Pulpe aromate la cuptor

Pulpe aromate la cuptor

O alternativa foarte gustoasa la gratarele de pui si alte variante de pulpe coapte. Am gasit-o in revista Practic in 2007, am ramas impresionata si o gatesc periodic in familie.

Ingrediente

Pulpe de pui cu os
1 kg
Puteti folosi pulpe intregi, sau numai superioare/inferioare.
Usturoi
5 buc
catei
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 3 rosii taiate cuburi
Cimbru uscat
1 linguri
Sare
1 linguri
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Pulpele se spala bine, se pun in tava.

2

Peste pulpe se pune usturoiul taiat bucatele mici, cimbrul, piperul, sarea, uleiul. Cu o lingura sau cu mainile se ung bine pulpele cu mirodenii. In tava se toarna 50 ml apa, se acopera cu capac sau folie si se da la cuptor.

3

Peste 30-40 de min pulpele se scot din cuptor, se intorc pe alta parte.

4

Peste pulpele intoarse se pun rosiile cuburi, se distribuie in toata tava si se pune la cuptor inca o jumatate de ora.

5

Sucul din pulpe va scadea, daca cuptorul este mai slab poate va trebui sa le tineti mai mult de jumatate de ora.

Le scoateti din cuptor cand rosiile se innabusesc bine.

6

Se servesc cu garnitura de orez, gasiti reteta pe site., sau cartofi, paste, legume - orice preferati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

tnastiusha
tnastiusha 13 oct 2008, 09:58

Super prikolinyi sait!Da,k stati,ja doljna o niom uznavati ot kogoto,no toliko ne iz pervyh ust!!!!!!!Molodcik!Realino klassno!I desighn prikolinyi!

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 14 oct 2008, 15:17

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 23 feb 2009, 21:12

AI INTELES CEVA DIN COMENTARIUL DE DINAINTEA MEA?EU UNA NU.

lena
Elena (lena) veronica (vero79) 24 feb 2009, 00:08

Da, este o prietena de-a mea care vorbeste in rusa, si a scris in rusa comentariul, cu litere latine :)

Zice ca-i place site-ul, si se supara ca nu i-am spus ca am lansat site-ul.Si ca ii place design-ul

disturbed
disturbed 02 sep 2010, 08:44

arata superb! O sa incerc in seara asta:D

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 02 sep 2010, 21:52

Eu cumpăr ciocănele, dar până acum le preparam simplu cu ceapă, ulei si ceva condimente din comerţ. Am să încerc şi această reţetă. Sună bine. Numai când mă gândesc îmi lasă gura apă.

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 14 sep 2010, 22:55

Si eu le pregatesc asa! E super combinatia! Uneori mai pun si ciuperci si iese un deliciu!

Nota mea pentru reteta:
vasile90
Vasile (vasile90) 19 mai 2011, 02:17

am de gand sa incerc sa fac asta in conditii de camin:D app...doamna de mai sus va zicea de site, ca-i place foarte mult...nush dece a comentat in rusa..

mita
mita 28 aug 2011, 14:02

Si pe astea le-am facut ca sotul nu mananca paine si vrea mancare ce poate fi acompaniata cu orez,foarte bune.

Nota mea pentru reteta:
Corina S.
Corina (Corina S.) 02 oct 2011, 20:24

am avut musafiri la masa, si am facut aceasta reteta. am avut succes. foarte fraged si bun a iesit. eu pentru aroma am pus si bucatele de kaizer. recomand cu incredere.

rudolphina
rudolphina 03 nov 2012, 04:17

Am facut un amestec de paprika (sau boia dulce), cimbru, oregano, sare, piper si am presarat peste pulpele si cartofii bucatele aranjati in tava usturoi bucatele. Am topit vreo 200 gr de unt si am turnat peste tot si am adaugat apa cam pana la jumatatea pulpelor. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptorul preincalzit la 375 grade ( nu ma intrebati daca celsius sau farenheit, ca am unul nou cu convectie si nu stiu nici azi cum sa setez temperatura). Pe la jumatatea timpului (vreo 30-40 minute?) am descoperit sa intorc pulpele si mirosea atat de bine incat n-am mai adaugat rosii. Am lasat descoperit sa se evapore apa si sa se rumeneasca. Si cartofii si carnea se topesc in gura....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
hanna
hanna 22 sep 2013, 16:30

Am facut dupa reteta ta,si am pus si cartofi,si e o mancare de te lingi pe degete.

Poza mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 05 iul 2014, 21:27

acum sunt in cuptor..eu am folosit aripoiare de pui caci asta aveam in casa..sper sa iasa bune cum ies toate retetele tale

MDomnicaC
MDomnicaC 20 iun 2015, 21:23

Am incercat-o, a iesit minunat. Eu am folosit pulpe dezosate de curcan si ulei de cocos in loc de cel obisnuit. Am alaturat o salata din salata verde, ceapa rosie, putina branza fina sarata, otet balsamic, ulei de cocos si busuioc si o lipie dupa reteta ta lipii indiene la tigaie (mmm o bunaciune si astea). Multumesc mult pentru aceasta reteta. Din pacate, fiindca arata asa de bine in farfurie, n-am rezistat... nu i-am facut poza. Data viitoare :D

Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 06 iun 2016, 14:48

F bun!  Este un fel preferat de noi.

Poza mea pentru reteta:
DanyelaDana605
Danyela Dana (DanyelaDana605) 01 dec 2016, 16:54

Este a nu stiu cata oara cand fac aceasta reteta si este excelenta de fiecare data ☺ Merge super cu reteta : "Garnitura de orez cu unt" Multumim Elena ☺

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: