Ingrediente
●
Carne de pui
400 g
puteți folosi piept de pui sau pulpe dezosate
●
Fulgi de ovaz
0.5 pahare
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legătură
●
Pasta de tomate
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se curăță și se spală legumele (varză, 1 ceapă, morcovul), apoi se taie bucăți mici ca să le dați mai ușor prin mașina de tocat.
Pas 2
Carnea se spală și se porționează.
Pas 3
Se dau prin mașina de tocat legumele și carnea (dacă nu aveți mașină de tocat folosiți un blender mai bun).
La acest amestec de carne și legume se adaugă fulgii de ovăz, oul și pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Amestecați bine și bateți bine toată cantitatea de tocătură.
Pas 4
Formați pârjoale mici din amestecul tocat (ca să le formați mai ușor să aveți mâinile umezite în apă permanent). Le prăjiți pe tigaie cu puțin ulei până se rumenesc pe ambele părți.
Pas 5
Când le prăjiți pe toate le lăsați să se răcorească până pregătiți sosul.
Pas 6
Curățați și tăiați a 2-a ceapă, o căliți în puțin ulei.
Pas 7
Într-o farfurie adâncă amestecați smântâna cu pastă de roșii și cu jumătate de pahar de apă.
Pas 8
Adăugați acest sos peste ceapa călită. Amestecați bine și lăsați să fiarbă 5 min.
Pas 9
Adăugați sarmalele în sos, potriviți de sare și lăsați să mai fiarbă 10-15 min la foc mic. Se mănâncă calde cu o salată sau garnitură de legume.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)