Ingrediente
●
Pui intreg
1 buc
Alegeti un pui mai carnos.
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Patrunjel uscat
1 lingurita
●
Ulei de floarea soarelui
30 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puiul se spala, se pune la fiert intr-o cratita/ceaun. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza si se pun frunzele de dafin, se lasa sa fiarba 1 ora la foc mic.
Supa de la pui o puteti folosi pt a face supa sau ciorba sau orice altceva.
Carnea folosita pentru pate poate sa fie numai din pulpe, sau orice carne preferati si aveti in casa.
Pas 2
Dupa ce a fiert puiul, se lasa sa se racoreasca. Apoi se alege carnea de oase.
Pas 4
In putin ulei se caleste ceapa, sa fie usor prajita.
Pas 5
Se adauga carnea si la foc mediu se lasa sa se innabuseasca aproximativ 10-15 min.
Amestecati din cand in cand.
Pas 6
Puneti carnea si ceapa intr-un castron mai adanc si cu mixerul de pasare maruntiti bine compozitia, sa arate si sa fie fin ca un pate.
Adaugati untul si pasati pana la incorporarea completa a untului. Adaugati sarea, patrunjelul, piperul, amestecati bine.
Gustati de sare si piper, poate dupa gustul dvs mai trebuie de adaugat ceva.
Pas 7
Puneti pateul intr-o farfurie, acoperiti cu o folie si lasati la frigider cateva ore.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(ajunge 3-4 zile la o familie de 3 oameni)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
70 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)