a luat mama rețeta mătușii de roșii marinate și a făcut furori cu ea - au preluat-o în timp toate rudele și vecinii.

Am reprodus rețeta anul trecut, am testat dacă este gustul ăla care îl țin minte, un pic am adaptat marinada și ingredientele la ce se găsește aici în piață în România și am obținut exact ce trebuie. Roșiile sunt perfecte la gust, nici prea acre, un pic dulci, un pic sărate, foarte aromate. Dacă alegeți și roșiile potrivite pentru conservat (din acele mai lungi și mai tari) garantez că veți avea succes cu ele.

Ingrediente

Roșii
5 kg
alegeți roșii mici, lunguiețe și mai tari
Ceapă albă
7 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Ardei gras
5 buc
   
Pătrunjel verde
2 lingurite
adică 2 legături
Frunze de țelină
1 buc
adică de la 1 țelină, sau 1 legătură
Piper negru(boabe)
2 linguri
câte 5-6 boabe la borcan
Boabe de ienibahar
1 lingura
câte 2 bucăți la borcan, este foarte aromat și obligatoriu pentru marinade
Frunză de dafin
8 buc
câte 1 buc la borcan de 800 ml
Cuișoare
8 buc
câte 1 buc la borcan - este la fel foarte aromată și numai bună pt marinade
Apă
2.6 l
adică 2600 ml
Sare
4 linguri
aveți grijă să fie sare neiodată, pt murături
Zahăr
4 linguri
   
Oțet
10 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Se spală și se curăță toate legumele, spălați și scurgeți borcanele de apă.

La fundul fiecărui borcan puneți câte 1-2 crengi de pătrunjel și 1 creangă de frunză de țelină. Umpleți borcanele cu roșii până la jumătate.

Roșii marinate la borcan - Pas 1
Pas 2

Puneți rondele de morcovi și ceapă tăiată în 4-6 între roșii, să se umple spațiile goale. Ceapa, morcovii și ardeiul în plus că dau gust și la marinadă sunt foarte bune și ele marinate - se aleg primele de pe farfurie la mâncare.

Roșii marinate la borcan - Pas 2
Pas 3

Apoi umpleți borcanele cu roșii până la gură, adăugați ardeii tăiați rondele sau în lung.

Roșii marinate la borcan - Pas 3
Pas 4

Fierbeți acei 2600 ml de apă, turnați apa așa clocotită în borcane, le acoperiți ușor cu niște capace și lăsați 30 de min să se opărească. Dacă vă rămâne apă din cei 2600 ml nu o aruncați, lăsați așa în cratiță și o veți folosi mai departe.

Roșii marinate la borcan - Pas 4
Pas 5

Apoi după 30 de min scurgeți apa în cratiță, o fierbeți din nou și iarăși turnați în borcane, mai lăsați 30 de min să se opărească.

Roșii marinate la borcan - Pas 5
Pas 6

Și după acele 30 de min, scurgeți apa în cratiță, o puneți pe foc cu sarea și zahărul, când începe să clocotească adăugați oțetul, mai lăsați 2-3 min să fiarbă.

În fiecare borcan adăugați câte 5-6 boabe de piper negru, 1 frunză de dafin, 2 boabe de ienibahar și 1 buc de cuișoare. Turnați marinada fiartă în borcane și le capsati ermetic.

Roșii marinate la borcan - Pas 6
Pas 7

Verificați să nu lase aer borcanele, le întoarceți cu capul în jos și lăsați să se răcească complet. De preferat să le țineți la răcoare, eu le țin în cămara de la balcon iarna.

Deci 2 reguli la aceste roșii trebuie respectate:

1. Se opăresc de 2 ori cu apă, a 3-a oară se toarnă marinada și se capsează.

2. Respectați proporțiile marinadei - la 2600 ml de apă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de sare și 10 linguri de oțet.

Roșii marinate la borcan - Pas 7
Pas 8

Cam într-o lună sunt bune, atunci le deschideți și le savurați la orice mâncare - cartofi, orez, carne, etc.

Puteți folosi borcane de care vă place, pentru familia noastră sunt perfecte cele de 800 ml, pt că deschidem unul la o mâncare. Se mănâncă absolut toate legumele din el chiar și verdeața marinată. Iar moarea, marinada este atât de bună și aromată că nici compot nu vă mai trebuie :)

Și dacă sunteți la țară și aveți niște frunze de coacăze, să puneți câte 2-3 bucăți atunci împreună cu pătrunjelul și verdeața, va fi varianta perfectă. Eu nu am și pun acum fără ele.

