Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) Rețetă VIDEO

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani)

Recunosc că am mai făcut cozonaci, și au fost buni, dar știți voi senzația " parcă totuși îl vreau mai pufos, nu-i chiar ca ăla cumpărat...". Tot am experimentat rețete ca să găsesc această variantă de cozonac, și ura... am reușit! Rețeta care mi-a reușit exemplar am preluat-o de la Gabriela Cara, de pe blogul ei minunat și delicios.

Deci, despre cozonac - este foarte pufos, moale, aromat - se mănâncă la el astfel: " Hai să gust o felie - mmm, delicios - Mai iau una că parcă prea repede a fugit pe gât - la a 3-a felie - păi și ce dacă, așa o bunătate merge mâncată încă o felie.." - și uite așa vă treziți că ați mâncat jumate de cozonac.. rușine!

Atenție, este periculos de bun! Dar vă recomand cu încredere, este cel mai bun mâncat vreodată și bineînțeles că va fi desertul de bază la masa de Paște.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
1 kg
   
Drojdie proaspătă
50 g
am folosit acum Budafok
Zahăr
250 g
+ 100g pentru umplutura cu nucă
Lapte de vacă
550 ml
este perfect să luați lapte de 3.5% grăsime
Unt/ulei
200 g
eu am amestecat unt topit cu ulei
Ouă
5 buc
gălbenușurile le-am pus în aluat, albușurile la umplutură + plus 1 gălbenuș pt uns cozonacii
Sare
0.5 lingurite
   
Arome
2 linguri
puteți folosi vanilie, coajă de portocală și lămâie, rom, etc
Nuci măcinate
350 g
   
Cacao pudră
4 linguri
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele pentru aluat:

Laptele se amestecă cu zahărul și vanilia și se încălzește puțin pe aragaz  - chestia mai maro deasupra este vanilia pudră pură, adică nu esență dar chiar aia naturală, măcinată. O să mai vorbim despre vanilie mai încolo în alte postări.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 1
Pas 2

Făina (caldă, la temperatura camerei) se cerne într-un bol mai mare, să aveți loc de frământat în voie aluatul.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai mic amestecați  1 pahar din laptele cald de la pasul 1 cu drojdia (atenție să nu fie fierbinte, că "omorâți" drojdia). Apoi adăugați 3-4 linguri de făină și mai amestecați o dată.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 3
Pas 4

Faceți o adâncitură în făină și turnați amestecul de drojdie acolo.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 4
Pas 5

Luați ușor cu degetele făina de prin părți și presărați peste maiaua de drojdie - fiți atenți cum arată suprafața făinii. Lăsați așa 15-30 de minute și vedeți în următorul pas ce se întâmplă.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 5
Pas 6

Așa arată după 15-20 de minute - asta însemnă că drojdia lucrează, crește, deci un prim pas pentru cozonacul perfect este trecut.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 6
Pas 7

Până crește maiaua puteți mixa 5 gălbenușuri cu sare,  coajă de portocală și lămâie.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 7
Pas 8

Și aici avem ingredientele gata pentru a începe frământatul de bază a cozonacului - făina cu maiaua de drojdie, amestecul de lapte cald, gălbenușurile și untul topit amestecat cu ulei.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 8
Pas 9

În ligheanul cu făină și drojdie adăugați gălbenușurile și restul de lapte.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 9
Pas 10

Amestecați toate ingredientele cu mâinile sau cu o lingură, până se leagă un pic aluatul.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 10
Pas 11

Apoi cu mâinile frământați-l puțin și vedeți acum că suntem la începutul celei mai importante etape de pregătire a cozonacului - FRĂMÂNTAREA - da, știți că nu trecem de acest pas nicicum.

Înmuiați mâinile câte puțin în amestecul de grăsime (unt cu ulei) și dați-i bătaie bine - din toate părțile, vreo 20-30 de minute. Să nu vă lăsați ușor, trebuie să ardeți cumva în avans caloriile pe care le mâncați din cozonac mai încolo :) Tot așa periodic înmuiați mâinile în grăsime și continuați cu spor.

 

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 11
Pas 12

Și după 10-15 minute observați că aluatul devine moale, elastic și foarte plăcut - dar voi nu vă lăsați, tot mai bateți vreo 10 minute la el.

Și după toate astea acoperiți aluatul cu un prosop sau folie alimentară, puneți la un loc cald și lăsați să crească cam o oră și jumate.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 12
Pas 13

Așa crește aluatul după o oră și jumate.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 13
Pas 14

Cât crește aluatul nu uitați să pregătiți umplutura - bateți albușurile spumă tare, adăugați câte puțin zahăr mai pe la sfârșit, cam jumătate de pahar.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 14
Pas 15

La acest amestec adăugați nucile mărunțite, amestecați bine și avem cea mai simplă și delicioasă umplutură pentru cozonac.

Dar puteți folosi și oricare alta vă place - mac, rahat, etc.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 15
Pas 16

Să revenim la aluatul crescut frumos - scoateți atent folia de pe el și îl puneți atent pe o masă unsă bine cu ulei.

Dacă vreți 2 cozonaci mari tăiați aluatul în 2 părți - pentru fiecare cozonac câte una. Mai departe cam știți metoda.

Aici vă spun cum am făcut eu, cozonacii mei au fost medii, am făcut 2 cozonaci din jumătate de aluat plus o altă coptură din restul aluatului.

Deci am luat 1/4 din aluatul pregătit, am întins o bucată de aluat cu mâinile pe masa unsă cu ulei - îi dați o formă dreptunghiulară și să fie cam de 1 cm grosime.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 16
Pas 17

Puneți umplutura peste aluat, cam 1 cm grosime și asta. O întindeți ușor cu o lingură.

În rețeta Video am făcut umplutura mai densă și a fost mult mai ușor de lucrat cu cozonacii. Am putut modela cozonacii din 2 rulouri.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 17
Pas 18

Rulați cozonacul. Ca să faceți un cozonac mai mare ar trebui să rulați 2 astfel de rulade.

