Mucenici moldovenesti (Sfintisori) Reteta VIDEO

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

In fiecare an pe 9 martie se sarbatoreste Ziua Sfintilor Mucenici (Vedeti aici detalii mai multe) si pregatesc aceasta reteta de mucenici pufosi. Mai jos va prezint reteta de Mucenici moldovenesti exemplari, fiindca am o slabiciune pentru aluatul dospit dar sunt parca si mai frumosi. Mucenicii muntenesti prefer sa-i modelam singuri, chiar daca e ceva mai migalos copiilor le place toata aceasta agitatie, dar mai ales rezultatul final. Puteti sa-i faceti din faina integrala si atunci chiar merita modelarea.

La aceasta reteta de mucenici m-a corupt mai mult faptul ca aluatul pot sa-l fac si la masina de paine, deci am fost si comoda :) (apropo la cine intreba despre masina de paine, functia aceasta de aluat dospit este superba, numai pt ea as recomanda sa v-o luati). Puteti sa faceti si fara masina de paine, voi da detaliile in pasi.

Deci, despre respectivii mucenici moldovenesti - mi-au iesit perfecti, s-au mancat foarte repede de toti membrii familiei si musafirii care i-am avut. Aromati, moi......cred ca va dati seama, nu au cum sa iasa altfel:)

Precizare: din aceasta cantitate de ingrediente ies 12-15 de bucati, daca faceti 40 asa cum se face de obicei in ziua respectiva - ca sa mai dati si de pomana - faceti cantitatemai multa.

In reteta VIDEO v-am aratat cum sa faceti aluatul cu drojdie simpla(uscata sau proaspata), deci se poate oricum, si ies buni tare.

Puteti sa faceti si Mucenici Moldovenesti mai interesanti rasuciti si plini de nuca cu scortisoara, dupa Reteta de Mucenici pufosi moldovenesti noua de pe site.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
700 g
puneti initial 500g si adaugati treptat daca mai este nevoie,cantitatea poate varia putin, in functie de tipul fainii
Drojdie instant
1 buc
1 plic - sau 10g drojdie uscata simpla=25g drojdie proaspata
Lapte
125 ml
laptele sa fie cald, nu fierbinte - sau apa in post Va mai trebuie 3 linguri de lapte pt uns mucenicii
Zahar
150 g
Oua
1 buc
plus 1 galbenus sau ou pt uns - in post nu puneti oul
Unt
80 g
in varianta de post inlocuiti untul cu ulei
Sare
1 lingurite
Miere
2 linguri
Nuca taiata marunt
100 g
sau macinata
Apa
125 ml
se amesteca cu laptele

Pasi de urmat

1

Acum va dau varianta cu aluatul la masina de paine, mai jos va spun cum faceti simplu in bol.

Deci, in cuva masinii turnati laptele cald si 125 ml de apa calda. Apoi untul topit la microunde.

2

Urmeaza ouale si zaharul.

3

Drojdia uscata.

4

Si ultimele sunt faina si sarea. Setati masina la program de aluat dospit si lasati sa-si faca treaba.

5

Vedeti aici un pas intermediar din procesul de framantare.

6

In timp ce aluatul se lucreaza si creste, macinati nucile.

7

Observati ce frumos a crescut aluatul, aici am uitat sa fac poza cand era mai infoiat - vroiam sa-l scot si un pic s-a dezumflat.

Acum despre cum sa faceti aluatul fara masina de paine: intr-un bol puneti faina, sarea, drojdia uscata si zaharul. Adaugati oul, untul, laptele si apa si framantati cam 25- 30 de minute pana se formeaza un aluat elastic si nelipicios. Apoi il lasati sa creasca cam 1 ora intr-un bol acoperit cu prosop.

8

Dupa toate astea incepem procesul de formare a mucenicilor.

Aluatul se scoate pe masa presarata cu putin faina, il framantati usor ca sa-l uniformizati.

9

Apoi il impartiti in 12-15 de bucati egale. Daca va plac mai mari puteti sa faceti asa si respectiv mai putine.