Poftă Bună!

Roșii marinate la borcan - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (8 borcane de 800 ml)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (13 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 15 Sep 2010, 11:15

aceste muraturi sunt preferatele mele...............eu mai pun si crengute de marar uscat

sunt delicioase!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 15 Sep 2010, 12:27

Nu Lavi, la rosiile marinate nu se pune marar, la cele murate/conservate da, se potriveste perfect, anume la aceasta reteta nu merge nicicum. Nici marar si nici usturoi.

Emma
Emma 15 Sep 2010, 12:59

Nu am conservat rosii niciodata. Stiam din „folclor” ca nu stau din cauza semintelor. O sa incerc si eu.

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 15 Sep 2010, 14:22

ma gandeam ca sunt ca cele murate!

si astea se mananca tot ca muraturi?

lena
Elena (lena) Lavi 15 Sep 2010, 15:59

Stau foarte bine asa, otetul este conservant foarte bun.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 15 Sep 2010, 15:30

arata foaret bine inca nu am pus niciodata dar o sa incerc

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 15 Sep 2010, 15:39

dar conservant nu  trebuie deloc stau asa fara?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 15 Sep 2010, 16:00

Da Lavi, se mananca ca muraturile dar un un gust mai fin si aromat, nu asa acru ca muraturile clasice.

Lavi
Lavi 15 Sep 2010, 16:08

daca tot vorbim de muraturi, ardei umpluti cu varza ati facut?

eu sunt moarta dupa ei

sau mix de legume la borcan: telina, conopida, varza rosie, morcov?

lena
Elena (lena) Lavi 15 Sep 2010, 16:11

Inca nu am facut, dar planific, sa vedem cum reusesc

MariaP
MariaP 15 Sep 2010, 22:05

Arata super rosiile, Lena!

Si eu am in plan sa pun niste ardei umpluti cu varza (eu pun in varza si putin morcov ras).

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 15 Sep 2010, 22:22

delicioase!

Nota mea pentru rețetă:
bocsa
gabriela (bocsa) 15 Sep 2010, 22:43

Doamne! Ce retete"de retete".Cu asta cel putin m-ai dat gata.Maine sunt in piata dupa rosii lunguiete si ardei.Restul le am in casa si prin gradina.Am si frunze de coacaz, pe care nu le-am folosit niciodata la nimic;dar acum le-am gasit utilitate.Apropo!Anul acesta,am facut dulceata e coacaze.A iesit super buna.

Maria S
Maria (Maria S) 16 Sep 2010, 19:11

ce bine arata... nu am mancat niciodata rosii marinate ...nici nu stiam ca se pot face si asa ...

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 16 Sep 2010, 20:48

asteptam retete noi preparate cu produsele tupperware .... stiu ca te straduiesti foarte mult sa ne surprinzi cat mai mult cu retete delicioase...dar macar sa le privim in poze daca nu putem sa peparam cu ele.... cu toate ca mi-as dori mult sa-mi pot achizitiona macar unul .... dar nu-mi pot permite ......

bocsa
gabriela (bocsa) 16 Sep 2010, 22:12

Am cuparat rosiile si adeii, dar nu am avut timp astazi.Maine sper ca ma pot ocupa de reteta.Abia astept sa vad ce-mi iese.

olguta
olguta 17 Sep 2010, 16:48

Mamica pune rosii la marinat in fiecare an dupa aceasta receta. Multi ani a folosit procedura de oparire a rosiilor , doar ca din cauza conditiilor nefavorabile de pastrare a borcanelor in apartament, acestea se stricau. Atunci a inceput sa puna rosiile  in marinada fierbinte si sa astepte pina dau in clocot (aproximativ 5 min) si repede le pune in borcan, toarna marinada si le capseaza ermetic. Asa toate borcanele se pastreaza,  si  nu exista diferenta la gust.

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 17 Sep 2010, 17:39

Astazi am pus si eu rosii pentru iarna dupa reteta aceasta. Sper sa fie in regula si sa se pastreze. Probabil ca otetul e bun pentru acrit ciorbe dupa ce se consuma rosiile din borcan. Nu vom arunca nimic, folosim tot. Multumesc pentru idee!

crismi
crismi 18 Sep 2010, 19:29

Lena, spune-mi te rog, de care otet pui, de 9 sau 5-6 grade(de mere).Si eu folosesc metoda oparirii cand fac rosii in bulion:de 2 ori oparesc rosiile cu apa, a treia oara torn bulion fierbinte si capsez.

lena
Elena (lena) 18 Sep 2010, 21:17

Da, folosesc otet de 9%. Interesanta ideea cu bulionul.

bocsa
gabriela (bocsa) 18 Sep 2010, 21:55

Astazi am reusit sa fac reteta.Am respectat-o intocmai si mi-au iesit exact 8 borcane.In patru am pus frunze de coacaze, in patru nu.Sunt curioasa pentru ca nu am folosit niciodata la conserve, frunze de coacaze.