Eu așa am lăsat-o, am făcut un cozonac de talie mai mică.

Vedeți Rețeta Video cum am modelat 2 cozonaci mari și Babani.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 18
Pas 19

Puneți cozonacul într-o tavă dreptunghiulară așternută cu hârtie de copt și lăsați să mai crească încă 60-90 de minute.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 19
Pas 20

Aici cozonacii mei crescuți, înainte să-i pun la cuptor i-am uns cu gălbenuș de ou.

Le puneți la cuptor, la o temperatură medie de 180 grade pentru aproximativ o oră.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 20
Pas 21

Dacă observați că se rumenesc prea tare înainte de timp, puneți deasupra lor, direct în cuptor, o folie de aluminiu.

Când sunt gata îi scoateți din cuptor și lăsați cam 15 de minute așa în tavă. Apoi îi scoateți cu tot cu hârtia din tavă și lăsați să se răcească complet 5-6 ore sau peste noapte, acoperiți cu prosop.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 21
Pas 22

Apoi feliați și savurați pufosenia rezultată - chiar își merită timpul și efortul această rețetă, veți fi apreciați și singura problemă este că se termină foarte repede.

Poftă Bună!

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 22
Pas 24

Completare:

De 2 ani am început să fac cozonacii în tăvi de cozonac, nu în tăvi de chec. Observați în dreapta tava de cozonac, este mai adâncă și mai largă decât cea de chec și cozonacii au loc suficient să crească frumos și bine. Respectiv ies pufoși și nu crapă deloc.

Dimensiunea tăvilor de cozonac este 15x30 cm, adâncimea 10cm.

Cozonac cu nucă, cacao și bezea (Cozonacii Babani) - Pas 24

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (3-4 cozonaci medii sau 2 cozonaci mari)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 180 min
Data publicării:
Notă: 5 (30 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Kamessytta
Kamessytta 14 Apr 2011, 18:33

Super reteta si tu si Gabi sunteti niste gospodineeeee mamaaaaaa mama :))) Din pacate eu aici in Cipru nu am vazut niciodata nicaieri drojdie proaspata...oare se poate cu uscata?Eu nu ma omor dupa cozonac in general dar mi-ai facut o pofta cu asa o pufosenie!O sa o incerc dupa sarbatori caci in general nu fac prajituri noi sa risc sa nu imi iasa si sa-mi stric sarbatorile. In schimb o sa fac ceva nou cu orice risc si anume toba 2 de pui si rulada de pui in cascaval caci m-ai lovit cu acele retete

lena
Elena (lena) Kamessytta 14 Apr 2011, 18:47

Karmessyta, nu stiu sa-ti spun de drojdia uscata - cred ca ar merge, doar sa calculezi echivalentul a 50g drojdie proaspata - ar fi vreo 20g cred. Astept sa-mi spui dupa Paste daca ti-au iesit toba si rulada

crina
Paula (crina) 14 Apr 2011, 21:16

Super reteta si usor de facut . Multumim Lena !!!!! Abia astept sa fac cozonaci si pasca ! Sa miroasa  a sarbatoare in casa .. Te sarut  !   Pa..........

Nota mea pentru rețetă:
sonia
Suta (sonia) 14 Apr 2011, 23:06

E minunata reteta. In loc de nuca  se poate pune mac!!!

lyly
liliana (lyly) 15 Apr 2011, 08:09

La umplutura denuca eu mai pun scortisoara , ciocolata rasa ,esenta de rom .La un albus 2 linguri zahar .Multumesc pentru toate retetele minunate!

O zi mi nu nata!

Veronika
Veronika 15 Apr 2011, 09:13

O reteta super si foarte usor de realizat. Mersi mult pentru retete, eu sunt noua pe aici dar deja am devenit un fan al tau. PS: Am inteles ca esti din R. Moldova?!

emily
emily 15 Apr 2011, 09:42

Buna, Lena stii eu cum incep ziua intru pe sait sa vad ce ai mai pus nou si totdeauna ma minunez esti un exemplu pentru multe dintre noi. Dupa sarbatori iti voi spune cum mea esit rulada ca intentionez sa o fac atunci. multumesc inca o data esti super!!!!!!!

emily
emily 15 Apr 2011, 09:43

Si am uitata sa te intreb ceva, framinti aluatul pina se epuizeaza tot untul si uleiul ?

Emma
Emma 15 Apr 2011, 09:54

Pare grozav cozonacul tau. O sa-l fac si eu de Pasti.

Nota mea pentru rețetă:
Nat
Nat 15 Apr 2011, 11:25

Salut Lena , vreau sa intreb si eu ceva,merge daca amestec 100 gr unt 100gr ulei? sau cum ai amestecat tu?

Nota mea pentru rețetă:
daya
daya 15 Apr 2011, 11:38

Pare foarte simplu abia astept sa o incerc.

Mery75
Mery75 15 Apr 2011, 13:01

Lena dar nu ar merge acest aluat framantat si dospit la masina de facut paine? Ar fi mult mai usor.

marisan
marisan 15 Apr 2011, 18:23

abia astept sa o incerc,f.f.buna.

lena
Elena (lena) 15 Apr 2011, 18:39

Veronika, multumesc mult de apreciere si dap, sunt din RM, de 11 ani in Romania.

lena
Elena (lena) 15 Apr 2011, 18:46

Nat, merge amestecat cum iti place tie si periodic inmoi mainile in acest amestec - daca se termina grasimea dar aluatul inca nu l-ai framantat mai pune niste ulei dar continua sa framanti. Trebuie obligatoriu sa impingi la el macar 20 de minute, de asta ai grija cum folosesti grasimea.

Mery, cred ca ar merge si la masina de paine, dar nu pui grasimea in aluat - pe parcurs ce masina framanta tu mai torni cate putin ulei unt topit.

