Zacuscă cu ciuperci

Zacuscă cu ciuperci

Am promis să fac zacuscă anul acesta neapărat - am tot scotocit internetul, vroiam să fac una mai deosebită, m-am cam săturat de cea clasică cu vinete și ardei. Mi-a plăcut foarte mult rețeta, se prepară destul de simplu, legumele nu trebuie coapte, doar repede se dau prin mașina de tocat.

Am făcut doar din jumătate din cantitatea de ingrediente, pentru că nu am avut ceaun sau cratiță în care să încapă mai mult de 3-4 litri de zacuscă. Mi-au ieșit 10 borcane de 300ml plus un bol pentru degustare și poze. A fost foarte bună, delicioasă, mai ales după ce s-a răcit bine la frigider. Recomand cu încredere.

Ingrediente

Gogoșari roșii
15 buc
   
Ardei gras galben
10 buc
   
Ceapă albă
6 buc
   
Bulion de roșii
500 ml
sau roșii date prin mașina de tocat sau roșii pasate
Ciuperci albe proaspete
1.5 kg
sau 1 kg de ciuperci din conservă
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
eu am pus mai puțin, vreo 200ml
Sare
2 linguri
   
Ardei iute
1 buc
puneți dacă vă place mai iute, eu nu am pus pentru că nu suntem amatori de mâncare picantă

Pași de urmat

Pas 1

Ciupercile le spălați și le puneți la fiert, când încep să fiarbă le lăsați 10 min și apoi le scurgeți bine de apă.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Apoi le căliți un pic în ulei, să scadă apa și să se rumenească. Le puneți într-o sită și le lăsați să se scurgă de ulei.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Și în final, le dați prin mașina de tocat.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Gogoșarii îi spălați, curățați și la fel îi dați prin mașina de tocat, apoi îi puneți într-o sită să se scurgă bine de suc.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Urmează ardeii, la fel, spălați, curățați și dați prin mașina de tocat. I-am pus și pe ei la scurs în sită.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Și ultima este ceapa. O curățați, spălați și dați prin mașina de tocat.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Și acum avem toate legumele pregătite și începem să preparăm zacusca efectiv.

Se toarnă uleiul într-un ceaun, cratiță sau tigaie adâncă. Când se încălzește, adăugați ceapa și sarea, amestecați periodic și lăsați până se rumenește, se înmoaie și se evapora lichidul din ea.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 7
Pas 8

Apoi adăugați la ceapă gogoșarii și ardeii dați prin mașina de tocat și scurși de suc. Sucul îl păstrați până la un alt pas.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 8
Pas 9

Și acum puțină răbdare - va trebui să lăsați să se călească bine toate astea, cam 1 oră, până vedeți că se ridică uleiul la suprafață, se vede că se schimbă culoarea și se face mai moale, mai apetisantă. Amestecați periodic și lăsați să fiarbă la foc mediu.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 9
Pas 10

Când vedeți că este cam gata compoziția de mai sus, pregătiți bulionul de roșii. Se fierbe într-o cratiță bulionul și sucul lăsat de gogoșari și ardei. Asta pentru că atunci când le adăugați în tigaie să nu-și schimbe zacusca temperatura.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 10
Pas 11

Turnați bulionul și sucul de gogoșari, amestecați bine și lăsați să mai fiarbă totul încă 20-30 de min la foc mediu.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 11
Pas 12

După acest timp adăugați ciupercile tocate, amestecați bine și lăsați să fiarbă domol toată compoziția. Eu am lăsat să fiarbă cam 1.5 ore, pentru că îmi place zacusca mai groasă, nu prea lichidă, să pot s-o mănânc ușor pe pâine. Lăsați un pic de zacuscă la răcit, și vedeți dacă mai trebuie adăugată sare. Potriviți după gustul vostru.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 12
Pas 13

Pregătiți borcanele, le spălați și le puneți pentru 15-20 de min la cuptor să se usuce bine și să se sterilizeze.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 13
Pas 14

Umpleți borcanele cu zacuscă, puneți la urmă aspirina, ca să fie sigur fără probleme la iarnă. Eu pun cam 1/4 de pastilă la un borcan de 300ml, calculez de obicei 1 pastilă la 1 litru de lichid. Deci în funcție de ce fel de borcane folosiți, calculați proporția.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 14
Pas 15

Capsați borcanele bine, să nu lase aer și le lăsați să se răcească complet. Aici vedeți toate cele 10 borcane pe care le-am făcut.

