Pilaf "a la tata"
Știți că există vorba aia "bărbații gătesc puțin dar cu inspirație", este foarte corectă și la noi în familie - tatăl meu gătește puțin, dar când o face.... este totul absolut delicios și deosebit. Una din rețetele lui este și Peștele la cuptor, cei care ați încercat-o știți cât de bun și simplu este.
Așa, pilaful de la o vreme a devenit una din mâncărurile preferate a familiei, se face acum cu prima ocazie când femeile casei nu au chef de stat la bucătărie și aici intervine tata :) Eu am "furat" metoda, de fapt nu este deloc complicată, chiar banal de simplă - toate ingredientele vin la jumătate de kg - asta o să țineți minte și fără rețeta în față. Aveți grijă că din aceste ingrediente iese cam 3 litri de pilaf, dacă vreți mai puțin micșorați cantitățile proporțional.
Despre gustul pilafului - absolut delicios, aromat, dulce de la legume multe, mănânci și nu te mai poți opri. Copilul meu pentru prima dată nu a vrut să plece de la masă și a cerut a 2-a porție :)
Este o adevărată mâncare bărbătească, simplă, rapidă și gustoasă - încercați neapărat.
Ingrediente
●
Orez prefiert - bob lung
500 g
puteți lua și alt orez, dar cu acesta iese perfect
●
Bulion de roșii
2 linguri
●
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
optional
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Sare
1 lingura
puneți după gust
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Observație: Folosiți pentru pilaf sau o tigaie adâncă, gen wok, sau un ceaun mai mare, sau o oală teflonată adâncă.
Deci pregătim ingredientele pt pilaf, legumele se curăță, se spală, la fel și carnea.
Eu am fost corectă și am cântărit totul perfect :)
Pas 2
Carnea se taie bucătele mici și se pune la călit în puțin ulei.
Pas 3
O lăsați până scade apa și începe să se rumenească ușor.
Dacă aveți altă carne, trebuie s-o gătiți la foc mic până devine aproape gata.
Pas 4
Încă un element important: morcovii nu se dau prin răzătoare, se taie cubulețe - dau alt gust și altă textură la pilaf.
Pas 5
Ceapa se taie și ea cubulețe medii.
Pas 6
În tigaia wok (asta am folosit eu la prepararea pilafului) se călesc puțin morcovii cu ceapa, nu trebuie să-i rumeniți, doar să scadă și să se înmoaie.
Pas 7
Adăugați carnea călită, amestecați bine.
Pas 8
Urmează bulionul de roșii - amestecați.
Pas 9
Și acum orezul - iar amestecați.
Pas 10
Adăugați apa, sarea, mirodeniile, puțină boia de ardei dulce dacă vă place mai roșu pilaful. Gustați și vedeți dacă mai trebuie sare - recomand să o faceți la acest pas ca să nu amestecați prea mult orezul după ce a fiert, să nu-l faceți terci.
Pas 11
Când începe să fiarbă faceți focul mic, acoperiți cu un capac sau sită pentru tigaie (nu am capac așa mare pentru wok și am pus o sită de tigaie).
Pas 12
Peste un timp observați că orezul se umflă bine, atunci amestecați ușor, dar nu exagerați, puțin de tot - cu mișcări de sus în jos. Lăsați la foc foarte mic să se coacă bine orezul. Este gata când vedeți că nu mai este apă și orezul cu legumele s-au făcut.
Pas 13
Se servește cald cu salată sau murături.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)