Creola
Creola 19 Sep 2010, 23:03

Nu sunt o specialista in pus muraturi de aceea m-am bucurat pentru aceasta reteta postata. Am respectat intocmai indicatiile din reteta numai ca am folosit jumatate din cantitati si tot am umplut 6 borcane dee 800ml . D-abia astept sa le desfac peste o luna.

lena
Elena (lena) 20 Sep 2010, 09:22

Ce ma bucur ce ati incercat sa le faceti, va astept cu impresii cand le si gustati

Sper sa va placa

MariaP
MariaP 20 Sep 2010, 14:45

La sfarsitul asta de saptamana am reusit sa pun si eu cateva borcane! Abia astept  sa vina vremea sa le gustam...

Galia
Galia 29 Nov 2010, 19:27

Rosiile mele preferate, numai la mama ieseau atat de bune

Nota mea pentru rețetă:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 26 Jul 2011, 07:22

super reteta Lena, dar merge facuta si cu rosii cherry, nu? 

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) raluca (Ralucuta) 26 Jul 2011, 07:27

Merge si cu rosii cherry, dar nu oparite de 3 ori - doar 2 - se inmoaie prea mult.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 26 Jul 2011, 07:33

ce bine ca am o groaza in gradina.. 

fely
fely 01 Sep 2011, 14:46

Draga Lena, am si aici o nelamurire : ce inseamna sa verificam sa nu lase aer borcanele? Sper ca nu te bat la cap, dar sunt incepatoare in domeniul muraturilor ... Pupici

lena
Elena (lena) fely 01 Sep 2011, 15:56

Fely, cand scriu sa nu lase aer borcanele - am in vedere ca dupa ce ai turnat marinada in borcane, ai pus capacele si ai strans bine - intorci usor borcanul pe o parte si vezi sa nu curga apa din el - face un fel "fsss" si curge apa - asta in cazul in care capacele nu sunt bune, ruginite sau des folosite sau defecte.

Nu ma supar deloc pentru intrebari si ma bucur mult ca ai curaj si interes sa faci singura acasa mancare si conserve.

amalia16
Amalia (amalia16) 02 Jan 2012, 13:58

Noi le facem decojite fara alte legume in borcan, si le fierbem in sucul lor.

Poza mea pentru rețetă:
crismi
crismi 15 Feb 2012, 15:39

Multumesc pentru reteta. Sunt bune-bune-bune, pacat ca am facut cam putine, s-au si terminat .

Poza mea pentru rețetă:
LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 13 Sep 2012, 13:22

Lena, iti multumesc din suflet p/u reteta.Sunt foarte bune,am respectat intocmai pasii si au esit super bune! 

Poza mea pentru rețetă:
iuliaghib
iuliaghib 02 Nov 2012, 08:27

si eu am facut, sunt f bune. Doar ca data viitoare nu mai pun ienibahar. I-a dat rosiei o aroma deosebita, pe care familia mea nu a acceptat-o. Dar in rest sunt deliciase.

tanicelu
tanicelu 09 Jul 2013, 14:13

privesc pozele din comentarii si imi lasa gura apa. astept cu nerabdare sezonul rosiilor din gradina sa fac si eu asa delicii. toate bune!

Lia1
Lia1 01 Aug 2013, 10:25

dar rosiile astea oparite de 2-3 ori nu vor avea gust mai mult de mancarica decat de rosii pt salata?

si in borcanul de 800 vad din poze ca nu intra mai mult de 3 rosii

poate voi incerca cateva borcane din mare curiozitate ca n-am mai auzit de asa o reteta; acum sunt rosiile ieftine; tin pana la iarna, nu? merci

lena
Elena (lena) 01 Aug 2013, 12:56

Incap cam 5-6 rosii in borcan, tin pana la iarna si nu sunt deloc mancarica de rosii.

Doar sa respecti pasii si innstructiunile.