Zacuscă cu ciuperci - Pas 15
Pas 16

Este delicioasă rece, pe pâine - eu am mâncat-o lângă un pate de linte - super gustos!

Mulțumesc mult Ioana pentru această rețetă superbă.

Poftă Bună!

Zacuscă cu ciuperci - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10 borcane de 300 ml)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 22 Sep 2010, 10:15

o idee interesanta, soacra mea pune si vinete in zacusca de ciuperci

o sa-i zic sa faca si fara vinete

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 22 Sep 2010, 13:37

mie imi place foarte mult  zacusca de vinete si de fasole  dar cu ciuperci inca nu am mancat si nici nu am auzit dar sigurat e foarte buna am sa incerc si eupt idee

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 22 Sep 2010, 13:39

Foarte interesanta reteta! Multumiri! Eu am facut, dar stii, dupa alta reteta, insa tare ma tenteaza si asta. Lena, poti sa-mi spui, te rog, ce tip de bulion ai folosit?

P.S. Poate nu ma uiti cu reteta de tocana de legume cu orez, tot asa, pentru iarna.

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 22 Sep 2010, 14:08

hmmm e foarte buna , la fel face si mama mea, in schimb fara ciuperci si cu vinete.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 22 Sep 2010, 14:09

eu am sa incerc sa fac exact dupa reteta ta , dar poate adaug vinete .... ma mai gandesc

Lavi
Lavi 22 Sep 2010, 14:22

Maria, in principiu se foloseste bulion de casa (asa face soacra mea), dar banuiesc ca se poate folosi de orice tip, sa fie gustos conteaza!

lena
Elena (lena) 22 Sep 2010, 14:53

Am facut bulion de casa, o parte am pus la borcane sigilate si am mai pastrat putin la frigider pt zacusca.

gabriela29sv
gabriela29sv 22 Sep 2010, 15:41

Buna Lena,buna tuturor, chiar interesanta reteta asta de zacusca. La mine la Suceava chiar e traditionala ZACUSCA CU BURETI, eu o fac in fiecare toamna si e asa de buna ca nu mai prinde iarna  . Reteta e asta:-3 kg bureti(opintici se numesc aici), -3 kg gogosari(copti), -3 kg ardei(copti), -2 kg ceapa (taiata si calita), -1 kg de morcov(fierti), - 1 borcan bulion(400g), - 1L ulei, sare,piper ,delikat dupa gust.

Prima data se caleste ceapa, apoi dupa ce e bine fiarta se adauga restul ingredientelor(date prin masina de tocat) si se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Zacusca e fiarta cand se ridica uleiul deasupra.

Sper ca intr-o zi sa incerci si reteta mea , e chiar speciala

O toamana frumoasa tuturor !

Nota mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 22 Sep 2010, 15:42

Mi-am adus aminte cum se numesc buretii mei opinticii= ghebe ,cred ca asa le zice la Bucuresti

lutu
lutu 22 Sep 2010, 15:47

Da.... zacusca cu ciuperci este delicioasa, si toate variantele de zacusca cu fasole,vinete sau ciuperci sunt f.f.f. bune.Indicate si pentru a tine post.

Draga Lena as mai avea o rugaminte, sa imi spui cum se pot conserva prunele pentru iarna.

pentru a fi folosite la prajituri sau la galuste cu prune. Multumesc.

Emma
Emma 22 Sep 2010, 16:01

Nu am mai auzit de zacusca cu ciuperci dar mi se pare o idee foarte buna, mai ales ca suntem toti amatori de ciuperci. E de incercat!