Emily, multumesc mult de tot, imi pare bine si chiar ma bucur sincer ca va place site-ul, deci tot efortul meu si ceea ce fac si imi place mult - va este util si la fel va place si voua. Vezi ca i-am raspuns lui Nat mai sus despre ulei

Nat
Nat 15 Apr 2011, 20:46

multumesc Lena, eu am facut azi acesti cozonaci, sau primit foarte buni, cu toate ca eu am facut o greseala, nu am citit corect p.8,9 si am pus untul cu ulei in aluat, era cam lipicios la amestecat, am crezut ca nu se ma primeste nimic, dar totusi am amestecat 30 min (dupa 20 min de framintare nu se mai lipea asa de tare de miini),si am lasat 1 ora jum. sa creasca,cind a crescut lam putut lua in mina,nu se mai lipea... pina la urma sau primit frumosi si foarte buni .

multumesc mult de toate retetele, multa sanatate tie si familiei tale si multi ani inainte site-ului :)

Veronika
Veronika 15 Apr 2011, 21:05

imi pare foarte bine si eu sunt din RM.

apropo checul de post cu miere e super de gustos, l-am pregatit de citeva ori in acest post,  multumesc mult pentru retete...

Nota mea pentru rețetă:
alinutza85
alinutza85 15 Apr 2011, 22:34

super reteta.....de abia astept sa o pun in aplicare.As dori daca e posibil si o reteta de pasca pt Sf.Paste....Multumim ca existi Lena-----

lena
Elena (lena) 15 Apr 2011, 23:26

Alinutza, chiar acum testez o reteta de pasca cu ciocolata, este la cuptor.

Daca iese bine v-o pun duminica sau luni pe site.

Ellena
Elena (Ellena) 16 Apr 2011, 15:31

Daca miroase a cozonac, inseamna ca miroase a sarbatoare! Nici o sarbatoare nu are farmec fara cozonac! Multumesc Lena pentru reteta!

Nota mea pentru rețetă:
tinaa
tinaa 16 Apr 2011, 17:37

am sa äncerc si eu reteta este super ,daca poti o reteta de foii mar interesa  mersi

Teo Teo
Teo Teo 22 Apr 2011, 18:45

Este cel mai bun cozonac pe care l-am facut si l-am mancat vreodata! Este absolut delicios si,,,foarte, foarte, foarte pufos! Mmmm! Multumesc, Lena!
Paste Fericit tuturor!

Nota mea pentru rețetă:
dianaluiza
dianaluiza 23 Apr 2011, 19:51

aseara a facut si mama mea cozonacul acesta....e super bun..aluatul nu se mai oprea din crescut iar aromele de unt si lamaie....mmmm..yumy... 

chende maria
chende maria 21 May 2011, 15:40

acuma framint si eu cozonac ,o sa respect reteta, ta sa vad daca imi iese>> multumimi mult lena ne esti de mare ajutor in unele momente!

Nota mea pentru rețetă:
lolita
lolita ** (lolita) 16 Aug 2011, 15:27

voi incerca neaparat 

Cori
Cori 23 Dec 2011, 23:52

Lena, sunt foarte bucuroasa si iti multumesc, ca datorita tie am facut si eu cozonaci pt. prima data si mi-au si iesit. Uraaaaaaaa!!!!  Am fost ochi si urechi la atelier cand ai facut reteta asta, mi-am notat tot si mi-a iesit. Am si poza, uite!  te pup

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 24 Dec 2011, 08:56

Bravo Cori! Arata foarte bine

Cori
Cori 27 Dec 2011, 22:12

Am o nelamurire legata de hartia de copt, nu stiu cand e bine sa o scot cand e cald, sau cand s-a racit? Ca vreau sa fac iar zile astea si sa stiu cum e corect. Multumesc. Reteta este de nota

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Cori 27 Dec 2011, 22:16

Cand se raceste Cori, arata f.bine cozonacul, bravo!

Cori
Cori 08 Jan 2012, 20:58

Stiu ca au trecut sarbatorile, dar asa succes au avut cozonacii cu reteta asta miraculoasa de la tine, incat a trebuit sa mai fac o data. Si iar mi-au iesit buni si frumusei. Si nu ma laud singura, asa mi-a zis familia si am si poze                  Te pup Lena

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 09 Jan 2012, 08:19

Dupa fiecare tura de cozonaci se fac tot mai aratosi, se mai da mana - super tare esti, bravo!

crismi
crismi 02 Feb 2012, 19:58

Am facut si eu cozonacii. Foarte buni la gust.Greseala mea a fost ca mi-a iesit umplutura cam moale, trebuia mai multe nuci, si pur si simplu mi-a fugit cand i-am rulat.Mi-ar fi placut sa fie cu mai multa umplutura. Dar data viitoare sigur ii fac mai bine, e mai greu la inceput.. O reteta de nota 10 !!

Poza mea pentru rețetă:
papelena
papelena 12 Apr 2012, 15:04

Buna Lena ,

Am facut aceasta reteta ,au crescut foarte mult ,au iesit foarte gustosi dar dupa 1 zi sau cam uscat.Am respectat reteta intocmai .Ai sa-mi dai vreun sfat in privinta asta.As vrea sa fac din nou aceasta reteta de Paste .Poate ai cumva si o reteta pentru pasca cu branza.

Multumesc

Elena

lena
Elena (lena) 12 Apr 2012, 19:27

Elena, data viitoare sa-i tii un pic mai putin la cuptor si neaparat trebuie pastrati inveliti in punga sau folie alimentara.

LORINDA
LORINDA 13 Apr 2012, 00:22

Buna seara draga mea lena...reteta ta se apropie destul de mult de cea dupa care am invatat de la mama sa fac cozonaceii de paste insa eu sunt invatata sa  pregatesc amestecul de galbenus de ou cu mirodeniile si zaharul cu o seara inainte..sa se mai topeasca zaharul..in tihna...sper ca asta nu dauneaza cozonacului gatit dupa reteta ta....

