Pizza rapida 2 (Reteta Tupperware)

Pizza rapida  2 (Reteta Tupperware)

Inca o reteta ingenioasa, simpla si delicioasa - descoperire din cartea de retete Tupperware. Are un pic alta compozitie decat Pizza rapida pe care am postat-o mai inainte - dar la fel de delicioasa.

Recomand s-o incercati obligatoriu, nu se mananca - fuge.... una sigur nu va ajunge :)

Ingredientele le puneti care va plac si aveti prin casa, aici am folosit ce mai aveam prin frigider.

Ingrediente

Smantana
200 ml
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
200 ml
Sare
0.25 lingurite
Telemea de vaca
200 g
sau de oaie, important sa fie calitativa, si nu prea sarata
Porumb conservat
3 linguri
Sunca de pui
100 g
sau orice carne preferata
Ceapa rosie
1 buc
o ceapa mai mica
Cascaval clasic
150 g

Pasi de urmat

1

Se pune smantana si ouale in Magic Mixer (sau orice alt mixer) si se agita bine.

2

Apoi se adauga faina si sarea si iar se agita.

Voila! Avem aluatul - ingenios, nu? :)

3

Aluatul se toarna in forma de silicon si se pun ingredientele de pizza mai solide - porumbul, sunca, etc.

Daca nu aveti o forma de silicon, incercati cu una clasica, tapetata cu hartie de copt - dar va spun ca nu am incercat inca asa.

4

Apoi radeti multa telemea (ingredientul de baza a acestei retete) si deasupra taiati ceapa fideluta. Puneti tava la cuptor preincalzit, la foc mediu aproximativ 30 de min.

5

Dupa 30 de min, scoateti tava usor din cuptor (impreuna cu gratarul de cuptor) si presarati cascavalul ras - pentru a face o crusta frumoasa. Puneti din nou tava la cuptor inca 10 min.

6

Cand este gata o scoateti, portionati si savurati cu toata familia.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (1 pizza normala)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Natali
Natali 18 oct 2010, 09:40

mama draga, ce bine arata! iar daca e cu smintina aluatul, imi inchipui ce bunatate e!

Emma
Emma 18 oct 2010, 10:24

Arata extraordinar! Nu am facut pizza de mult, asta chiar o incerc!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 18 oct 2010, 10:41

abia astept sa-mi vina tava ca sa incerc retetele de pizza si nu numai

arata demential!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 18 oct 2010, 12:09

Vine Lavi! Este deja in drum spre tine! Sigur sa le incerci, chiar merita.

Dorinald
Dorinald 18 oct 2010, 12:39

Super..si vad ca nu necesita drojdie aluatul....abia astept sa o incerc si eu..

Lavi
Lavi 18 oct 2010, 13:22

o sa pun poze cu tot ce gatesc in tava

Dorinald
Dorinald 18 oct 2010, 14:29

Multumesc...mult!Ma ajuta enorm...!Sincer nu mai stiu ce sa gatesc zilnic...si sotul nu ma ajuta cu nimik!Il intreb de seara:maine ce vrei sa gatesc.......El:nu stiu...ce vrei tu!!!

Si zilnic gatesc aceste feluri de mancare:"Nu stiu si Ce vrei tu!"

maya28
maya28 18 oct 2010, 16:05

Super ,am sa incerc si eu cu telemea!

iza
iza 18 oct 2010, 18:32

ceau lena sunt carmen vreau sa te intreb daca stii o reteta de strudel cu mere , branza dulce sau dovleac imi spui si mie te rog astept raspuns

lyly
liliana (lyly) 18 oct 2010, 19:03

buna!!!!!Sigur o incerc si eu ca pe toate retetele de la tine.Sa sti ca am dat si la alte prietene retetele tale si s-au inscris si ele pe site. 

lena
Elena (lena) 18 oct 2010, 19:47

Multumesc mult Lyly pt recomandari, ma bucur mult ca va place si este de folos site-ul

Iza este pe site o reteta de Strudel cu mere, din aluat de foietaj - il poti adapta si la branza si la dovleac.

bocsa
gabriela (bocsa) 18 oct 2010, 20:15

Arata bine si este usor de facut.Sigur am sa o incerc si eu.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 19 oct 2010, 07:15

arata foarte bine am sa incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
nona
nona nona (nona) 19 oct 2010, 11:35

buna lena , am tinut sa-mi exprim o dorinta pe aceasta reteta si anume daca nu mai adaugi ceva retete din carne de porc si alte feluri de mancare , multe de aici le-am incercat si mi-as dori si altele,

esti deosebita si mult succes in tot ceea ce faci

nona
nona nona (nona) 19 oct 2010, 11:36

nu numai din carne de porc poate sa fie si de pui sau curcan

lena
Elena (lena) 19 oct 2010, 16:51

Multumesc mult Nona de apreciere, incerc sa pun de toate si sa mai variez retetele - acum sunt intr-o perioada mai complicata, sunt in mutari la casa noua, finisari.... si pun pe site repede ce mai apuc sa gatesc. Dar promit ca voi pune si o sa variez retetele.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 20 oct 2010, 14:09

azi am incercat pizza mi-a iesit superba de buna multumesc de reteta

nona
nona nona (nona) 20 oct 2010, 17:02

buna lena, sa va fie de bine cu casa noua, si multumesc pt raspuns.

