"Cale" din cascaval

"Cale" din cascaval

Un aperitiv dragut, estetic, se prepara in timp record si este si foarte gustos. Eu l-am preparat in 10 min, deci este o solutie ideala pentru cei grabiti :)

Ingrediente

Branza topita felii
8 buc
se ia un set de branza topita gen Hochland, alegeti sa fie mai tare
Cascaval clasic
150 g
Maioneza
2 linguri
Usturoi
2 buc
2 catei
Ceapa verde
1 buc
1 legatura

Pasi de urmat

1

Cascavalul se da prin razatoare si se amesteca cu maioneza si usturoiul pisat (daca nu stati bine cu usturoiul, nu-l mai puneti).

2

Pe o felie de branza topita puneti in mijloc 1 lingurita de amestec de mai sus.

3

Si acum se formeaza "Cala" - se ia unul din colturi si se aduce spre mijloc.

4

Apoi se aduce la mijloc coltul opus. Aveti grija sa fie simetric si estetic.

5

Se aranjeaza "Calele" astfel formate pe o farfurie - ar fi frumos sa  nu  fie una alba, sa existe contrast intre florile albe si farfurie.

6

Si ultimul pas - puneti cozi de ceapa verde intre "Cale" pentru a crea efectul final de flori.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 bucati
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Emma
Emma 28 dec 2010, 11:27

Lena, arată absolut exceptional! Pentru o masa festiva mi se pare o idee grozava! Inca o data iti multumesc pentru idee.

Nota mea pentru reteta:
lyly
liliana (lyly) 28 dec 2010, 11:30

Faina idee pentru noaptea de Revelion.

Multu.

Pup.

lenka
lenka 28 dec 2010, 12:42

este foarte frumos, am facut si eu asa ceva. Ca sa arate si mai bine poti pune o bucatica de morcov (dat prin razatoare) in mijloc in loc de pistil

Ellena
Elena (Ellena) 28 dec 2010, 13:00

Abia asteptam Lena sa pui reteta aceasta! Atat de simplu si rapid si arata minunat!

Felicitari! . Cu siguranta voi incerca si eu sa fac!

Nota mea pentru reteta:
iongi
iongi 28 dec 2010, 13:28

Ce ingenios! :)

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 28 dec 2010, 14:01

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 28 dec 2010, 16:17

Ce decorare aspectuoasa, imi place!

stiuca
stiuca 28 dec 2010, 21:12

Bingo

Vera
Vera 28 dec 2010, 22:31

Foarte frumoase! Le fac si eu

carmenus
carmenus 29 dec 2010, 09:19

super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

georgia
georgiana robulet (georgia) 18 ian 2011, 22:45

Excelenta idee,felicitari!O reteta ce merita incercata !

stiuca
stiuca 26 ian 2011, 17:47

As zice NEAPARAT ,dar cu portiaDaca tineti la SILUETA ,sotilor vostri .

Carolina82
Carolina (Carolina82) 02 feb 2011, 16:09

super aperitiv

Nota mea pentru reteta:
danutza popa
danutza popa 17 feb 2011, 14:35

eu am incercat asa sa ornez o salata...tare efect arata..dar iata ca feliile de brinza topita se rupeau..cind le aduceam spre mijloc colturile, se rupea margina indoita....imi dau seama ca tre sa fie tare moale brinza

vio2011
vio2011 02 mar 2011, 11:54

pur si simplu nu poti sa nu postezi un comentariu! DEOSEBITA IDEE!

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 09 mar 2011, 17:34

superb

minacov
minacov 17 mai 2012, 17:11

super tari retetele tale !si buneeeee !ma uimesti . cand ai invatat sa faci atatea? eu gatesc numai din retetele tale.felicitari !