10

Din fiecare bucata intindeti pe masa presarata cu putina faina (la mine a fost putin lipicios aluatul), cate un rulou lung si subtire.

Si acum un mic truc invatat de la bunica cand ma invata sa fac colaci: ca sa fie colacii mai frumosi, rulourile mai ferme la impletit, dupa ce le-ati rulat si indoiat cum vedeti in poza - le invartiti bine marginile una in dreapta alta in stanga. Abia dupa asta incepeti sa le impletiti si vedeti ca va fi o impletitura mai frumoasa.

Sper ca m-ati inteles, oricum vedeti mai bine atunci cand le lucrati.

11

Impletiti ruloul.

12

Prindeti capetele, sa fie ca un mic colac.

13

Apoi acest colac il impletiti sa va iasa forma de 8.

Observatie: Desi in poza par mari colaceii si rulourile (le-am facut de aproape sa vedeti detaliile), sa stiti ca in realitate sunt cam cat o palma. Dupa ce cresc se fac de dimensiunea exact cat trebuie.

14

Le puneti intr-o tava de cuptor, optional asternuta cu hartie de copt, sau unsa cu ulei. Lasati mucenicii sa creasca 1 ora in tava intr-un loc cald.

Nu am poza ca ei dospiti pt ca mi s-a descarcat bateria la aparatul foto, oricum au crescut f.bine si frumos.

15

Dupa acest timp, le ungeti cu galbenusul de ou amestecat cu 3 linguri de lapte(sau cu ou batut) si le dati la cuptor la 180-200 grade, temperatura medie - si lasati pana se rumenesc frumos.

16

Cat sunt fierbinti le insiropati (cu o pensula sau scufundati in sirop) si ungeti cu miere.

Eu nu prea le am cu copturile insiropate si am sarit acest pas - pt sirop va trebuie 300ml apa+150g zahar+arome de vanilie si rom(se fierb putin si se lasa la racit)+coaja rasa de lamaie(se adauga in siropul mai racorit).

17

Apoi imediat le presarati cu nuca din abundenta.

Sunt buni si reci si calzi, cu orice bautura va place sau asa simpli.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 15 bucati
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Comentarii

janin
janin 04 mar 2011, 14:11

superrr Lena....chiar ma gandeam la o retata de Sfintisori ,( a functionat telepatia, probabil )...voi incerca sa-i fac zilele acestea ! Multumesc mult mult!

gabriela29sv
gabriela29sv 04 mar 2011, 14:12

Ia uite-i pe frumusei....   Foarte frumosi ti-au iesit,felicitari !!! O sa fac si eu pe 9 martie, ca in fiecare an...

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 04 mar 2011, 14:26

Absolut superbi! Nu am facut niciodata, dar incerc precis anul acesta. Multumesc, Lena!

Nota mea pentru reteta:
daya
daya 04 mar 2011, 17:08

Super reteta o voi incerca cu siguranta.

gabygunhy
gabygunhy 04 mar 2011, 18:38

Sant foarte buni eu reteta asta o fac demult de pe Gourmandine.ro sant cei mai deliciosi mucenici.Eu mai fac si in timpul anului dar le schimb forma.

Felicitari Lena ti-au iesit super

miniraton
irina (miniraton) 04 mar 2011, 20:40

arata minunat si siguuur sunt deliciosi.

mrsgvoinea
mrsgvoinea 06 mar 2011, 11:26

arata superb! voi incerca reteta, miercuri! daca imi iese bine postez fotografii...

mrsgvoinea
mrsgvoinea 06 mar 2011, 11:26

10, cu felicitari!

