Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am pus pulpe dezosate și fără piele
●
Ardei gras rosu
1 buc
dacă sunt ardei mai mici puneți 2 bucăți
●
Boia ardei dulce
1 lingura
puteți pune și iute dacă vă place
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Oua
2 buc
pentru găluște
●
Faina alba
3 linguri
+făină pentru găluște, vedeți pașii rețetei
●
Sare
1 lingura
+1.5 linguriță pentru găluște
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
sărați și piperați după gust
●
Patrunjel verde
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Încingeți bine uleiul într-o tigaie și rumeniți bucățile de carne pe ambele părți.
Pas 2
Le treceți într-un tuci sau cratiță și lăsați la o parte.
Pas 3
În tigaia și uleiul în care s-au rumenit bucățile de carne, adăugați ceapa tocată (nu foarte mărunt) - amestecați și căliți 2-3 minute.
Pas 4
Apoi adăugați ardeiul tăiat julien și usturoiul mărunțit puțin, amestecați și mai lăsați 3 minute.
Pas 5
După acest timp puneți boiaua - amestecați și lăsați 1 minut la călit - nu mai mult!
Pas 6
Apoi adăugați 1 pahar de apă în tigaie, amestecați.
Pas 7
Turnați compoziția din tigaie peste carnea din cratiță.
Pas 8
Adăugați frunza de dafin și apă cât să acopere carnea - nu prea mult peste.
Pas 9
Puneți pe foc și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 40-50 de minute, sau până este gata carnea (dacă-i pui/găină de casă, fierbeți mai mult, cât este nevoie).
Pas 10
Sosul mai scade după fiert, așa și trebuie.
Dacă puneți prea multă apă, va fi mai greu să îngroșați papricașul, să nu fie chiar apă.
Pas 11
Acum facem repede aluatul pentru găluște.
Într-o farfurie adâncă bateți cele 2 ouă și adăugați puțină sare.
Pas 12
Adăugați făina până obțineți un aluat puțin mai gros decât cel de clătite - cam ca o smântână groasă.
Amestecați bine cu telul sau furculița să nu fie cocoloașe.
Pas 13
Cu o lingură luați câte puțin din acest aluat și puneți în oala cu carne.
Nu amestecați imediat după fiecare - după ce ați pus tot aluatul, lăsați vreo 2 minute să fiarbă încet, apoi amestecați.
Pas 14
Nu le fierbeți mai mult de 5 minute, nu este nevoie.
Pas 15
Amestecați smântâna cu 3 linguri de făină și câteva linguri de apă.
Pas 16
O adăugați în mâncare după ce au fiert găluștele, amestecați și lăsați să mai fiarbă 2-3 minute - până începe să se îngroașe.
Pas 17
La mine papricașul parcă nu era suficient de gros - am mai dizolvat 2 linguri de făină cu puțină apă și am adăugat în mâncare. Am lăsat să mai fiarbă puțin până am văzut că este de consistența care ne place.
Pas 18
Potriviți de sare, puteți adăuga puțin piper măcinat și pătrunjel tocat.
Amestecați și închideți focul, lăsați 10-15 minute să se pătrundă sub capac.
Pas 19
Și gata, serviți - nu uitați că cel mai gustos este s-o mâncați cu pâină înmuiată în sos :)
Cred că s-ar potrivi bine și o mămăligă aici.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)