Tarzan
Tarzan 16 Apr 2012, 19:05

Buna Lena,am facut si eu cozonac dupa retzeta si a iesit bine ,numai ca am o problema ,se coace frumos deasupra iar miezul este maro ,nu alb cum ar trebuii sa fie ,potzi sa-mi spui carei cauza? multzumesc mult

timotei
timotei 25 Nov 2012, 05:15

Am facut acest cozonac de vreo sapte ori ,atit ii de bun ca nu ma mai satur de mincac.Copii mei sunt foaaaaarte mofturosi , da cozonacul asta mil cer intruna ca le place .In viata mea nu am mincat asa bunatate.Eu cind ajung la pasul 9 pun totul in masina pt piine ,si asai de moale caci acolo e framintat mult.Multumesc pt receta .

tatinela
tatinela 02 May 2013, 19:03

buna seara Lena,vreau sa fac de Pasti cozonacul tau cu nuci,sau "invirtita" cum se spune la Moldova...crezi ca daca pun si halva si cacao,o sa iasa bine?noi iubim cu mai multa umplutura,iar numai cu nuci imi pare ca o sa iasa cam sarac...astept raspuns,ca sa ma hotarasc pe care il fac,pe asta sau pe cel cu nuci si cacao)))

lena
Elena (lena) 02 May 2013, 21:36

Merge cu orice umplutura va place, este foarte bun si daca ai rabdare sa-l framanti este mult mai fraged decat cel cu cacao. Spor la treaba, maine ma apuc si eu de el :)

tatinela
tatinela 02 May 2013, 22:43

Multumesc mult,esti un real ajutor pentru mine,in bucatarie...tot ce gatesc fac de pe site-ul tau,pe alte site-uri nici nu ma uit!!!

timotei
timotei 18 Nov 2013, 07:40

Lena vreau sa fac din nou cozonac si as vrea un sfat de la tine care ar fi mai bine sa il fac.Stiu ca acesta ii foarte bun lam facut de nenemarate ori ,dar parca as vrea sa incerc si celelalte retete de cozonaci si chear nu stiu ce sa fac,sal fac din nou pe acesta sau sa incerc alta reteta.Tu care mai sfatui sal fac acum

lena
Elena (lena) 18 Nov 2013, 08:04

Timotei, aici chiar nu pot sa te ajut, de obicei il fac pe acesta de sarbatori. Celelalte retete, mai rapide le fac la o pofta.

timotei
timotei 18 Nov 2013, 18:00

Multumesc Lena,cred ca tot la acest cozonac ramîn,ca am destul timp sa-l pregatesc

Dorina simona
Dorina simona 21 Dec 2013, 05:29

Buna, pot folosi in umplutura si cacao? Va rog frumos sa imi raspundeti( stiu ca sunteti f ocupata)

lena
Elena (lena) 21 Dec 2013, 10:24

Poti folosi orice umplutura iti place Simona.

Petruta
Petruta 25 Dec 2013, 15:35

felicitari pentru reteta,am incercat mai multe retete de cozonac dar nu mi-au reusit insa cu asta am avut succes

Petruta
Petruta 25 Dec 2013, 15:37

felicitari pentru retete,dupa mai multe incercari ratate  cu aceasta reteta mi-am incantat familia cu acest cozonac.felicitari pt toate retetele

Cristina Maria
Cristina Maria 23 Apr 2014, 19:06

Foarte, foarte bun acest cozonac, pufos si aromat. Am facut unul cu nuca si stafide si unul cu mac, deliciosi, familia a fost incantata :) Ah, si mentionez ca e prima data cand fac cozonac.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Lidiac
Lidiac 19 May 2014, 15:50

Buna Lena... mie imi place foarte mult cozonacul, dar sunt curioasa daca ar iesi asa de frumos si daca folosesc faina integrala. Ai incercat cumva?

lena
Elena (lena) 19 May 2014, 15:53

Nu am incercat, dar sigur nu merge integrala 100%, va fi mult mai greu si deloc pufos. Pentru inceput poti incerca jumate jumate si vezi cum iese.

timotei
timotei 29 Aug 2014, 18:57

Lam facut de multe ori acest cozonac dar nu am pus poze. Lena recomanda in reteta dei lasat sa se raceasca bine ,dar de unde ca eri erau inca calduti si cind mam uitat unu deja lipsea

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Oana M.
Oana M. 23 Dec 2014, 14:24

Foarte foarte bun la gust, doar ca nu mi-a iesit cum trebuie. Aluatul a iesit moale si foarte lipicios. Cand au crescut in tava au pocnit pe ici pe colo si le-a iesit umplutura. Unde am gresit la aluat? Ce trebuie sa mai adaug ca sa nu mai fie atat de lipicios - nu se desprindea de pe mana decat cu  cutitul, sau daca aveam in permanenta mana unsa cu ulei. As vrea sa-l mai incerc o data maine, si de asta intreb.Multumesc mult.

Clara B.
Clara B. 23 Dec 2014, 17:58

Si eu am avut aceeasi problema, Oana M.  Aluatul a iesit moale si foarte lipicios. Am incercat sa-l dreg cu 50 grame faina, voi vedea la final daca am fost inspirata sau nu. Si eu as vrea sa stiu unde am gresit. Poate Lena ne va raspunde amandurora.

lena
Elena (lena) 23 Dec 2014, 20:31

Dam, deci - aluatul de cozonac clasic romanesc cam asa este, lipicios si mai moale, chiar lichid. Ca sa nu se lipeasca de maini trebuie permanent sa le ungeti cu ulei cand framantati, si cat mai mult framantat sa fie mai uniform si sa nu se lipeasca de peretii bolului. Asadar, cat mai mult framantat, chiar daca se lipeste de maini, stiu ca e greu, dar asta-i cozonacul clasic.

Dres cu faina nu trebuie, doar framantat - asa va fi maole, fraged si pufos, faina il va face mai greu.

Faptul ca mai iese umplutura se intampla si la mine, e normal, pe parcurs am observat ca nu crapa daca ii lasati sa creasca mai bine si in voie inainte de a pune la cuptor.