Emma
Emma 21 oct 2010, 10:24

Spor la mutat si numai bine in casa noua!

claudia1976
claudia1976 21 oct 2010, 16:08

O surpriză plăcută ca de obicei. Multumim pentru reţetă. O voi încerca, chiar dacă am doar tavă obisnuită. Să vedem cum va iesi :) .

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 24 oct 2010, 15:54

arata delicios .... si acum as manca o portie .... o sa incerc si reteta asta de pizzaaa , dar in tava normala .....

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 24 oct 2010, 15:55

mult noroc cu casa  noua, si sa aveti spor la toate!

amalia80
amalia80 02 nov 2010, 19:28

Eu coc pizza la foc tare timp de 15 minute si apoi o scot din cuptor si o acopar cu un prosop su cu folie de aluminiu timp de 5 minute. In acest timp se abureste si pizza crocanta devine moale si pufoasa.

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 22 nov 2010, 22:19

Dintre cele 2 retete mie asta mi-a placut mai mult, telemeaua i-a dat un gust mai pronuntat...si oaspetii au mancat-o mai bine...macar pe asta am tinut-o mai mult la cuptor si s-a copt mai bine

Nota mea pentru reteta:
bocsa
gabriela (bocsa) 22 nov 2010, 23:40

Si mie imi place coapta mai bine.

ANAFLO
ana maria stancu (ANAFLO) 16 dec 2010, 21:03

arata foarte bine . o sa o incerc si eu multumesc mult

ANAFLO
ana maria stancu (ANAFLO) 16 dec 2010, 21:29

fetelor miam amintit ca in urma cu catva ani am mancat otocanita cu castraveti acrii. stie careva reteta? miar place so fac si eu era tare buna

lena
Elena (lena) ana maria stancu (ANAFLO) 17 dec 2010, 11:02

ANAFLO, este pe site - se numeste Ragu cu castraveti murati - s-ar putea sa fie ceea ce cauti.

m4r1n4
m4r1n4 29 iul 2011, 22:56

ce diametru are tava de silicon? multumesc

lena
Elena (lena) m4r1n4 30 iul 2011, 08:22

Tava are cam 28 cm diametru.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 23 feb 2012, 21:40

O reteta care te salveaza cand nu ai chef de gatit elaborat. Iar faptul ca iese pufoasa este un atu suplimentar. Excelenta idee! O facem des!

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 20 mar 2012, 10:51

Cand nu ai timp sa faci aluatul pentru pizza aceasta reteta este foarte buna, in 10 min ai si pus-o la cuptor. Este foarte consistenta.

Poza mea pentru reteta:
serafima
tcaci (serafima) 08 mai 2012, 05:04

tava trb sa fie neaaparat din silicon? mult.

serafima
tcaci (serafima) 08 mai 2012, 05:10

ma scuzi, am vazut raspunsul la intrebarea mea.

Mariuca
Mariuca 25 oct 2013, 16:43

Buna! Am si eu cateva intrebari legate de reteta. Imi poti spune si mie ce fel de smantana folosesti? Este din aceea pentru gatit (lichida) ? Ce cantitate de faina ai folosit 200 ml sau 200 mg ? Multumesc anticipat!

lena
Elena (lena) Mariuca 25 oct 2013, 16:48

Folosesti smantana simpla, si 200 ml nu grame.

Mariuca
Mariuca 25 oct 2013, 22:05

Stiu ca e o intrebare de incepatori...dar cum (cu ce) masor 200 ml de faina ?

lena
Elena (lena) Mariuca 27 oct 2013, 09:11

Cu un pahar gradat cu care masori ml si de lichide. Daca la ochi pune un pahar normal, nu chiar plin de faina.

Popa Diana
Popa Diana 08 mar 2014, 00:16

B0una. Am facut si eu aceasta reteta minunata si a iesit o pizza rapida delicioasa. Eu am pus putine masline taiate marunt, porumb si salam crud uscat taiat mai mic, apoi telemea rasa si ceapa si dupa 30 min de stat la cuptor (eu am electric si am pus la 200 grade) am pus si cascaval. Faina din blat eu am masurat 200 mg cu cana gradata pt faina/zahar. A iesit minunat. Multumesc pt reteta.

taniulya
taniulya 06 iul 2014, 22:37

Lena, eu am preparat reteta si a iesit bine, doar o intrebare: in final aluatul iese ca un fel de omleta sau flan, ceva de genul asta? Sau la mine nu a iesit bine?...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 06 iul 2014, 23:27

Da, este ca un flan, a iesit asa cum trebuie.