Lavi
Lavi 07 mar 2011, 09:06

maine fac si eu sfintisori, si trebuie sa impart pentru ca bunicii mei nu mai sunt si e bine sa dai de pomana sfintisori!

nota 10 Lena!

o reteta minunata

Nota mea pentru reteta:
michaela
michaela 07 mar 2011, 14:14

Aeata superb! Si eu fac aproape dupa aceasi reteta; o sa postez fotografii. Nota 10!

carmenbella
carmen (carmenbella) 07 mar 2011, 16:45

Sunt frumosi arata bine,dar cum fac in fiecare an,caci sunt din moldova,din mosi stramosi se fac de post si se ung cu miere de albine,cum ai precizat.Acum fiecare le face cum vrea.

carmenbella
carmen (carmenbella) 07 mar 2011, 16:52

as vrea sa te rog cv,imi poti spune dak se pot posta retete cu foto pe site caci am o manie de a le face poza, cand abia scot  mancarea sau prajiturile din cuptor.

lena
Elena (lena) 07 mar 2011, 16:57

Carmenbella, daca le-ai facut si poze pe pasi poti sa le pui in rubrica "Retetele Voastre" - editezi retetele folosind butonul "retetele mele" de langa cel cu datele contului tau din dreapta sus a siteului.

Daca ai doar poza de prezentare, fetele le pun pe forum la rubrica "Reteta Ta" - acolo alegi tematica.

olena
olena 09 mar 2011, 14:06

superrrrrrrr Lena!!!!!!! Chiar acum fac sfintisorii, sper sa-mi reuseasca. merci pentru reteta!

estelita
estelita 10 mar 2011, 10:32

Da iti multumesc mult lena e o receta foarte reusita.....esti foarte bravo....succese si in viitor

DUMITRA
DUMITRA 31 mar 2011, 17:53

ceea ce nu am inteles la aceasta reteta este faptul ca : trebuie sa pun 125 de ml lapte si 125 ml apa impteuna?sau 125 ml lapte la reteta asta si 125 la reteta de post?ajutor

lena
Elena (lena) DUMITRA 31 mar 2011, 17:55

Dumitra,  la reteta de post se pun 250 ml de apa, aici se pun combinat lapte cu apa - in total 250 ml de lichid.

DUMITRA
DUMITRA 31 mar 2011, 18:07

Multumesc din suflet pt ajutor si pentru ca imi sunteti de mare ajutor in bucatarie.

camelia dobre
camelia dobre 08 mar 2012, 21:19

fff deliciosi , este mult de munca la ei dar rezultatul este pe masura, ingredientele nu se pupa cu pasi de urmat la ml ;)

camelia dobre
camelia dobre 08 mar 2012, 21:20

cam asa mi-au iesit mie

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 09 mar 2012, 17:02

Iată-i și pe ai mei, dar fără nucă. Puțin diferiți,  nu mi-ai ieșit chiar perfect, dar pentru prima dată e destul de bine, zic eu.

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 mar 2012, 11:25

Eu am facut de doua ori luna aceasta,atat de buni sunt ;).Si uite asa mi-au iesit mie ...

Poza mea pentru reteta:
Kincsem
Kincsem 13 aug 2012, 21:24

Mucenicii facuti de mine :)

Kincsem
Kincsem 13 aug 2012, 21:26

Acum am observat ca pot sa atasez si poza :)

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 26 nov 2012, 18:19

Sunt super gustosi, m-am indragostit, mai ales ca aluatul il putem face si in mashina de piine... Si din asa aluat se poate de facut si multe alte prajiturele, este foarte fin si pufos 

Multumesc mult Lena 

Poza mea pentru reteta:
cor-y
cor-y 09 mar 2013, 20:08

pai si varianta clasica unde este???

lena
Elena (lena) cor-y 09 mar 2013, 20:20

Varianta cu mucenicii fierti in apa(muntenesti) nu este pe site, o gasesti sigur pe multe altele daca dai o cautare pe google.

cor-y
cor-y 09 mar 2013, 20:35

Nu ma refeream la cei fierti, ca nu-mi plac;  vroiam aceiasi reteta dar facuta in mod clasic, adica manual,  daca se putea. Se respecta aceleasi  indicatii, sau sunt alti pasi de urmat?

lena
Elena (lena) cor-y 09 mar 2013, 21:05

Citeste pasul 7!

cor-y
cor-y 09 mar 2013, 21:14

ms. o sa incerc si eu sa fac. acum am gasit alta reteta pe net, dar sincer, nu stiu ce o sa iasa ca mi se pare tare aiurea,oi vedea eu ce iese.... o seara placuta

