Ingrediente
●
Zahar
9 linguri
plus zaharul pentru a indulci umplutura cu mere, il puneti dupa gust
●
Ulei de floarea soarelui
9 linguri
●
Faina alba calitate superioara
12 linguri
●
Scortisoara
0.25 lingurite
optional, daca va place
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Merele se spala, curata si se taie bucatele sau se dau prin razatoare. Adaugati putin zahar - 2-3 linguri, dar puneti dupa gustul vostru - si puneti la foc mediu sa se caleasca.
Pas 2
Amestecati periodic, pana se evapora tot sucul si merele se lasa, adaugati scortisoara. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca.
Pas 3
Acum preparam aluatul - se amesteca bine ouale cu zaharul.
Pas 4
Amestecand continuu adaugati cate putin ulei pana incorporati toata cantitatea.
Pas 5
Amestecati faina cu praful de copt.
Pas 6
Masurati si cantitatea de lapte si se finalizeaza aluatul - deci avem amestecul de oua ,zahar si ulei - amestecul de faina cu praf de copt - si laptele.
Pas 7
Adaugati cate putina faina, amestecati.
Pas 8
Apoi adaugati cate putin lapte si iarasi amaestecati. Asa le adaugati in runde pana se termina toata cantitatea de faina si lapte.
Pas 9
Ar trebui sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa, sa curga putin dar nu ca cel de clatite.
La mine a iesit cam gros, si am mai adaugat inca jumatate de pahar de lapte.
Pas 10
Asterneti hartia de copt in tava, sau ungeti tava cu ulei si presarati cu faina si pesmet.
Pas 11
Turnati jumatate din cantitatea de aluat si dati la cuptor pt 10-12 min.
Pas 12
Apoi o scoateti, puneti merele scazute si racorite peste aluat.
Pas 13
Nivelati bine ca sa acopere uniform toata suprafata aluatului.
Pas 14
Turnati cealalta jumatate de aluat uniform peste toata suprafata si dati la cuptor. Atentie la temperatura, sa fie una medie, cam 150-180 de grade.
Pas 15
Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, dar aveti grija ca are tendinta sa se coaca mai repede dedesubt.
Pas 16
O taiati cand se racoreste bine, pudrati cu zahar pudra si serviti cu mare pofta:)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (18 voturi)