Nota mea pentru rețetă:
mara
mara 22 Sep 2010, 17:49

buna fetelor.vreau si eu o reteta  de zacusca cu vinete daca se poate....

MariaP
MariaP 22 Sep 2010, 21:53

Lena, scuze, am crezut ca e vorba de bulion din comert. Am auzit la unele persoane ca-l folosesc la zacusca...

Lavi, eu la zacusca folosesc de cand ma stiu suc de rosii facut in casa, bulion n-am folosit niciodata.

Mara, vezi ca am postat eu pe forum o reteta de zacusca cu vinete.

Lavi
Lavi 22 Sep 2010, 22:05

Maria, la mine bulionul e sucul de rosii mai gros .

Nu cred ca e indicat sa folosim pasta de tomate ma aceasta reteta!

Pusa
Pusa 22 Sep 2010, 22:53

Reteta pe care o fac eu in fiecare toamna este asemanatoare cu aceasta.Eu nu pun ardei gras galben(  ii taie din dulceata  )       si mai este ceva diferit si anume, eu pun toate legumele,uleiul si bulionul deodata si de restul se ocupa cuptorul electric care intr-o ora si jumatate realizeaza o zacusca perfecta pe care o folosesc la pizza.Felicitari!, inca ceva , am facut reteta ta de dovlecei marinati. Multumesc.

mita
mita 22 Sep 2010, 23:05

Da asta e zacusca mamei ..o minunatie numai ca ea pune opintici ,iar cand eram acasa se facea in cantitati industriale...........Poate imi fac timp pentru mers la piata ...

Nota mea pentru rețetă:
bocsa
gabriela (bocsa) 23 Sep 2010, 00:46

Am facut zacusca de vinete, de dovleci si de fasole boabe.Abia astept sa apara ghebele sa fac si din ele zacusca.Reteta pe care o folosesc eu este la fel ca cea descrisa mai sus,dar de vreo doi ani, pun in loc de suc de rosii, facut in casa, bulion la cutie sau la borcan.Iese la fel de buna si parca fierbe mai repede.

bocsa
gabriela (bocsa) 23 Sep 2010, 00:48

Nu se pun vinete la zacusca de ciuperci, i se strica aroma.Vinetele au un gust puternic si nu se m-ai simt ciupercile.

Lavi
Lavi 23 Sep 2010, 09:54

bocsa, eu stiu ca nu se pun vinete, dar soacra pune - e buna si-asa, nu se mai simte gustul de ciuperci, il acapareaza gustul vinetelor...........apropo, ce fel de ciuperci folositi?

mie imi e teama sa cumpar hribi, ghebe, galbiori din piata sau de la marginea drumului, mai ales cu mutatiile astea de-acum, nici nu=ti mai dai seama daca sunt sau nu otravitoare.

gabriela29sv
gabriela29sv 23 Sep 2010, 10:14

Vroiam sa mai spun si eu ceva, ca folosesc la zacusca bulion din comert  si iese foarte buna zacusca si asa, folositi cu incredere . Mara poti folosi reteta mea de zacusca ,schimbi doar cantitatea de bureti si pui vinete in loc. 1...2...3... Start la zacuscaaaaaa !!!

maya28
maya28 23 Sep 2010, 10:43

Foarte buna ,em am facut fara ciuperci,dar am sa incerc si cu ele!

MariaP
MariaP 23 Sep 2010, 18:37

Gabriela, multumiri pentru reteta! Am notat-o, sa vedem cand ii vine randul.

O toamna frumoasa si tie si tuturor "lalenarilor"!

MariaP
MariaP 23 Sep 2010, 18:52

Bocsa, nu ne dai si noua retetele dupa care faci tu zacusca de dovlecei si fasole boabe?  Mai comparam si noi, ne mai inspiram, ca tot e vremea de pus conserve. Astept cu nerabdare sa le postezi, dar nu aici, ci pe forum. Merci anticipat.

bocsa
gabriela (bocsa) 23 Sep 2010, 20:27

La zacusca de dovleci, se inlocuiesc vinetele cu dovlecei dati prin razatoare.Restul compozitiei este acelasi;iar la cea de fasole boabe, vinetele se inlocuiesc cu fasole boabe.Se poate pune si fasole colorata, este mai gustoasa.Ghebele sunt ciupercile pe care le folosesc la zacusca.Le culege sotul meu din padure.

