Sarmale "comode" cu sos de smântână

Sarmale "comode" cu sos de smântână

Este rețeta perfectă dacă nu vreți să vă complicați cu formarea și prepararea sarmalelor tradiționale. Cred că sunt asemănătoare cu niște pârjoale de pui amestecate cu legume - eu zic că sunt o idee bună pentru o masă de familie, sunt gustoase, rapide și interesante. Cantitatea de sos o puteți face în funcție de preferințele familiei dvs. Dacă vreți să fie mai dietetice în loc de sosul de smântână faceți unul de roșii - va fi la fel de bun.

Ingrediente

Carne de pui
400 g
puteți folosi piept de pui sau pulpe dezosate
Varza alba
150 g
   
Morcovi
1 buc
   
Ceapa alba
2 buc
   
Fulgi de ovaz
0.5 pahare
   
Oua
1 buc
   
Patrunjel verde
1 buc
1 legătură
Smantana
300 g
   
Pasta de tomate
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Se curăță și se spală legumele (varză, 1 ceapă, morcovul), apoi se taie bucăți mici ca să le dați mai ușor prin mașina de tocat.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 1
Pas 2

Carnea se spală și se porționează.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 2
Pas 3

Se dau prin mașina de tocat legumele și carnea (dacă nu aveți mașină de tocat folosiți un blender mai bun).

La acest amestec de carne și legume se adaugă fulgii de ovăz, oul și pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Amestecați bine și bateți bine toată cantitatea de tocătură.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 3
Pas 4

Formați pârjoale mici din amestecul tocat (ca să le formați mai ușor să aveți mâinile umezite în apă permanent). Le prăjiți pe tigaie cu puțin ulei până se rumenesc pe ambele părți.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 4
Pas 5

Când le prăjiți pe toate le lăsați să se răcorească până pregătiți sosul.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 5
Pas 6

Curățați și tăiați a 2-a ceapă, o căliți în puțin ulei.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 6
Pas 7

Într-o farfurie adâncă amestecați smântâna cu pastă de roșii și cu jumătate de pahar de apă.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 7
Pas 8

Adăugați acest sos peste ceapa călită. Amestecați bine și lăsați să fiarbă 5 min.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 8
Pas 9

Adăugați sarmalele în sos, potriviți de sare și lăsați să mai fiarbă 10-15 min la foc mic. Se mănâncă calde cu o salată sau garnitură de legume.

Poftă Bună!

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 05 Nov 2009, 18:00

wow, lena, ce super e reteta!!! multumesc mult

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 05 Nov 2009, 18:02

lacra06
lacra06 09 Sep 2010, 11:03

chiar ca sunt comode si mai ales arata foarte foarte bine, abia astept sa le fac si eu

tiki
tiki 10 Jun 2013, 18:37

Buna Lena. Acuma numai am dat de aceasta reteta si as vrea sa te intreb daca cu carne de porc sau vita nu se poate face? Multumesc pentru tot.

lena
Elena (lena) tiki 10 Jun 2013, 21:01

Cred ca ar merge, sigur.

timotei
timotei 23 Aug 2013, 20:30

Am facut azi aceste sarmale,multe din ele nu au mai ajuns in sos  liam papat asa ca sunt foarte gustoase.Liam facut la gratar sint puhave.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 15 Sep 2013, 12:57

Stiu ca le-am postat,dar.....Foarte gustoase,am lasat si cateva in afara sosului. Bune. Desig-nul sosului nu prea mi-a placut. Parca e taiat. Dar gustos de altfel. Le-am facut din carne amestec: porc-vita. Le voi mai face precis ca e mult mai simplu ca sarmalele normale (incomode ).O zi buna.

Poza mea pentru rețetă:
Silvia Dumitriu
Silvia Dumitriu 11 Feb 2016, 08:45

La noi in Muntenia acest preparat se cheama Chiftele cu sos marinat ,iar sosul fara smantana ,doar cu rosii sau bulion cu foi de dafin si o lingura de otet  si ingrosat putin cu o lingura de faina dizolvata in apa rece ,in care se adauga Chiftelele prajite {parjoalele cum le spun moldovenii} si se mai fierb putin . Smantina se poate folosi dupa gust,in farfurie . Incercatile sunt delicioase !!!  {otetul face sosul putin acrisor si ii da o savoare deosebita} Pofta buna !