Oana M.
Oana M. 24 Dec 2014, 08:23

Multumesc mult pentru rapiditatea raspunsului. Problema este ca au crapat in timp ce cresteau in tava - au crapat destul de mult. Iar la coacere s-au lasat pe partea pe care au crapat. Altfel extrem de gustosi. Vedem ce iese la tura de astazi.

Oana M.
Oana M. 27 Jan 2015, 12:36

Pana la urma am facut si tura 2 si mi-am dat seama unde am gresit la tura 1. Am incorporat grasimea foarte repede (in primele 10 minute cred) si, dupa aceea, ca sa pot framanta am mai adaugat grase, caci altfel se lipea foarte tare. De data asta m-am invatat minte si am avut grija iar rezultatul a fost spectaculos. Multumesc pentru reteta.

natalia s
natalia s 30 Jan 2015, 20:25

Buna Lena, as vrea sa intreb daca schimb umplutura in loc de nuci pun gem de prune cu nuci, o sa schimbe rezultatul? mi s-a facut pofta de invirtita cum mancam cind eram copii dar nu mai stiu reteta

timotei
timotei 30 Jan 2015, 23:57

Natalia eu am facut cu gem de prune si nu a crescut asa pufos cum a crescut cu nuca si albus, eu am ramas la concluzia ca cel mai bine ii cu umplutura din reteta. Acuma sasi spuna Lena parerea,sper sa nu te superi Lena

lena
Elena (lena) 31 Jan 2015, 21:31

Natalia, merge facut acest cozonac cu orice umplutura, cu nuci pare mai aerat si pufos dar e bine si cu altele.

Merci Timotei, nu ma supar deloc

piti
Daniela (piti) 08 Feb 2015, 23:57

MULTUMESC LENA !!

Primii mei cozonaci ,au fost foarte apreciati .

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DanielaDavid
DanielaDavid 09 Apr 2015, 09:13

Ma bucur sa vad ca o reteta postata in 2011 are succes si in 2015. Sunt sigura ca voi reusi sa fac si eu cozonaci deliciosi datorita sfaturilor tale!

olga.nika
Olga (olga.nika) 22 Apr 2015, 09:14

Delicios cozonac! eu l-am facut cu halva/nuci/albus/zahar. Asi dori sa fac cu mac saptamina aceasta si am un dubiu - oare albusul o sa fie bun cu mac? Eu de obicei fierb macul pentru citeva minute in putina apa cu zahar pina isi dubleaza volumul(apoi il pisez putin)..

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 22 Apr 2015, 10:33

Da, sigur merge bine albusul si cu mac macinayt.

Laura Balaura
Laura Balaura 17 Dec 2015, 15:23

I-am facut acum o luna si mi-au iesiiiiit :D Asta dupa ce am crezut ca arunc aluatul pe geam (numai ca la cat era de lipicios ma duceam si eu dupa el). Totusi dupa ce am framantat bine si si-a schimbat structura si a devenit moale si nelipicios mi-am venit in fire si am copt cei mai buni cozonaci Abia astept sa ii fac din nou de sarbatori, cand merg acasa la ai mei.

Eu am trisat putin, pentru ca sunt obsedata de ciocolata :D Am uns intai foile cu nutella, apoi am pus umplutura de nuca. A iesit pufos ca un vis si absolut delicios, doar ca m-a sabotat cuptorul putin si mi i-a rumenti cam tare. Data viitoare insa stiu la ce sa ma astept si am sa dau cuptorul mai incet dupa primele 10 minute. 

Multumesc, Lena! 

Oana M.
Oana M. 21 Dec 2015, 09:12

Pot sa pun toate ingredientele in masina de paine pentru framantat? A incercat cineva? Cat trebuie framantat in acest caz?

Oana M.
Oana M. 21 Dec 2015, 09:13

Si cat sa ii las la cuptorul electric si la ce termperatura?

lena
Elena (lena) 21 Dec 2015, 09:14

Puteti cu masina de paine, pt temperatura cititi pasul 20.

timotei
timotei 21 Dec 2015, 09:20

Eu am facut in masina de paine, doar ca eu puneam

numai  la framintat.

elena.ciobanu
elena.ciobanu 22 Dec 2015, 16:22

Bravo pentru video postat, mult mai interactiv decat imaginile. Mai simplu de urmat ;) la mai multe videouri :D

Nota mea pentru rețetă:
VegiO
VegiO 23 Dec 2015, 05:56

Lena, vreau sa incerc reteta, dar eu nu gasesc aici unde locuiesc drojdie proaspata, numai uscata. Care este echivalentul 50 gr drojdie  proaspata cu cea uscata? Merci!

lena
Elena (lena) 23 Dec 2015, 08:21

Cam 20-25g drojdie uscata.

timotei
timotei 23 Dec 2015, 08:42

Din nou eu, Lena am facut azi acest cozonac iarasi si cum am avut timp lam framintat cu mainile . Sa stiti fetelor ca e mare diferenta cind il framinti cu mainile si cind framinta masina sau mixerul.mîne il fac  iarasi ca jumate sa papat deja si am facut ca sa servesc pe cineva da nu o sami ajunga pina la Craciun.

andra6monica
andra6monica 23 Dec 2015, 21:10

Multumesc Lalena, nu a fost usor dar a meritat! Craciun Fericit!

Nota mea pentru rețetă:
Aryanna
Aryanna 24 Dec 2015, 00:00

Buna tuturor!Este prima oara cand fac cozonaci si nu-mi vine sa cred cat de bine mi-au iesit! Am si cateva poze cu cei doi cozonaci (eu am taiat aluatul in patru si i-am impletit cum am putut si apoi i-am pus in tavi de silicon. Nu i-am lasat foarte mult sa se dospeasca in tavi pentru ca deja erau uriasi.)