Lia1
Lia1 01 Aug 2013, 19:05

asa voi face :) multumesc

Daniela B.
Daniela B. 12 Aug 2014, 12:06

iata si rosiile mele, sper ca o sa ne placa, pina anul acesta am facut alta receta, anunt imediat ce impresie ne-a lasat rosiile marinate din anul acesta cind vom deschide primul borcan! Multumim frumos pentru receta! O zi buna!

Poza mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 12 Aug 2014, 12:08

 

Poza mea pentru rețetă:
margaretac
margaretac 19 Aug 2014, 16:57

M-a incantata reteta asta,asa ca am facut-o.Au iesit grozave rosiile.Nu am pus frunze de coacaz.Care e rolul lor? aroma sau pentru a conserva rosiile?

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) margaretac 19 Aug 2014, 16:58

Da, au o aroma foarte buna, ma bucur ca v-au placut :)

lycica
lycica 30 Aug 2014, 13:05
Buna, Lena! Scriu pentru prima oare deși urmăresc de mult timp site-ul și nu numai citesc. Rețetele superbe, modul de prezentare la fel. Am și o întrebare cu priivre la această marinadă. Ține doar până în iarnă? Nu și mai mult?
lena
Elena (lena) lycica 30 Aug 2014, 17:17

Tine mai mult, fara grija, in beci se pot tine si 2 ani, in camara un sezon sigur.

vorosim
vorosim 03 Sep 2014, 12:10

Ma bucur ca am gasit aceasta reteta, dar am si eu o intrebare. Daca pt saramura (la muraturi, varza, castraveti))  se pune 1 lingura sare la 1 litru de apa, atunci nu e prea mult 4 linguri de sare la 2,6 litri apa? 

lena
Elena (lena) vorosim 03 Sep 2014, 12:12

Nu mult, e perfect in aceasta reteta, pt ca are si zahar.

anhelik
anhelik 06 Sep 2014, 19:49

Abia am infiletat capacele la borcane si astept cu nerabdare sa fie gata pentru mancat. Eu am pus si usturoi. Un borcan l-am facut doar cu rosii si morcov.

Poza mea pentru rețetă:
nadylina
nadylina 18 Sep 2014, 00:59

Buna Lena,

Ma bucur ca am gasit aceasta reteta de marinada si as vrea sa o incerc, dar as avea o intrebare, rosii rotunde, nu de cele lunguete, nu sunt potrivite? Am cumparat asa rosii pentru murat, dar vazandu-ti reteta, m-am razgandit, tot mai bune sunt cele marinate, doar ca acum sunt in dilema si nu stiu ce sa fac, daca tot sunt rotunde. Si inca o intrebare, pot folosi otet de 5 %?

Multumesc mult

lena
Elena (lena) nadylina 18 Sep 2014, 08:44

Poti pune si rosii rotunde, singura conditie este sa fie mai tari - daca sunt prea coapte si moi se vor face terci dupa marinare.

Merge si otet de 5%, dar dublati cantitatea.

nadylina
nadylina 18 Sep 2014, 21:05

multumesc mult Lena pt raspuns

Locuim in Canada, si din pacate, nu am putut gasi otet de 9 %, am gasit doar de 7 %, va trebui sa pun un pic mai mult, asa? si clar, ca nici telina si alte verduri care se obisnuiesc sa se puna la muraturi sau marinade, prin Moldova, nu pot gasi, asa ca voi pune si eu ce gasesc, sper sa-mi reuseasca :)

lena
Elena (lena) nadylina 18 Sep 2014, 21:07

Da, putin mai mult puneti, ca sa tina bine. Din verdeturi sigur gasiti patrunjel si ar fi bine boabele de ienibahar -ele dau gust specific de marinat.

nadylina
nadylina 19 Sep 2014, 01:14

multumesc mult Lena pentru sfaturi si promtitudine 

MihaelaCR
MihaelaCR 29 Sep 2014, 20:07

Buna seara!

Nu e prima data cand gatesc o reteta de pe site-ul dumneavoastra si de aceea va spun multumesc. Si va doresc multa sanatate copilasului si sa fiti binecuvantata de Dumnezeu cu multa dragoste, sanatate si fericire!

As avea o intrebare, la aceasta rosie se pot pune si gogonele, rosii verzi?

lena
Elena (lena) MihaelaCR 30 Sep 2014, 11:43

Multumim mult la Mihaela!

Gogonele mai roz merg, cele verzi s-ar putea sa nu fie chiar bine, dar incearca un borcan.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 01 Oct 2014, 20:10

Am facut si eu azi...arata super..sper sa fie si bune.

