Cozonac rapid Tupperware
Ca sa te numesti gospodina moderna trebuie sa incerci si sa fii deschisa la noi instrumente si retete, permanenta informare si curiozitate (cred ca intelegeti:). Asa am ajuns eu la Cozonacul gatit in vasele Tupperware, mi s-a spus ca este rapid, ca nu trebuie framantat deloc cu mainile, fara prafuri si E-uri si bineinteles foarte gustos.
Asa, si ieri de la ora 12 ca o gospodina previzibila (stiti ca la cozonac tre sa te apuci de dimineata sa fie gata seara:), am inceput sa fac cozonacul - si foarte mirata la ora 14 cu cozonacul gata copt si pus la racorit. Si mai placut am fost impresionata de gustul cozonacului, foarte, foarte bun si aromat. Eu am pus doar stafide in cozonac, nu am vrut sa-l fac prea sofisticat, ma interesa mai mult coca - dar puteti pune si orice va place voua - la mine a fost ca un Pannetone.
Deci recomand sa incercati si sa fiti deschisi la metodele noi si simple de gatit, plus ca puteti si sa castigati produsele Tupperware la concursul nostru si sa le aveti gratuit.
De pe 11-13 februarie, puteti sa degustati cozonac si la Desert Expo de la Sun Plaza Bucuresti - gasiti standul Tupperware cu produse si cozonacul.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1 kg
ar fi bine sa fie tinuta 24 de ore langa o sursa de caldura, sa fie uscata bine
●
Drojdie instant
2 buc
2 plicuri de drojdie rapida Dr.Oetker
●
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
●
Stafide
1 pahar
pentru umputura puteti lua orice va place - cacao, rom, nuci, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Faina se cerne in Bolul Mixer, sau se zvanta cu o lingura. Acest bol mixer este vedeta principala a retetei, asa ca fara el mai greu.
Pas 2
Adaugati sare si drojdie, amestecati bine.
Pas 3
Separati albusurile de galbenusuri.
Pas 4
Albusurile le bateti spuma cu mixerul, adaugati galbenusurile si mai mixati putin la viteza mai mica.
Pas 5
Adaugati amestecul de oua la compozitia de faina, amestecati usor.
Pas 6
Masurati 10 linguri cu ulei si il inclaziti putin la microunde.
Pas 7
Laptele il aduceti la punctul de fierbere, dar nu lasati sa fiarba. Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva complet.
Pas 8
Adaugati cate putin lapte in amestecul de faina, cu o lingura amestecati coca.
Pas 9
Apoi adaugati 5 linguri de ulei incalzit si mai amestecati putin cu lingura pana il incorporati.
Pas 10
Puneti capacul la vas si lasati la cald 15 minute (sau pana sare capacul singur) - este obligatoriu sa stea in bol mixer pt ca datorita peretilor si capacului are loc o crestere mai rapida a aluatului.
Pas 11
Adaugam stafidele, vanilie/rom si urmatoarele 5 linguri de ulei cald, turnat pe marginile aluatului.
Pas 12
Cu o lingura de lemn amestecati bine aluatul, vreo 2 minute, de jos in sus, rupand ca sa iasa aerul.
Pas 13
Puneti din nou capacul si mai lasati pana vreo 30 de minute pana aluatul umple bolul. Daca in acest timp mai sare capacul, il puneti la loc si asteptati se se umple vasul.
Dupa acest timp puteti pune aluatul pe o planseta si sa-i puneti orice umplutura va place - daca il vreti cu umplutura, dupa mine as zice sa faceti coca putin mai uscata, la framantat sa adaugati mai putin lapte. Sau o turnati asa printre straturile de aluat cand il puneti in tava, daca aluatul este lichid.
Pas 14
Turnati aluatul in 2 tavi de silicon puse pe un gratar, umplute cam pana putin mai mult de jumate. Lasati 15 minute sa creasca.
Pas 15
Dupa 15 minute ungeti cozonacurile cu un ou batut si le dati la cuptor preincalzit la maxim - la mine au fost 250 grade.
Pas 16
Lasati 10 minute la temperatura maxima (daca incepe sa se rumeneasca prea mult deasupra puneti o folie de aluminiu peste cozonaci sa nu le parpaliti), apoi 30 de minute la o temperatura medie 180-150 grade.
Pas 17
Scoateti cozonacii din cuptor si din tavi, le puneti la racorit acoperiti cu un prosop. Perfect este sa-i lasati vreo 2-3 ore sa se racoreasca si patrunda bine.
Pas 18
Dar pentru cei nerabdatori merge si asa mai proaspat :)
Este perfect cu lapte, ceai sau cafea - perfect de dulce si aromat - este exact pe gustul meu, chiar nu ma asteptam :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(2 cozonaci)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
4 (6 voturi)