Sunt foarte fragezi si aspectuosi, ceea ce se datoreaza in special imaginilor explicite puse in reteta. Multumesc frumos!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 24 Dec 2015, 05:57

Au iesit foarte bine! Bravo pt curaj, sa beti pofta mare si Craciun Fericit!

piti
Daniela (piti) 24 Dec 2015, 16:22

Draga Lena ,

iti doresc din suflet un Craciun Fericit !Sa te bucuri alaturi de familia ta sa aveti numai bucurii si multa sanatate !Datorita muncii tale si cei dragi noua(vizitatorilor tai) se bucura de bunatatile "tale".Atasez cozonacii mei aburind ...si ultimul care asteapta sa "mai creasca"... .Ii vom savura alaturi de Greta Garbo si Pajitura rapida cu branza .

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 24 Dec 2015, 16:44

Buna, Lena, am chiar azi am copt acest cozonac, ce sa zic, eu am taiat un pic din zahar, nu trebuia s-o fac, nedumerirea mea este ca nu am avut asa ca in video mai intii un aluat destul de moale si lipicios si mai apoi, dupa framintare, unul mai ascutator, oare de ce???

Nota mea pentru rețetă:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 24 Dec 2015, 16:48

iata si o poza!!

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 24 Dec 2015, 16:55

Nu a mai fost ascultator aluatul? Pai sa stii ca nu este perfect ascultator, tot lipicios ramane dar ceva mai uniform si neted. Cu asa aluat se lucreaza cu ajutorul uleiului si totul se rezolva usor.

Anca24
Anca24 25 Dec 2015, 16:00

Buna !! Ce se poate întâmpla daca i-l frământ 20 min ?

Deja consistenta lui este exact cum trebuie !!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 25 Dec 2015, 16:11

Va fi tot bun :)

Anca24
Anca24 25 Dec 2015, 16:31

multumesc frumos!! pana acum am încercat peste 30 de Rețete de pe site ul tău !! f buuuuneeeeeeee

Anca24
Anca24 25 Dec 2015, 16:33

Si voiam sa te mai întreb ... cam câte minute trebuie sa bat frișca cu mixerul!!! Bat la ea de 10 min si nu se ingroasa

Anca24
Anca24 25 Dec 2015, 16:34

este prima data când fac cozonac!! sper sa iasă delicios așa cum il faci tu :*

lena
Elena (lena) 25 Dec 2015, 16:52

Frisca nu pt cozonac, da? Alta reteta :)

Cam in 10min ar cam trebui sa arate ceva mai groasa. A fost rece si procent de grasime bun?

Anca24
Anca24 25 Dec 2015, 18:34

Imi cer scz albușurile de ou !! Făceam si alta rețeta odată cu cozonacul :)) !!

A ieșit puțin mai groasa dar nu așa cum trebuie !! Dar am uns aluatul si peste am presărat rahat dar prin făina !!

Acum inca mai astept sa se facă pt ca a ieșit foarte pufos !! si când bag scobitoarea in cozonac inca se mai lipește puțin aluatul de ea !!

Am mai deschis si m-am uitat la el !!

Sper sa nu se încrudeze !!

Anca24
Anca24 25 Dec 2015, 18:35

Oricum miroase senzațional !! Iti multumesc ca mi-ai răspuns la mesaj !!

O sa fac in continuare Rețetele tale !! ❤️

dir
dir 04 Jan 2016, 17:29
Nu stiu sigur ce-a vrut sa spuna d-na Bordeianu, dar in functie de calitatea fainii aluatul de cozonac poate sa fie foarte ascultator; cu reteta asta minunata. Parintii mei primesc toamna multa faina de la o brutarie locala, pentru arenda, si intr-adevar este foarte buna. Eu cozonacesc pentru clanul nostru - imi place - si framant aluatul 10-15' dupa ce am omogenizat compozitia fara sa incep sa inmoi mainile in untul topit, pana cand asa ajunge neted, uniform si se deslipeste partial de pe maini si de pe peretii vasului. Dupa aceea inmoi repetat mainile in grasime (pun 150g unt topit cu 50 ml ulei) si cand termin de framantat aluatul este nelipicios, relativ moale si foarte placut. La primavara cand vom incepe sa cumparam faina de calitate `superioara` 000, va iesi - cu rare exceptii - cam ca in filmuletul Lenei, cozonacul va fi cam tot asa de bun, dar framantatul devine destul de istovitor. Din pacate, multe din alimentele asa-zis de calitate din comert nu sunt intotdeauna ceea ce se pretinde.
Reteta asta este cea mai buna din cate am facut.  
Nota mea pentru rețetă:
CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 13 Jan 2016, 13:17

Acum am in cuptor minunatiile :) Revin cu impresii :)

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 13 Jan 2016, 14:00

Nu reusesc sa incarc pozele dar nu-i bai! iti multumesc frumos pentru reteta, au iesit minunati, doar ca voi incerca sa cumpar tavi mai mari de cozonaci ca sa nu mai explodeze :))

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 13 Jan 2016, 20:05

Eu multi ani faceam cozonacii in tavi mici de chec si nu intelegeam de ce explodeaza :) Acum ies perfecti si au loc suficient sa creasca.

Sa aveti pofta buna si ma bucur ca ati incercat reteta!

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 14 Jan 2016, 11:16

Am reusit si cu poza

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 14 Jan 2016, 11:17

Super frumosi, bravo!

Daniel bucataru
Daniel bucataru 16 Jan 2016, 15:47

Doamna, ati spus 200g grame de unt sau ulei .Va ref la 200g unt topit ?.Daca vreau ca aluatul sa arate ca in video imi trebuie mai mult unt sau ulei.Data trecuta am pus prea mult unt in incercarea de a arata ca in video ,acum am pus fix 200g si tot nu arata ca al dumneavoastra..

lena
Elena (lena) 17 Jan 2016, 10:27

Daniel, daca va uitati atent la Ingrediente am scris "Unt topit amestecat cu ulei", de obicei proportia este optionala, eu pun 100g unt 100ml ulei.

Si aluatul arata asa nu de la ulei sau unt dar de la cat de bine l-ati framantat si indemanarea dvs, care vine cu timpul, ca si la mine de fapt. Untul este doar pt a va ajuta sa framantati aluatul, recomand sa nu va grabiti sa-l turnati tot in aluat si repede. Ar trebui asa sa va orientati ca dupa jumatate de ora de framantat sa mai aveti putin amestec de ulei unt pt uns mainile. Il folositi doar pt a unge mainile si a manevra mai usor coca de cozonac.