MariaP
MariaP 23 Sep 2010, 22:34

Bocsa, Gabriela, ce tip de bulion din comert  folositi la zacusca?  Eu am facut pana acum doar cu suc de rosii preparat in casa, insa ma bate gandul sa incerc o portie mica de zacusca cu bulion din comert, insa am ceva rezerve...

Lavi
Lavi 24 Sep 2010, 08:15

zacusca de peste faceti?

am mancat la cineva si este delcioasa: ca peste se foloseste macrou, novac, crap - se fierbe, se dezoseaza si restul compozitiei de zacusca e aceeasi

MariaP
MariaP 24 Sep 2010, 10:26

Lavi, eu n-am facut niciodata, de mancat am mancat, dar, sincer, nu prea mi-a placut. Pestele imi place, dar zacusca de peste nu prea.

gabriela29sv
gabriela29sv 24 Sep 2010, 15:10

Eu folosesc bulionul SULTAN cu incredere, este foarte bun. Il gasiti cam in  toate magazinele...

Numai bine tuturor si spor la gatit

gabriela74
gabriela neacsu (gabriela74) 24 Sep 2010, 18:27

cred ca este super buna; este excelenta daca adaugati si masline; are un gust deosebit

MariaP
MariaP 24 Sep 2010, 19:40

Gabriela29sv, multumesc pentru raspuns. Da, intr-adevar Sultanul e bun, eu in folosesc la mancare, la zacusca n-am pus niciodata pana acum.Toate cele bune si spor in toate!

bocsa
gabriela (bocsa) 24 Sep 2010, 20:50

Si eu tot bulion Sultan, folosesc, dar este bun orice bulion pe care scrie concentratie 24%.Ulima data, la zacusca de vinete, am gasit in Carefour, bulion facut de firma lor;a fost foarte bun si ieftin;borcan mare de 720gr, la pret de 3,4 Roni.Am luat doar doua borcane si-mi pare rau ca nu am luat mai multe.

mihaha
mihaha 29 Sep 2010, 11:32

merg si ghebele in loc de ciuperci? :-??

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 30 Sep 2010, 14:25

Eu am renuntat demult sa mai fac zacusca cu vinete .De vreo 3 ani tot zacusca cu ciuperci fac, reteta e aprape la fel cu a ta .Doar ca eu le "calesc" separat pe toate urmand mai apoi sa le pun pe toate in aceeasi oala.N-am stiut de aspirina pana acum.Eu pun conservant.

bocsa
gabriela (bocsa) 30 Sep 2010, 21:08

Sambata, daca nu ploua, ma duc dupa ghebe.Daca gasesc, fac si eu zacusca.Daca nu, cumpar dupa piata, ca este plin si tot fac zacusca.Dupa mine ,este cea mai buna zacusca, cea de ciuperci.

MariaP
MariaP 07 Oct 2010, 10:56

Bocsa, ai reusit sa faci sambata zacusca? Daca nu sunt indiscreta, de unde esti?

bocsa
gabriela (bocsa) 07 Oct 2010, 16:24

Sunt din Campulung Muscel,jud.Arges.Am fost sambata, sus la baraj si am gasit multe ghebe,dar am si admirat peisajul splendit.Le-am oarit bine si le-am pus la frigider.Luni, am facut zacusca.A iesit foarte buna.Am pus si 7 borcane de 720g cu otet.Un borcan l-am consumat deja cu mujdei de usturoi.Daca se indreapta vremea, merg iar, poate si la un gratar(o pastrama).

Galia
Galia 29 Nov 2010, 19:25

E foarte gustoasa zacusca, doar ca eu as prefera sa incerc sa pasez si mai mult toate legumele in afara de ciuperci.