Danissimo
Danissimo 03 Oct 2014, 17:40

Borcanele mele cu rosii stau cuminti si asteapta iarna. Multumesc din suflet draga Lenuta, m-ai invatat sa gatesc ceea ce nu a reusit mama sa ma invete. Vorbesc indeosebi de retetele din aluat. 

Lili Elly
Lili Elly 01 Aug 2015, 15:14

Am facut si eu azi, un borcan de 1000 si altul de 1700, cu rosioare rosii-roz lunguetze. Am citit in graba si am pus de la inceput otetul iin apa de la a treia fierbere, in fine, din greseli invata omul. Chiar si asa sunt nerabdatoare sa le gust peste o luna, am incredere in tine, mi-a placut mult o alta reteta de-a ta si de atunci tot sunt pe aici :D

 Mi-au placut mereu muraturile dulci-acrisoare, fata de cele doar sarate iar reteta asta nu am auzit-o la nimeni. Eu traiesc in Italia si nu imi plac "acriturile" din supermagazine iar muraturi nu am vazut pe aici. Am cumparat o data de pofta ce aveam, de la un magazin romanesc un borcanel cu muraturele....l-am aruncat ! Asa o scarbosenie nu am mancat in viata. De atunci m-am ambitionat sa regasesc "gustul de acasa" facandu-le cu mana mea. Multumesc mult de tot! 

Diana.diana
Diana.diana 13 Aug 2015, 13:33

Buna,la un borcan de 1 litru ,pun tot 10 linguri otet??

lena
Elena (lena) Diana.diana 13 Aug 2015, 15:03

Nu are importanta marimea borcanului in care puneti rosiile. Cititi atent reteta.

Diana Marin
Diana Marin 04 Sep 2015, 13:46

Buna Lena,

Multumesc ca impartasesti reteta atator bunatati cu noi! Mi-as dori sa fac aceasta reteta cu rosii din solarul meu, doar ca anul acesta, am obtinut o recolta de rosii foarte mari. Crezi ca merge si cu rosii feliate? Multumesc! Diana

Diana Marin
Diana Marin 04 Sep 2015, 13:46

lena
Elena (lena) 04 Sep 2015, 14:08

Din pacate nu, trebuie rosii intregi, altfel se fac terci.

lycica
lycica 08 Sep 2016, 15:12

Buna, le-am făcut cu 2 zile in urma și jumatate din borcane apa s-a tulburat. Care este cauza? Sper tare să nu pierd acele borcane...

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) lycica 08 Sep 2016, 15:18

Cauze pot fi multe, nu ati sigilat bine borcanele, otetul mai slab, temperatura de pastrare... Stiu ca si mama mai avea cate 1-2 borcane din astea, eu nu am avut.

lycica
lycica Butuc Elena (ButucElena922) 08 Sep 2016, 15:20

Mulțumesc. Cred că din toate temperatura e de vina. S-ar putea sa le mai salvez cumva?

lena
Elena (lena) lycica 09 Sep 2016, 09:36

Nu stiu daca le mai puteti face ceva, sa nu le stricati mai rau. Asa mai aveti sanse sa le mancati mai murate, nu marinate :)

AnnaBejenaru839
Anna Bejenaru (AnnaBejenaru839) 09 Sep 2016, 11:50

Otet de 6 % e bine?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Anna Bejenaru (AnnaBejenaru839) 09 Sep 2016, 13:55

Puneti 14-15 linguri daca e de 6%

BobeicaMariana580
Mariana Bobeica (BobeicaMariana580) 16 Sep 2016, 13:14

lena de care otet pui?de 9%...si ces alea boabe de ien...aspirina pui?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Mariana Bobeica (BobeicaMariana580) 16 Sep 2016, 13:22

Da, otet de 9%, ienibahar este "душистый перец" si nu pun aspirina deloc.

Olyyia
Olyyia 19 Sep 2016, 13:06

Cu rosii cherry s-ar putea?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Olyyia 19 Sep 2016, 13:07

Da, se poate.

Olyyia
Olyyia 19 Sep 2016, 13:20

Se poate cu codita?mersi

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Olyyia 19 Sep 2016, 13:23

Nu stiu, nu am incercat :)

timotei
timotei 15 Mar 2017, 01:06

Eu am facut anul trecut cu rosii un pik mai mari ca cele cherry si totdeauna pun si marar (asa mama facea), Ce sa zic de nota 100 aceste rosii, exact acre , sarate si dulcii dupa gustul nostru.

