Sarmale "comode" cu sos de smantana

Sarmale "comode" cu sos de smantana

Este reteta perfecta daca nu vreti sa va complicati cu formarea si prepararea sarmalelor traditionale. Cred ca sunt asemanatoare cu niste parjoale de pui amestecate cu legume - eu zic ca sunt o idee buna pentru o masa de familie, sunt gustoase, rapide si interesante. Cantitatea de sos o puteti face in functie de preferintele familiei dvs. Daca vreti sa fie mai dietetice in loc de sosul de smantana faceti unul de rosii - va fi la fel de bun.

Ingrediente

Carne de pui
400 g
puteti folosi piept de pui sau pulpe dezosate
Varza alba
150 g
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Fulgi de ovaz
0.5 pahare
Oua
1 buc
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Smantana
300 g
Pasta de tomate
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Se curata si se spala legumele(varza, 1 ceapa, morcovul), apoi se taie bucatele mici ca sa le dati mai usor prin masina de tocat.

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 1
Pas 2

Carnea se spala si se portioneaza.

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 2
Pas 3

Se dau prin masina de tocat legumele si carnea(daca nu aveti masina de tocat folositi un blender mai bun).

La acest amestec de carne si legume se adauga fulgii de ovaz, oul si patrunjelul spalat si tocat marunt. Amestecati bine si bateti bine toata cantitatea de tocatura.

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 3
Pas 4

Formati parjoale mici din amestecul tocat (ca sa le formati mai usor sa aveti mainile umezite in apa permanent). Le prajiti pe tigaie cu putin ulei pana se rumenesc pe ambele parti.

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 4
Pas 5

Cand le prajiti pe toate le lasati sa se racoreasca pana pregatiti sosul.

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 5
Pas 6

Curatati si taiati a 2-a ceapa, o caliti in putin ulei.

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 6
Pas 7

Intr-o farfurie adanca amestecati smantana cu pasta de rosii si cu jumate de pahar de apa.

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 7
Pas 8

Adaugati acest sos peste ceapa calita. Amestecati bine si lasati sa fiarba 5 min.

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 8
Pas 9

Adaugati sarmalele in sos, potriviti de sare si lasati sa mai fiarba 10-15 min la foc mic. Se mananca calde cu o salata sau garnitura de legume.

Pofta Buna!

Sarmale "comode" cu sos de smantana - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 05 Nov 2009, 18:00

wow, lena, ce super e reteta!!! multumesc mult

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 05 Nov 2009, 18:02

lacra06
lacra06 09 Sep 2010, 11:03

chiar ca sunt comode si mai ales arata foarte foarte bine, abia astept sa le fac si eu

tiki
tiki 10 Jun 2013, 18:37

Buna Lena. Acuma numai am dat de aceasta reteta si as vrea sa te intreb daca cu carne de porc sau vita nu se poate face? Multumesc pentru tot.

lena
Elena (lena) tiki 10 Jun 2013, 21:01

Cred ca ar merge, sigur.

timotei
timotei 23 Aug 2013, 20:30

Am facut azi aceste sarmale,multe din ele nu au mai ajuns in sos  liam papat asa ca sunt foarte gustoase.Liam facut la gratar sint puhave.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 15 Sep 2013, 12:57

Stiu ca le-am postat,dar.....Foarte gustoase,am lasat si cateva in afara sosului. Bune. Desig-nul sosului nu prea mi-a placut. Parca e taiat. Dar gustos de altfel. Le-am facut din carne amestec: porc-vita. Le voi mai face precis ca e mult mai simplu ca sarmalele normale (incomode ).O zi buna.

Poza mea pentru reteta:
Silvia Dumitriu
Silvia Dumitriu 11 Feb 2016, 08:45

La noi in Muntenia acest preparat se cheama Chiftele cu sos marinat ,iar sosul fara smantana ,doar cu rosii sau bulion cu foi de dafin si o lingura de otet  si ingrosat putin cu o lingura de faina dizolvata in apa rece ,in care se adauga Chiftelele prajite {parjoalele cum le spun moldovenii} si se mai fierb putin . Smantina se poate folosi dupa gust,in farfurie . Incercatile sunt delicioase !!!  {otetul face sosul putin acrisor si ii da o savoare deosebita} Pofta buna !