Nota mea pentru rețetă:
danielle
danielle 28 Jun 2011, 22:50

eu ,de peste 20 de ani cumpar zacusca romaneasca de ciuperci la borcan,care este bunicica, doar ca a 2 a sapatamana borcanul inceput face mucegai si il arunc...asha ca am sa urmez aceasta reteta si sant sigura ca o sa iasa delicioasa...

bocsa-tu vorbeshti de pastrama de oaie la gratar? vai ce pofta imi este...mi-a lasat gura apa...

fely
fely 01 Sep 2011, 14:42

Draga Lena, am nevoie de ajutorul tau: ptr ca am un copil de 1,5 ani si vreau sa pape si el din zacusca, cum as putea face sa nu pun nici aspirina, nici conservant si sa-mi stea bine pe iarna? Si inca o intrebare : daca in loc de bulion folosesc rosii, doar le dau prin masina de tocat si le fierb cu sucul de la gogosari ? Iti multumesc din suflet pentru toate minunatiile tale si D-zeu sa-ti dea sanatate tie si familiei tale.

lena
Elena (lena) fely 01 Sep 2011, 15:52

Ca sa nu pui conservant trebuie sa faci in felul urmator:

- sterilizezi borcanele bine, la 100-150 grade la cuptor, vreo 30 de minute minim;

- zacusca fierbinte, direct de pe foc o pui in borcane si mai dai inca o data brocanele la cuptor pentru 20-30 de minute;

- ai grija sa nu pastrezi brocanele la cald, sa fie o camara mai aerisita si racoroasa, sau beci.

flori17
flori17 13 Sep 2011, 10:30

Draga Lena,

O intrebare tehnica, te rog, aspirina este suficienta pentru a asigura conservarea si combaterea fermentatiei specifice oricarui preparat facut din legume?? La aceasta reteta nu mai este nevoie de sterilizarea la cuptor a borcanelor? - tinand cont de faptul ca majoritatea dintre noi pastram borcanele in conditii modeste de balcon sau camara de bloc, deoarece nu avem un beci clasic. Cu multumiri deosebite pentru eforturile pe care le depui pentru a sustine acest site.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) flori17 13 Sep 2011, 12:46

Flori, da este suficient sa pui aspirina si atunci orice produs conservat de legume va sta chiar si in conditiile clasice de bloc - eu pun 1 pastila la 1 litru de preparat - respectiv micsorezi sau maresti daca ai mai mult sau mai putin. Te pup si mai astept pe aici, ma bucur mult ca va este util site-ul.

costina
costina 16 Sep 2011, 10:12

buna ziua,

am o mica problema "inflacarata"!

am facut zacusca de ardei capia si mi-a iesit iute, ce pot face sa o dreg sa poata fi mancata fara a aprinde gurile tuturor celor din familie?

lena
Elena (lena) costina 16 Sep 2011, 10:15

Dap, chiar este o problema - sincera sa fiu nu prea pot sa te ajut cu vreun sfat - nu am mai avut asa problema de rezolvat. Dar poti sa dai o cautare pe google si sigur gasesti ceva.

fely
fely 19 Sep 2011, 15:37

Ceao Lena, am facut-o de oaie cu zacusca mea... si sunt f f suparata...poate reusesti tu sa-ti dai seama din ce cauza...Sa-ti explic : am facut dupa reteta asta si cu ciuperci, dar si cu vinete si cu fasole, si inca in cantitati duble..acum, la 2 sapt de cand am facut-o am vazut ca se intimpla ceva ciudat cu borcanele...si am deschis din toate 3 tipurile si surpiza, e acrita..are gust asa ca si ciorba stricata vara, acrisor-intepator. Si cand am deschis borcanele, mai ales la cea de vinete si fasole, parca fierbea...Problema e ca si acum 2 ani cand am facut zacusca, dupa o reteta de la soacra mea, am patit la fel , si atunci am pus conservant in ea, nu aspririna, ca acum. Se poate oare sa fie din cauza ca la mine in camara e poate prea cald? Tu ai scris ca sa le punem in spatii aerisite, numai ca la mine in camara nu am geamuri, iar temperatura e ca si afara. Numai ca am pus o gramada de dulceturi si compoturi si toate fara conservanti si fara aspirina, si astea svad ca stau f bine. Te rog, ajuta-ma, ca sunt f suparata, ca am pierdut mult timp si multa munca, plus bani , ca am zi sa am din toate la iarna, si acum trb sa le arunc pe toate....Sper sa stii sa-mi zici, macar pe viitor sa vad ce fac. Multumesc din suflet!

