Ingrediente
●
Zahăr
9 linguri
plus zahărul pentru a îndulci umplutura cu mere, îl puneți după gust
●
Ulei de floarea-soarelui
9 linguri
●
Făină albă calitate superioară
12 linguri
●
Scorțișoară
0.25 lingurite
opțional, dacă vă place
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Merele se spală, curăță și se taie bucățele sau se dau prin răzătoare. Adăugați puțin zahăr - 2-3 linguri, dar puneți după gustul vostru - și puneți la foc mediu să se călească.
Pas 2
Amestecați periodic, până se evaporă tot sucul și merele se lasă, adăugați scorțișoara. Luați de pe foc și lăsați să se răcorească.
Pas 3
Acum preparăm aluatul - se amestecă bine ouăle cu zahărul.
Pas 4
Amestecând continuu adăugați câte puțin ulei până încorporați toată cantitatea.
Pas 5
Amestecați făina cu praful de copt.
Pas 6
Măsurați și cantitatea de lapte și se finalizează aluatul - deci avem amestecul de ouă, zahăr și ulei - amestecul de făină cu praf de copt - și laptele.
Pas 7
Adăugați câte puțină făină, amestecați.
Pas 8
Apoi adăugați câte puțin lapte și iarăși amestecați. Așa le adăugați în runde până se termină toată cantitatea de făină și lapte.
Pas 9
Ar trebui să vă iasă un aluat ca o smântână mai groasă, să curgă puțin dar nu ca cel de clătite.
La mine a ieșit cam gros, și am mai adăugat încă jumătate de pahar de lapte.
Pas 10
Așterneți hârtia de copt în tavă, sau ungeți tava cu ulei și presărați cu făina și pesmet.
Pas 11
Turnați jumătate din cantitatea de aluat și dați la cuptor pt 10-12 min.
Pas 12
Apoi o scoateți, puneți merele scăzute și răcorite peste aluat.
Pas 13
Nivelați bine ca să acopere uniform toată suprafața aluatului.
Pas 14
Turnați cealaltă jumătate de aluat uniform peste toată suprafața și dați la cuptor. Atenție la temperatură, să fie una medie, cam 150-180 de grade.
Pas 15
Lăsați la cuptor până se rumenește bine, dar aveți grijă că are tendința să se coacă mai repede dedesubt.
Pas 16
O tăiați când se răcorește bine, pudrați cu zahăr pudră și serviți cu mare poftă:)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (18 voturi)