In fiecare an pe 9 martie se sarbatoreste Ziua Sfintilor Mucenici (Vedeti aici detalii mai multe) si pregatesc aceasta reteta de mucenici pufosi. Mai jos va prezint reteta de Mucenici moldovenesti exemplari, fiindca am o slabiciune pentru aluatul dospit dar sunt parca si mai frumosi. Mucenicii muntenesti prefer sa-i modelam singuri, chiar daca e ceva mai migalos copiilor le place toata aceasta agitatie, dar mai ales rezultatul final. Puteti sa-i faceti din faina integrala si atunci chiar merita modelarea.
La aceasta reteta de mucenici m-a corupt mai mult faptul ca aluatul pot sa-l fac si la masina de paine, deci am fost si comoda :) (apropo la cine intreba despre masina de paine, functia aceasta de aluat dospit este superba, numai pt ea as recomanda sa v-o luati). Puteti sa faceti si fara masina de paine, voi da detaliile in pasi.
Deci, despre respectivii mucenici moldovenesti - mi-au iesit perfecti, s-au mancat foarte repede de toti membrii familiei si musafirii care i-am avut. Aromati, moi......cred ca va dati seama, nu au cum sa iasa altfel:)
Precizare: din aceasta cantitate de ingrediente ies 12-15 de bucati, daca faceti 40 asa cum se face de obicei in ziua respectiva - ca sa mai dati si de pomana - faceti cantitatemai multa.
In reteta VIDEO v-am aratat cum sa faceti aluatul cu drojdie simpla(uscata sau proaspata), deci se poate oricum, si ies buni tare.
Puteti sa faceti si Mucenici Moldovenesti mai interesanti rasuciti si plini de nuca cu scortisoara, dupa Reteta de Mucenici pufosi moldovenesti noua de pe site.