Pilaf "a la tata"
Stiti ca exista vorba aia "barbatii gatesc putin dar cu inspiratie", este foarte corecta si la noi in familie - tatal meu gateste putin, dar cand o face.... este totul absolut delicios si deosebit. Una din retetele lui este si Pestele la cuptor, cei care ati incercat-o stiti cat de bun si simplu este.
Asa, pilaful de la o vreme a devenit una din mancarurile preferate a familiei, se face acum cu prima ocazie cand femeile casei nu au chef de stat la bucatarie si aici intervine tata :) Eu am "furat" metoda, de fapt nu este deloc complicata, chiar banal de simpla - toate ingredientele vin la jumatate de kg - asta o sa tineti minte si fara reteta in fata. Aveti grija ca din aceste ingrediente iese cam 3 litri de pilaf, daca vreti mai putin micsorati cantitatile proportional.
Despre gustul pilafului - absolut delicios, aromat, dulce de la legume multe, mananci si nu te mai poti opri. Copilul meu pentru prima data nu a vrut sa plece de la masa si a cerut a 2-a portie :)
Este o adevarata mancare barbateasca, simpla, rapida si gustoasa - incercati neaparat.
Ingrediente
●
Orez prefiert - bob lung
500 g
puteti lua si alt orez, dar cu acesta iese perfect
●
Bulion de rosii
2 linguri
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
optional
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Sare
1 lingura
puneti dupa gust
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Observatie: Folositi pentru pilaf sau o tigaie adanca, gen wok, sau un ceaun mai mare, sau o oala teflonata adanca.
Deci pregatim ingredientele pt pilaf, legumele se curata, se spala, la fel si carnea.
Eu am fost corecta si am cantarit totul perfect :)
Pas 2
Carnea se taie bucatele mici si se pune la calit in putin ulei.
Pas 3
O lasati pana scade apa si incepe sa se rumeneasca usor.
Daca aveti alta carne, trebuie s-o gatiti la foc mic pana devine aproape gata.
Pas 4
Inca un element important: morcovii nu se dau prin razatoare, se taie cubulete - dau alt gust si alta textura la pilaf.
Pas 5
Ceapa se taie si ea cubulete medii.
Pas 6
In tigaia wok (asta am folosit eu la prepararea pilafului) se calesc putin morcovii cu ceapa, nu trebuie sa-i rumeniti, doar sa scada si sa se inmoaie.
Pas 7
Adaugati carnea calita, amestecati bine.
Pas 8
Urmeaza bulonul de rosii - amestecati.
Pas 9
Si acum orezul - iar amestecati.
Pas 10
Adaugati apa, sarea, mirodeniile,putina boia de ardei dulce daca va place mai rosu pilaful. Gustati si vedeti daca mai trebuie sare - recomand sa o faceti la acest pas ca sa nu amestecati prea mult orezul dupa ce a fiert, sa nu-l faceti terci.
Pas 11
Cand incepe sa fiarba faceti focul mic, acoperiti cu un capac sau sita pt tigaie (nu am capac asa mare pt wok si am pus o sita de tigaie).
Pas 12
Peste un timp observati ca orezul se umfla bine, atunci amestecati usor, dar nu exagerati, putin de tot - cu miscari de sus in jos. Lasati la foc foarte mic sa se coaca bine orezul. Este gata cand vedeti ca nu mai este apa si orezul cu legumele s-au facut.
Pas 13
Se serveste cald cu salata sau muraturi.
Pofta Buna!
Cantitate:
3 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)