Oricum aluatul este mai moale si usurinta cu care lucrez cu el in video vine de la faptul ca permanent am mainile si masa unse cu ulei, nu mult, da suficient sa nu ma enervez si sa lucrez curat.

Ca sa va iasa cozonacii perfecti trebuie un pic de exersare si multa atentie la detalii, pe cat de simplu pare la prima vedere, sa stiti ca nu este. La fiecare etapa si mai ales la framantat, modelat trebuie atentie la detalii.

Spor la treaba!

eduardu
Eduardu (eduardu) 19 Jan 2016, 22:12

foarte buni si pufosi datorita retetei bine explicate!

Poza mea pentru rețetă:
olicica bombonica
olicica bombonica 05 Feb 2016, 23:24

Salut draga Lena sa stii ca mai cucerit cu recetele tale am încercat aceasta receta de cozonac si sa primit o minunăție de cozonaci bravo,complemente deja recomand si prietenilor mele blogul tău,apropo sunt si eu din R.M nota 10 Lenuța

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 06 Feb 2016, 08:28

Multimesc mult Olga pentru apreciere si comentariu! Sa aveti pofta buna!

olicica bombonica
olicica bombonica 07 Feb 2016, 18:41

Bună Lena vreau să mă laud si eu cu cozonaci mei data trecută nu am reușit să pun o poza,am mai făcut încă odată și ce crezi nu a mai rămas nici fărâmiturile ☺

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Lus lus
Lus lus 28 Feb 2016, 17:34

Grozav de bun!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 24 Mar 2016, 17:26

Sorry Lena ca din nou eu cu intebarile😁. Am facut de multe ori acesti cozonaci dar numai cu unt am facut acuma intrebarea mea este cît ulei ar trebui sa pun? Sa cîntaresc 200gr sau sa pun la ochi?

lena
Elena (lena) timotei 24 Mar 2016, 17:28

Eu pun la ochi de cele mai multe ori :)

timotei
timotei 24 Mar 2016, 18:00

Multumesc

timotei
timotei 25 Mar 2016, 17:26

Am facut portie dubla si nu mia ajuns o tava si am vazut si cîteva cornulete cu dulceata de visina. Lena la tine sa întimplat sa se lase coznakul in mijlok? La mine a doua oara si nustiu de ce. Parca nu sunt frumusei da de gustosi sunt tare buni.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) timotei 25 Mar 2016, 20:14

Ar putea fi 2 cauze, eu asa cred, nu sunt 100% sigura - una ca poate ai lasat sa creasca mai mult cozonacul inainte de coacere, dar cel mai sigur ar fi ca trebuia copt poate cu 10 minute mai mult, asa nu este crud, dar alea 10 minute il fac sa ramana ferm pe loc.

Irinuca87
Chelaru Irina (Irinuca87) 27 Apr 2016, 00:31

Buna Lena,vreau sa stiu daca framant din 1kg de faina,cati cozonaci se primesc daca ii coc in tavi pentru cozonac?

rhamnusia
rhamnusia 27 Apr 2016, 01:33

Nu este totusi cam mult 55o ml de lapte pt 1 kg de faina ? Niciodata nu am pus asa de mult lapte iar ca grasime puneam doar 100 gr unt sau 100 ml ulei la kg de faina. Nu am fost niciodata ff multumita  de felul in care imi iesea cozonacul. Am sa incerc aceasta reteta dar cred ca o sa merg doar cu 500 ml lapte/kg.

lena
Elena (lena) rhamnusia 27 Apr 2016, 07:09

Ies 2 cozonaci din reteta.

Recomand sa nu improvizati si sa urmati corect reteta.

elenya
elenya 29 Apr 2016, 14:35

Buna,Elena.Am facut si eu astazi cozonacul , e foarte bun la gust, la consistenta imi aduce aminte de pannettonele italian. L-am lasat in tava la ridicat cam mult, 2 ore, ca trebuia sa duc copii la scoala, poate de asta e asa pufos?

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
GeA
Georgiana (GeA) 30 Apr 2016, 06:08

Multumesc pentru reteta! I-am facut azi cu emotiile de rigoare...

Au crescut, arata bine in tava, sper sa tina pina duminica. Pasti fericit va doresc!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 01 May 2016, 22:29

Cozonacul perfect,framantat la masina de paine☺.

Multumesc Lena.

Poza mea pentru rețetă:
DorelSusan651
Dorel Susan (DorelSusan651) 09 Aug 2016, 10:32

Foarte faini cozonacii acestea babani și pufoși.

Poza mea pentru rețetă:
DorelSusan651
Dorel Susan (DorelSusan651) 09 Aug 2016, 10:34

Am făcut și cuib de viespi.

Au reușit ca și când făcea mama mea scumpă .

Acum mama ma privește din ceruri ce fac eu.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
VeronicaTripon918
Veronica Tripon (VeronicaTripon918) 07 Dec 2016, 17:53

multumesc pt.reteta,i-am fc azi!foarte multumita de cum mi-au iesit!

RoxanaR
RoxanaR 14 Dec 2016, 16:20

Am o intrebare.....

As dori sa fac cozonacul cu umplutura de mac. Macul il prepar dupa reteta ta de la baigli sau asa cu albus?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Sarbatori frumoase tuturor :)

lena
Elena (lena) RoxanaR 14 Dec 2016, 16:31

Mai bine ca la baigli, e mai simplu si mai usor de manevrat.

RalucaBaciu898
Raluca Baciu (RalucaBaciu898) 23 Dec 2016, 00:10

Au iesit extraordinari!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 27 Dec 2016, 20:23

FOARTE BUNI!.Mulțumesc Lena.:-)

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Daniela (piti) 27 Dec 2016, 20:34

Cu mare placere!

piti
Daniela (piti) 25 Mar 2017, 16:02

Cozonacii perfecți!Aluatul este frământat și dospit in mașina de pâine.Cu ingrediente la îndemână ,cu efort minim rezultatul este maxim :-).Ptr 3/4 din ingrediente folosesc 14 g drojdie uscata..