Hanelore
Hanelore 11 mar 2013, 22:21

Iata si mucenicii mei! Sunt mai micuti dar foarte gustosi! Sunt facuti manual ;)

Poza mea pentru reteta:
Lara
Lara 07 mar 2014, 23:01

Se apropie 9 martie si anul acesta...deci dam un search rapid de retete de mucenici :)

Ce nu inteleg din aceasta reteta: in descrierea ingredientelor nu apare apa, la pasul 1 scrii ca adaugi si 125 de ml apa la cei 125 ml lapte, iar apoi raspunzi cuiva ca reta trebuie sa contina 300 ml lichid (apa sau apa lapte), insa nu prea iese calculul...125 125=250, nu 300...

deeecii...? :) nu de alta dar chiar mi-am propus sa fac mucenici anul asta, iar reteta ta imi place, doar ca m-am blocat la partea cu lichidele...:)

ele
ele 08 mar 2014, 14:25

inainte de toate pace tie!

Doresc sa-ti spun ca la reteta de post nu ai dat explicatiile bune, iar o persoana neexperimentata se poate incurca rau de tot si sa nu-i iasa nimic!!!!!!

Adauga ca drojdia se dizolva, nu se pune pur si simplu in vas!!!!!

Lara
Lara 08 mar 2014, 14:57

eu cred ca se refera la drojdie praf, la pliculet, care nu se dizolva...cel putin nu in masina de facut paine...dar despre lichide tot nu m-am lamurit...:) o sa incerc cu 300 ml si...vedem pe parcurs :)

lena
Elena (lena) 08 mar 2014, 15:10

Lara, am scris eu gresit in comentariu, urmeaza reteta si va fi bine, chiar daca pui un pic mai mult lichid nu-i vei strica.

Ele, scrie la ingrediente "Drojdie Instant" - care nu se dizolva, se pune direct in faina. Mai putine semne de exclamatie si mai multa atentie va rog.

deeaeva
deeaeva 08 mar 2014, 16:08

Daca ii facem de post, cu ce ii ungem inainte sa ii bagam in cuptor? La reteta scrie cu ou, dar nu folosesc. Ii las asa?

lena
Elena (lena) deeaeva 08 mar 2014, 16:11

Nu ii ungi cu nimic, dar dupa ce le scoti din cuptor le ungi cu putina miere sau sirop mai gros de zahar si ii treci prin nuci maruntite, sau nuca de cocos.

deeaeva
deeaeva 08 mar 2014, 16:11

Multumesc mult pentru raspuns! Sa dea domnul sa iasa!

Oachi
Oachi 08 mar 2014, 16:27

Deja prima runda ii am in tava la crescut, iar aluatul a iesit excelent la masina de paine. Miroase ademenitor si abia astept sa ii si degust :) revin mai tarziu si cu impresii despre gust....

 Excelenta reteta! Eu am facut portie dubla, ca s-au anuntat multi la etapa degustare :))

Revin cu impresii si dupa ce ii degustam, cu sa fara cele 40 de paharele :))

Nota mea pentru reteta:
deeaeva
deeaeva 08 mar 2014, 16:53

Cam cat trebuie sa stea la cuptor? Scuze ca bombardez cu intrebari, dar e prima oara cand fac. 

lena
Elena (lena) deeaeva 08 mar 2014, 16:59

Daca este bine preincalzit cuptorul, mai mult de 25 de minute n-ar trebui sa-i tineti. Dar vedeti sa se rumneneasca uniform.

Cristinamel
Cristinamel 08 mar 2014, 17:49

dac nu am drodjdie instant pot folosi din ce aobisnuita?

daca da cat si cum va rog, e prima oara cand incerc

lena
Elena (lena) Cristinamel 08 mar 2014, 19:28

Da, o dizolvi in putin lapte cald si folosesti la fel.

