Ingrediente
●
Pui intreg
1 buc
puteti folosi si numai o parte din el - depinde cat de mare aveti oala
●
Ardei gras
1 buc
eu am folosit congelat
●
Fasole fiarta
1 pahar
puteti lua si fasole din conserva
●
Pasta de tomate
2 linguri
●
Patrunjel verde
1 legatura
●
Bors acru
1 pahar
potriviti de acreala care va place - dar nu exagerati
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Taietei de casa
200 g
sau 1 ou + 1 pahar de faina - sa-i faceti repede cat fierbe ciorba.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se spala, se pune la fiert in apa cat s-o acopere bine. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza, se adauga frunza de dafin, ardeii taiati si 1 ceapa. Faceti focul mic si lasati sa fiarba incet pana este gata carnea.
Pas 2
Daca nu aveti fasole la conserva - in timp ce fierbe carnea fierbeti si fasolea. La mine a fost fasole alba mare, uscata - am inmuiat-o peste noapte si am fiert-o pana s-a facut moale.
Pas 3
Curatati si spalati legumele - cartofii le taiati cubulete, morcovii rondele.
Pas 4
Dupa ce a fiert carnea, aduagati morcovii si cartofii - amestecati, lasati sa fiarba, faceti focul mic si mai lasati sa fiarba pana sunt gata legumele- la mine de obicei dureaza 25-30 de minute.
Pas 5
In acest timp puneti la calit o ceapa taiata marunt cu putin ulei.
Pas 6
Cand se rumeneste usor ceapa, adaugati 2 linguri de pasta de rosii, amestecati si stingeti focul.
Pas 7
Cand au fiert legumele din ciorba, adaugati fasolele fierte si prajeala de rosii cu ceapa. Potriviti de sare, acriti cum va place cu bors. Lasati sa fiarba toate 5 min.
Pas 8
Apoi adaugati verdeata (la mine este congelata) si 1 ceapa cruda taiata marunt.
Pas 9
Amestecati bine, stingeti focul si lasati sa se patrunda 15-20 de minute.
Pas 10
Daca nu aveti taieteii deja pregatiti ii faceti repede cat fierbe ciorba.
Faceti aluat de taietei dintr-un ou si 1 pahar de faina. Lasati sa se odihneasca putin, apoi il mai framantati o data si peste 5-10 minute il puteti intinde intr-o foaie de 1-2 mm grosime. O rulati si taiati, sa va iasa taieteii frumosi.
Pas 11
Fierbeti taieteii in apa cu sare 2-3 minute.
Pas 12
II scurgeti de apa, clatiti cu putina apa rece si ii puneti intr-o farfurie, amestecate cu 1-2 linguri de ulei rafinat - sa nu se lipeasca.
Pas 13
Cand serviti ciorba adaugati in fiecare farfurie cateva linguri de taietei. Merge perfect cu putina smantana, dar nu este obligatoriu.
Pofta Buna!
Cantitate:
3 l
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)