Mulțumesc Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Susan Dorel
Susan Dorel 05 Apr 2017, 17:30

Lena te rog sa imi scrii daca aceasta reteta de cozonac babani se poate framanta cu robotul ?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Susan Dorel 05 Apr 2017, 17:44

Se poate bineinteles.

Susan Dorel
Susan Dorel 05 Apr 2017, 19:27

Buna Lena mie imi plac foarte mult retetele tale sa stii ca intotdeauna mi-au reusit .

Daca framant acest aluat cu robotul te rog sa imi scrii dupa acea mai trebuie sa-l bat asa cum vad la tine in filmare ?

Multumesc frumos pentru raspunsul care îl voi primi.

lena
Elena (lena) Susan Dorel 06 Apr 2017, 09:39

Daca robotul isi face treaba bine nu mai are rost sa te chinui, important sa fie aluatul uniform si moale.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 13 Apr 2017, 12:23

cel mai bun cozonac din cate am gustat! recomand cu drag tuturor sa incerce

Nota mea pentru rețetă:
IngaIgnatPanfili109
Inga Panfili (IngaIgnatPanfili109) 14 Apr 2017, 15:26

Léna daca nu am drojdie proaspata cit din cea instant crezi ca trebuie sa pun . Merci

lena
Elena (lena) Inga Panfili (IngaIgnatPanfili109) 14 Apr 2017, 17:25

Puneti 25g drojdie proaspata.

lena
Elena (lena) Elena (lena) 14 Apr 2017, 17:25

Pardon, uscata :)

EmanoilConstantinUntu134
Emanoil Untu (EmanoilConstantinUntu134) 16 Apr 2017, 21:07

Doamna Lena,dar ce fel de faina se pune la cozonac ca sunt multe feluri (tipuri)?

lena
Elena (lena) Emanoil Untu (EmanoilConstantinUntu134) 17 Apr 2017, 08:19

Eu pun faina alba de calitate superioara, daca aveti faina de Manitoba si mai bine :)

Sin Elena
Sin Elena 15 Oct 2017, 13:44

Pentru concurs

Poza mea pentru rețetă:
Keila
Keila 02 Jan 2018, 15:28

Lena  unde se cumpara tavile de cozonac?

lena
Elena (lena) Keila 02 Jan 2018, 16:02

Aici se gasescin orice magazin, tavile de chec tot sunt bune dar ies cozonacii mai mici.

violeta.nuky
violeta.nuky 23 Dec 2018, 14:59

Ma uit pe dimensiunea data la tavile de cozonac si mi se pare ceva gresit, 10*15 si adancime 10.Care e lungimea?Stima, Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 23 Dec 2018, 15:01

15 e lungimea

violeta.nuky
violeta.nuky 23 Dec 2018, 15:13

Scuza-ma,dar nu are cum sa fie 15 cm lungimea tavii.Latimea este 10 cm si adancimea 10 cm.Este aproape patrat.

lena
Elena (lena) violeta.nuky 23 Dec 2018, 15:18

Da, sunt acele tavi specifice de cozonac, foarte mari si adanci, e bine :)

MariaBilibou558
Maria Bilibou (MariaBilibou558) Elena (lena) 29 Dec 2018, 19:14

Nu are cum să fie lungime 15 cm. Lungimea unei palme este de 15 cm. Tava e lungă de o palmă? :) Poate 25, 35 cm, dar sigur nu 15. Se vede și în poză că lungimea e cel puțin dublă față de lățime. :)

lena
Elena (lena) Maria Bilibou (MariaBilibou558) 29 Dec 2018, 19:15

Ok, voi masura sa nu induc in eroare 😉

TanDi
TanDi 23 Dec 2018, 17:17

Buna seara, am făcut acesti cozonaci anul trecut, au iesit foarte gustosi însă au crapat si a cam iesit umplutura. Eu nu ma las: acum iarasi ii am la crescut. Ce greșeli sa evit ca sa nu imi mai pocneasca? (Nu prea o am cu aluaturile, poate ii rulez gresit?).Multumesc frumos si pregatiri cu spor tuturor!

lena
Elena (lena) TanDi 23 Dec 2018, 17:55

Ca sa nu crape trebuie lasat sa creasca bine inainte de cuptor, si tava sa aiba dimensiuni potrivite. De obicei un cozonac inghesuit intr-o tava prea mica tot tinde sa fuga :)

TanDi
TanDi Elena (lena) 23 Dec 2018, 18:16

Multumesc!

DianaDosca997
Diana Dosca (DianaDosca997) 15 Apr 2020, 16:50

Bună ziua! Cu drojdie praf, ar ieși? Cam cit ar merge pentru 1kg de faina. Mulțumesc!

lena
Elena (lena) Diana Dosca (DianaDosca997) 15 Apr 2020, 16:53

Sigur ca iese, tot drojdie este. De obicei se calculeaza in jumate, la 50g drojdie proaspata se foloseste 25g drojdie uscata.

LiliaChirianov204
Lilia Chirianov (LiliaChirianov204) 01 May 2021, 17:19

Am făcut iarăși acești cozonaci cu drojdie uscată 20 de grame si au crescut f bine.Prima dată când am incercat reteta am folosit 250gr zahar si aluatul nu a fost dulce,a 2 oara am pus 300gr zahar si a fost perfect,acum am zis sa pun 275gr si sînt de-abia dulci.Totusi raman la 300gr zahar in aluat,asta e si parerea celor care au gustat.In rest totul e f bun,aromele se simt,umplutura moderată.

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 30 Dec 2023, 19:49

babanosi superdeliciosi!

merci Lena

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 03 May 2024, 09:26

Fac mereu aceasta rețetă si reusita este garantata. De fiecare data cozonacii sunt savurați si lăudați .Mulțumesc Lena !Paște binecuvântat!