Lara
Lara 08 mar 2014, 20:33

Am aproximat bine apa, au iesit deliciosi :) Multumesc pt reteta si sfaturi, o primavara frumoasa!

biancadiana
biancadiana 09 mar 2014, 11:19

STIU CA SUNA AIUREA DAR II INSIROPEZ CU SIROP SI APOI CU MIERE SAU DOAR CU UNA DIN ELE VA MULTUMESC.

lena
Elena (lena) 09 mar 2014, 17:19

Sau cu amandoua, sau cu una din ele - cum va place.

Diadiana
Diadiana 09 mar 2014, 17:40

Ah ce rau imi pare, mi-au iesit putin tari:(  am consultat lista cu ingrediente, am citit rapid instructiunile de preparare,  si fiindca nu am observat ca trebuie pus si apa nu doar lapte am cam dat-o in bara. Totusi, din experienta, vazand ca este destul de tare aluatul am pus ceva apa, dar cred ca maxim jumatate fata de cat am observat mai devreme ca trebuia. Sunt totusi foarte gustosi, si noroc cu siropul ca i-a mai inmuiat. 

titel
titel 09 mar 2014, 19:20

titel

Am preparat dupa reteta si vreau sa spun ca au iesit fantastici. Daca se respecta proportiile rezultatul este garantat 100%. Multumesc pentru reteta. O primavara fericita!

Nota mea pentru reteta:
Marynela
Marynela 09 mar 2014, 22:17

Au iesit foarte aromati si gustosi , mai ales asa  insiropati ! multumesc pt reteta  , tineti-o tot asa    nota :

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
biancadiana
biancadiana 10 mar 2014, 10:56

uitati si mucenici mei frumosi :) multumesc pentru reteta este extraordinara au iesit deliciosi.

Poza mea pentru reteta:
Adriana Teo
Adriana Teo 10 mar 2014, 20:31

Eu am facut astazi mucenicii(dupa reteta ta) pentru ca ieri am fost invitati la un gratarel.Am facut aluatul manual si am injumatatit cantitatile pentru ca iubitului meu nu ii plac.Au iesit deliciosi!Am livrat chiar si la domiciliu unei amice :P

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Hanelore
Hanelore 10 mar 2014, 22:57

Anul acesta i-am facut din nou!!! Deliciosi! Am facut portie dubla!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Adriana Teo
Adriana Teo 12 mar 2014, 13:50

Am uitat sa spun ca trucul cu invartitul marginilor in sensuri opuse e chiar super.Acum cand vad mucenici "normali" mi se par uratei.Ca cei din poza.

Poza mea pentru reteta:
vali77
vali77 15 mar 2014, 10:21

buna Lena, multumesc pentru reteta incerc sa fac mucenici chiar acum. 2 observatii am: daca adaogi apa atunci apa ar trebui adugata la ingrediente; a doua observatie este ca 125ml lapte si 125ml apa fac 250ml lichid iar in unul din comentarii mentionezi o cantitate totala de lichd de 300ml.

lena
Elena (lena) 15 mar 2014, 12:13

Vali, am scris mai jos ca am gresit in acel comentariu, dar ca sa nu mai avem discutii am corectat si acolo.

vali77
vali77 15 mar 2014, 15:03

Lena, am vazut al doilea comentariu mai tarziu :) pentru faina mea 300ml lichid a mers perfect. Au iesit super buni si aratosi. Multumesc.

Choupette
Choupette 22 mar 2014, 14:17

Buna. La ingrediente ar trebui trecuti si cei 125 ml de apa. Nu se subintelege ca trebuie pus 125 ml lapte si 125 ml apa. Eu am pus doar 125 ml lapte si cred ca din aceasta cauza nu a crescut aluatul deloc. Sper sa fie utila informatia pe viitor pentru cei care vor incerca aceasta reteta.

Alina Heering
Alina Heering 08 mar 2015, 15:07

Buna Lena. In primul rand la multi ani cu ocazia zilei de 8 martie 🌺 si o primavara cat mai frumoasa. Am promis o poza la o alta reteta dar din pacate nu am reusit sa fac dar rezultatele au fost excelente. Referitor la reteta asta nu am drojdie 😢 poate fi inlocuita cu altceva? Multumesc frumos pentru raspuns

lena
Elena (lena) Alina Heering 08 mar 2015, 17:29

Multumesc Alina, la fel si voua!

Nu, din pacate nu merge inlocuita aici, aluatul trebuie sa fie crescut bine si pufos.

C.M. Anca
C.M. Anca 08 mar 2015, 18:11

Abia am terminat si eu de framantat. Doar ca in graba mea de ieri la cumpăraturi, am cumpărat făina integrala. Vom vedea ce-o ieși :D

Multumesc mult pentru rețeta. 

Nota mea pentru reteta:
adri flori
adri flori 08 mar 2015, 22:55

Am facu azi mucenici dar n inteleg de ce u iesit tari si nu s-au rumenit deloc.aluatul a crescut foarte frumos dar dupa ce i-am pus in tava...dezamagire totala.. uscati...nu inteleg unde am gresit

C.M. Anca
C.M. Anca 08 mar 2015, 23:54

Adri Flori, i-ai mai lasat la crescut in tava? Daca nu s-au rumenit e cuptorul de vina.

vali77
vali77 09 mar 2015, 08:31

Am repetat reteta anul asta, foarte gustosi. anul asta am framantat cu un mixer de mana 15min (nu mai am masina de facut paine :( ). 

mirabela84
mirabela84 09 mar 2015, 08:36

buna fetele..mie nu mi-a iesit deloc....am facut dupa reteta ptr masina de paine.....stici ce inseamna deloc..?!?!?!?!..hihihi...am o ciuda....am urmarit pashii cu atenti...doar nu'i prima data cand fac....acum ca am facut cu ,,masina,, nimic..mi-a iesit un aluat f moale....aproape ca cel ptr clatite hihiih....am sperat ca pana la urma sa iasa ceva..neputand face opturi, am bagat tot ,,,aluatul,, defapt era o ,,,COCA,, la cuptor poate poate iese ceva..macar ca un biscuite...NIMIC....nu a fost sa fie...apoi...in reteta scrie 1 OU.....SI UN ROSU PT UNS...apoi,,mai jos....scrie..introduceti ,,OUALE,,,PANA LA URMA CATE? AM PUS 3...SA FIU SIGURA..

vali77
vali77 09 mar 2015, 09:00

Mirabela, cu o hidratare de 69% si cantitatea asta de zahar aluatul este un aluat moale. Ideal ti-ar trebui o faina cu un continut mai mare de gluten pentru ca aluatul sa ramana elastic si in mod absolut necesar trabuie framantat foarte bine. imi pare rau sa aud de experienta ta :(

mirabela84
mirabela84 09 mar 2015, 09:12

vali77....dar era mult prea moale...aproape ca pt ,,clatite,, nu cred ca trebuia sa fie asa.....sunt in italia....si am folosit faina...barilla....cea mai buna...am framantat mereu cu aceasta faina...am facut si paine...pizza....dulciuri...etc....acum nu a iesit..cu masina...am BIMBI...care fac si cu el multe...de data asta nimic hhihihi..azi o sa incerc din nou...dar de data asta cu ,,mana mea,,, cum am facut mereu...hihi...va pup o zi buna

adri flori
adri flori 09 mar 2015, 10:34

i-am lasat f putin in tava  cam 10 min.de aia sa se fi intarit?

Creatzamona
Creatzamona 09 mar 2015, 23:54

Iti multumesc pt reteta mi au iesit minunati deci nu au avut timp sa se raceasca ca s au mancat😁😁😁minunati felicitari pt reteta 👍👍👍

madmed
madmed 10 mar 2015, 00:41

Foarte buna reteta! Am mai pus inca faina la framantat, pentru ca aluatul era foarte ud, lipicios. Nu i-am insiropat, pentru ca imi plac crocanti, iar contrastul intre mierea dulce si aluatul mult mai putin dulce e minunat. De asemenea, nu i-am lasat sa creasca la cald dupa ce au fost modelati. Au crescut in cuptor exact cat imi place! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
NicoletaR
NicoletaR 10 mar 2015, 02:15

