Pulpe aromate la cuptor

Pulpe aromate la cuptor

O alternativă foarte gustoasă la grătarele de pui și alte variante de pulpe coapte. Am găsit-o în revista Practic în 2007, am rămas impresionată și o gătesc periodic în familie.

Ingrediente

Pulpe de pui cu os
1 kg
Puteți folosi pulpe întregi sau numai superioare/inferioare.
Usturoi
5 buc
căței
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Roșii cubulețe din conservă de 300g
1 buc
sau 3 roșii tăiate cuburi
Cimbru uscat
1 lingura
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Pulpele se spală bine, se pun în tavă.

Pulpe aromate la cuptor - Pas 1
Pas 2

Peste pulpe se pune usturoiul tăiat bucățele mici, cimbrul, piperul, sarea, uleiul. Cu o lingură sau cu mâinile se ung bine pulpele cu mirodenii. În tavă se toarnă 50 ml apă, se acoperă cu capac sau folie și se dă la cuptor.

Pulpe aromate la cuptor - Pas 2
Pas 3

Peste 30-40 de minute pulpele se scot din cuptor, se întorc pe altă parte.

Pulpe aromate la cuptor - Pas 3
Pas 4

Peste pulpele întoarse se pun roșiile cuburi, se distribuie în toată tava și se pune la cuptor încă o jumătate de oră.

Pulpe aromate la cuptor - Pas 4
Pas 5

Sucul din pulpe va scădea, dacă cuptorul este mai slab poate va trebui să le țineți mai mult de jumătate de oră.

Le scoateți din cuptor când roșiile se înnăbușesc bine.

Pulpe aromate la cuptor - Pas 5
Pas 6

Se servesc cu garnitură de orez, găsiți rețeta pe site, sau cartofi, paste, legume - orice preferați.

Poftă Bună!

Pulpe aromate la cuptor - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tnastiusha
tnastiusha 13 Oct 2008, 09:58

Super prikolinyi sait!Da,k stati,ja doljna o niom uznavati ot kogoto,no toliko ne iz pervyh ust!!!!!!!Molodcik!Realino klassno!I desighn prikolinyi!

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 14 Oct 2008, 15:17

Nota mea pentru rețetă:
vero79
veronica (vero79) 23 Feb 2009, 21:12

AI INTELES CEVA DIN COMENTARIUL DE DINAINTEA MEA?EU UNA NU.

lena
Elena (lena) veronica (vero79) 24 Feb 2009, 00:08

Da, este o prietena de-a mea care vorbeste in rusa, si a scris in rusa comentariul, cu litere latine :)

Zice ca-i place site-ul, si se supara ca nu i-am spus ca am lansat site-ul.Si ca ii place design-ul

disturbed
disturbed 02 Sep 2010, 08:44

arata superb! O sa incerc in seara asta:D

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 02 Sep 2010, 21:52

Eu cumpăr ciocănele, dar până acum le preparam simplu cu ceapă, ulei si ceva condimente din comerţ. Am să încerc şi această reţetă. Sună bine. Numai când mă gândesc îmi lasă gura apă.

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 22:55

Si eu le pregatesc asa! E super combinatia! Uneori mai pun si ciuperci si iese un deliciu!

Nota mea pentru rețetă:
vasile90
Vasile (vasile90) 19 May 2011, 02:17

am de gand sa incerc sa fac asta in conditii de camin:D app...doamna de mai sus va zicea de site, ca-i place foarte mult...nush dece a comentat in rusa..

mita
mita 28 Aug 2011, 14:02

Si pe astea le-am facut ca sotul nu mananca paine si vrea mancare ce poate fi acompaniata cu orez,foarte bune.

Nota mea pentru rețetă:
Corina S.
Corina (Corina S.) 02 Oct 2011, 20:24

am avut musafiri la masa, si am facut aceasta reteta. am avut succes. foarte fraged si bun a iesit. eu pentru aroma am pus si bucatele de kaizer. recomand cu incredere.

rudolphina
rudolphina 03 Nov 2012, 04:17

Am facut un amestec de paprika (sau boia dulce), cimbru, oregano, sare, piper si am presarat peste pulpele si cartofii bucatele aranjati in tava usturoi bucatele. Am topit vreo 200 gr de unt si am turnat peste tot si am adaugat apa cam pana la jumatatea pulpelor. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptorul preincalzit la 375 grade ( nu ma intrebati daca celsius sau farenheit, ca am unul nou cu convectie si nu stiu nici azi cum sa setez temperatura). Pe la jumatatea timpului (vreo 30-40 minute?) am descoperit sa intorc pulpele si mirosea atat de bine incat n-am mai adaugat rosii. Am lasat descoperit sa se evapore apa si sa se rumeneasca. Si cartofii si carnea se topesc in gura....

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
hanna
hanna 22 Sep 2013, 16:30

Am facut dupa reteta ta,si am pus si cartofi,si e o mancare de te lingi pe degete.

Poza mea pentru rețetă:
LORINDA
LORINDA 05 Jul 2014, 21:27

acum sunt in cuptor..eu am folosit aripoiare de pui caci asta aveam in casa..sper sa iasa bune cum ies toate retetele tale

MDomnicaC
MDomnicaC 20 Jun 2015, 21:23

Am incercat-o, a iesit minunat. Eu am folosit pulpe dezosate de curcan si ulei de cocos in loc de cel obisnuit. Am alaturat o salata din salata verde, ceapa rosie, putina branza fina sarata, otet balsamic, ulei de cocos si busuioc si o lipie dupa reteta ta lipii indiene la tigaie (mmm o bunaciune si astea). Multumesc mult pentru aceasta reteta. Din pacate, fiindca arata asa de bine in farfurie, n-am rezistat... nu i-am facut poza. Data viitoare :D

Nota mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 06 Jun 2016, 14:48

F bun!  Este un fel preferat de noi.

Poza mea pentru rețetă:
DanyelaDana605
Danyela Dana (DanyelaDana605) 01 Dec 2016, 16:54

Este a nu stiu cata oara cand fac aceasta reteta si este excelenta de fiecare data ☺ Merge super cu reteta : "Garnitura de orez cu unt" Multumim Elena ☺

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: