Ingrediente
●
Carne de pui
400 g
puteti folosi piept de pui sau pulpe dezosate
●
Fulgi de ovaz
0.5 pahare
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
●
Pasta de tomate
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se curata si se spala legumele(varza, 1 ceapa, morcovul), apoi se taie bucatele mici ca sa le dati mai usor prin masina de tocat.
Pas 2
Carnea se spala si se portioneaza.
Pas 3
Se dau prin masina de tocat legumele si carnea(daca nu aveti masina de tocat folositi un blender mai bun).
La acest amestec de carne si legume se adauga fulgii de ovaz, oul si patrunjelul spalat si tocat marunt. Amestecati bine si bateti bine toata cantitatea de tocatura.
Pas 4
Formati parjoale mici din amestecul tocat (ca sa le formati mai usor sa aveti mainile umezite in apa permanent). Le prajiti pe tigaie cu putin ulei pana se rumenesc pe ambele parti.
Pas 5
Cand le prajiti pe toate le lasati sa se racoreasca pana pregatiti sosul.
Pas 6
Curatati si taiati a 2-a ceapa, o caliti in putin ulei.
Pas 7
Intr-o farfurie adanca amestecati smantana cu pasta de rosii si cu jumate de pahar de apa.
Pas 8
Adaugati acest sos peste ceapa calita. Amestecati bine si lasati sa fiarba 5 min.
Pas 9
Adaugati sarmalele in sos, potriviti de sare si lasati sa mai fiarba 10-15 min la foc mic. Se mananca calde cu o salata sau garnitura de legume.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)