În fiecare an pe 9 martie se sărbătorește Ziua Sfinților Mucenici (Vedeți aici detalii mai multe) și pregătesc această rețetă de mucenici pufoși. Mai jos vă prezint rețeta de Mucenici moldovenești exemplari, fiindcă am o slăbiciune pentru aluatul dospit dar sunt parcă și mai frumoși. Mucenicii muntenești prefer să-i modelăm singuri, chiar dacă e ceva mai migălos copiilor le place toată această agitație, dar mai ales rezultatul final. Puteți să-i faceți din făină integrală și atunci chiar merită modelarea.
La această rețetă de mucenici m-a corupt mai mult faptul că aluatul pot să-l fac și la mașina de pâine, deci am fost și comodă :) (apropos la cine întreabă despre mașina de pâine, funcția aceasta de aluat dospit este superbă, numai pentru ea aș recomanda să v-o luați). Puteți să faceți și fără mașină de pâine, voi da detaliile în pași.
Deci, despre respectivii mucenici moldovenești - mi-au ieșit perfecți, s-au mâncat foarte repede de toți membrii familiei și musafirii pe care i-am avut. Aromați, moi......cred că vă dați seama, nu au cum să iasă altfel:)
Precizare: din această cantitate de ingrediente ies 12-15 de bucăți, dacă faceți 40 așa cum se face de obicei în ziua respectivă - ca să mai dați și de pomană - faceți cantitate mai multă.
În rețeta VIDEO v-am arătat cum să faceți aluatul cu drojdie simplă (uscata sau proaspătă), deci se poate oricum, și ies buni tare.
Puteți să faceți și Mucenici Moldovenești mai interesanți răsuciți și plini de nucă cu scorțișoară, după Rețeta de Mucenici pufoși moldovenești nouă de pe site.