lena
Elena (lena) fely 19 Sep 2011, 19:24

Salut Fely, imi pare sincer rau de ce ai patit - eu mai am si anul acesta zacusca din asta, deci sta foarte bine cu aspirina. S-ar putea sa fi fost, cel mai probabil ca ai pus doza mica de aspirina si in plus:

- nu ai sterilizat bine borcanele sau

- nu ai fiert suficient zacusca sau

- intr-adevar este destul de mult pt  zacusca temperatura de afara, trebuie sa fie macar putin mai racoare.

Eu anul asta incerc sa le fac fara conservant si aspirina, sa vedem ce o fi, sa nu am aceeasi problema ca tine

amalia16
Amalia (amalia16) 02 Jan 2012, 13:49

"Zacuca" asa cum ziceam cand eram mica, o reteta foarte buna :)

Poza mea pentru rețetă:
sutgol
sutgol 14 Jan 2014, 15:20

Dragi gospodine,conservele pentru iarna trbuie sterilizate in borcane si astfel tin fara asirina sau conservanti daca totul este ermetic .

sutgol
sutgol 14 Jan 2014, 15:24

Draga d-na Lena,sunteti o gospodina buna si talentata.Eu va multumesc pentru tot .

Laura Balaura
Laura Balaura 10 Nov 2014, 23:39

Am facut-o acum vreo luna cu prietenul meu, in 2 versiuni: prima tura cu ciuperci si a 2-a cu fasolici 

Ce am schimbat a fost faptul ca am copt ardeii mai intai si in loc de ciuperci din comert am folosit ghebe care sunt de-li-cioa-seee  Aproape ca nu mai apuca iarna, ma abtin cu greu sa deschid borcănelele... Si imi pare rau ca nu am mai facut o tura, dar de-acum la anul... ca nu mai sunt ghebe pe piata 

Mama a degustat-o si in ciuda faptului ca este foarte pretentioasa i-a dat nota 10! 

Multumesc pentru reteta si pentru minunatul blog! Pentru mine esti sursa de inspiratie numarul 1! :D Cand vreau sa gatesc ceva, ii spun prietenului ca ma duc intai sa ii fac Lenei o vizita 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Tatiana Chiric
Tatiana Chiric 21 Aug 2015, 12:42

Daca se acreste zacusca inseamna ca nu ai fiert destul compozitia,nu ai sterilizat bine borcanele.Nu folositi capacele din anii trecuti.Eu aspirina o pisez si o presar dupa ce pun zacusca in borcane.Nu pun mai mult de o aspirina la 10 borcane mici.Compozitia este fiarta cand se ridica uleiul la suprafata.Eu o las peste noapte sa se raceasca in voie si a doua zi vad consistenta ei.Daca mai trebuie fiarta ,o mai fierb ,daca nu o incalzesc bine si o pun in borcane.Iese mai gustoasa cu ardeii copti si are sanse mai mari sa nu se acreasca.Eu tin la beci dar tine si in conditii de bloc.Sa aveti o zi buna si sper ca am fost de ajutor .

OlgaEfremov424
Olga Efremov (OlgaEfremov424) 23 Sep 2024, 20:53

Vă scriu din Chișinău... Vreau să vă mulțumesc din suflet pentru rețetă. A ieșit ideală!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Olga Efremov (OlgaEfremov424) 23 Sep 2024, 21:28

Ma bucur mult! Sa aveti pofta mare.🤗🙏🏻