Poza mea pentru rețetă:
i.n.a
i.n.a 15 Sep 2017, 11:51

buna daca borcanu e de 2 l cite linguri de sare ,zahar si de otet sa pun 

lena
Elena (lena) i.n.a 15 Sep 2017, 14:24

Nu conteaza cat are borcanul, faceti marinada ca in reteta.

AnnAnna180
Ann Anna (AnnAnna180) 24 Sep 2017, 17:27

 

Nota mea pentru rețetă:
IrinaVezetiu238
Irina Vezetiu (IrinaVezetiu238) 29 Jul 2018, 17:54

spuneti-mi va rog ce % trebuie sa aiba otetul?

lena
Elena (lena) Irina Vezetiu (IrinaVezetiu238) 29 Jul 2018, 17:55

Este de 9%

Augustina1989
Augustina1989 23 Aug 2018, 09:33

Buna dimineata!Ati putea, va rog sa-mi spuneti,lingurile cu sare si zahar trebuie sa fie cu varf sau rase?

lena
Elena (lena) Augustina1989 23 Aug 2018, 09:48

Sa fie medii :)

Augustina1989
Augustina1989 23 Aug 2018, 10:00

Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!

lycica
lycica 19 Oct 2018, 20:17

Mulțumesc pentru ghid pas cu pas. În procesul de pregătire au mai apărut două întrebări.

1.Ce să fac dacă nu îmi ajung cei 2600 ml de apă și borcanele nu se acoperă suficient? Adica după a doua fierbere ultimul borcan nu s-a umplut. Dacă adaug apă, respectiv la a treia fierbere schimb proporțiile pentru sare, zahăr și oțet?

2. Este nevoie de sterilizat borcanele și capacele?

Mulțumesc!

lena
Elena (lena) lycica 20 Oct 2018, 07:49

La prima intrebare - mai adaugati putina apa, dar nu mai puneti zahar, sare, etc, doar apa.

Si la 2 - nu e nevoie de sterilizat, sarsmura fierbinte deja sterilizeaza, la fel si otetul 😉

Comendari
Comendari 01 Jul 2019, 10:44

Buna ziua Lena,spuneti va rog ,aceasta rețeta o pot înlocui cu castraveți ?rosiile au fost excelente.multumesc.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Comendari 01 Jul 2019, 11:18

Castravetii cer putin mai mult otet si sare, incercati😉

Elena-M
Elena-M 13 Sep 2020, 16:29

Buna ziua,

Cate borcane de 800 ml sunt necesare pentru aceasta cantitate?

Mulțumesc

Elena-M
Elena-M Elena-M 13 Sep 2020, 16:47

Am văzut. :)

elena.ciobanu
elena.ciobanu 19 Jul 2021, 23:16

Buna Lena, e ok de inlocuit boabele de ienibahar si cuisoare cu praf? daca da atunci care ar fi cantitatea? multumesc mult

lena
Elena (lena) elena.ciobanu 20 Jul 2021, 06:06

Cu praf mai bine nu trebuie.

garo146
ga ro (garo146) 17 Aug 2021, 14:13

Multumesc Lena pentru această receta , sunt deja 4-5 ani ca o fac si tot timpul imi iesa bine 😋😗

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) ga ro (garo146) 17 Aug 2021, 14:14

Cu mare drag!🤗

Marcica Snegur
Marcica Snegur 23 Aug 2021, 14:05

Buna ziua dar nui prea putina sare si zahar la 5 kg de rosii

lena
Elena (lena) Marcica Snegur 23 Aug 2021, 14:17

Cititi atent reteta.

ElenaLacusta503
Elena Lacusta (ElenaLacusta503) 13 Nov 2021, 15:17

Draga Lena, trebuie sa spun ca ne-a surprins foarte placut aceasta reteta, am facut putin, zic mai intai incerc sa vedem daca ne place. Woow , acum imi pare rau ca nu am facut mai multe borcane 😘😘 Multumesc din suflet! E perfecta!

Am avut o mica problema cu aprecierea cantitatii de apa necesare, data viitoare torn direct apa in borcane, apoi o scot pt a continua reteta, si asa voi sti cata trebuie 🤣🤣

Mai vrem asa retete minunate de conserve! Te urmaresc cu drag! Elena.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Elena Lacusta (ElenaLacusta503) 13 Nov 2021, 15:31

Multumesc mult pentru mesaj si apreciere, ma bucur mult ca v-au placut!🤗👍