Multumesc mult pentru reteta! Eu sunt incepatoare in ale bucatariei, sotul meu glumeste mereu ca fac experimente, insa acesta a fost extrem de reusit! Ai mei  nu sunt impletiti, sunt opturi simple, dar sunt foarte gustosi si aromati! Inca o data, multumesc! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alinastr
Alinastr 18 mar 2015, 14:11

Arata super fain!!chiar vreau sa-i incerc si eu intr-o zi cand am timp:)

Super retetele tale Lena!:)

AnitaAni
AnitaAni 08 mar 2016, 19:33

Ma scuyati dar am si eu o intrebare,mucenici trebuie neaparat 40 facuti sa pot face 15?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) AnitaAni 08 mar 2016, 20:37

Eu fac 12-15, cat ies in reteta, nu stiu daca e obligatoriu :)

Nina-Andreea
Nina-Andreea 08 mar 2016, 21:14

Foarte buni! 16 mi-au iesit mie! Excelenti!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnitaAni
AnitaAni 08 mar 2016, 22:07

Va multumesc frumos....La multi ani!

Mariuca23
Mariuca23 09 mar 2016, 00:35

Buna seara, acum am terminat si eu cei 40 ai mei. Reteta este foarte buna. Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit exact. Trebuie sa recunosc ca nu arata atat de frumosi dar se pare ca sunt foarte gustosi. Va multumesc si va doresc o primavara frumoada

Nota mea pentru reteta:
Mariuca23
Mariuca23 09 mar 2016, 00:35

roxllizzy
roxllizzy 09 mar 2016, 17:35

Foarte buni au iesit!!! Mulțumesc pentru reteta! :* :*

Nota mea pentru reteta:
Hanelore
Hanelore 09 mar 2016, 22:41

Al 4-lea an la rand! Sunt perfecti! Multumiiim Lena! :)

Poza mea pentru reteta:
denilu
denilu 11 mar 2016, 15:09

Am facut mucenici moldovenesti dupa alte retete si au fost acceptabili, dar dupa aceasta mi-au iesit pufosi si gustosi, foarte buni. Sigur o voi mai face. Multumesc, Lena!

Poza mea pentru reteta:
MarleneHristea477
Marlene Hristea (MarleneHristea477) 07 mar 2017, 06:51

Lenicika maya,acestia chiar sunt Sfintisori ca la noi acasa in Ucraina.pup dulce tare Marusia

mamaMIHAELA
mamaMIHAELA 09 mar 2017, 12:23

Sunt convinsa ca sunt super-mega-gustosi ! Ii voi face si eu !

Vizitator
Vizitator 09 mar 2017, 21:10

Am facut si au iesit buni multumesc Lalena pentru reteta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Marynela
Marynela 09 mar 2017, 22:53

Reteta de mucenici moldovenesti este cea mai buna! Multumesc la lena. Recomand tuturor gospodinelor

Poza mea pentru reteta:
TamaraMariutanu897
Tamara Mariutanu (TamaraMariutanu897) 27 feb 2018, 23:21

I-am făcut deja de vreo 2 ori și au ieșit tare buni. As vrea sa fac săptămâna viitoare din nou, dar cum nu voi avea timp, m-am gândit sa fac aluatul, sa ii formez și sa ii congelez, și așa ar trebui doar sa ii coc când voi avea nevoie de ei. Dar nu sunt sigura dacă îmi vor ieși la fel de buni după procesul de congelare. Ce ma sfătuiești???

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Tamara Mariutanu (TamaraMariutanu897) 28 feb 2018, 06:33

Nu am incercat niciodata asa, eu devobicei le congelez dupa coacere.

TamaraMariutanu897
Tamara Mariutanu (TamaraMariutanu897) Elena (lena) 28 feb 2018, 22:47

OK! Mulțumesc pentru sfat!

GeorgianaParaschiv312
Georgiana Paraschiv (GeorgianaParaschiv312) 08 mar 2018, 21:17

Anul trecut era reteta cu 550 gr faina si coca rezultata era perfecta. De ce s a modificat reteta? Am framantat cu 700 gr faina si coca a iesit foarte tare. Drept urmare am framantat din nou cu gramajul pe care il stiam eu.