Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
550 g
●
Unt
125 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Drojdie proaspata
25 g
sau 1 lingură drojdie uscată
●
Oua
2 buc
+1 ou pentru uns deasupra
●
Zahar
10 linguri
+ 10 linguri pentru umpluturi
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încălziți puțin 200ml de lapte (aveți grijă să nu fie fierbinte!) și îl amestecați cu drojdia și 1 lingură de zahăr.
Pas 2
Turnați acest amestec peste făina din bol și lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă.
Pas 3
Adăugați untul moale, 2 ouă, 9 linguri de zahăr și începeți să frământați aluatul - la început vă recomand s-o faceți cu o spatulă/lingură mai mare până se încorporează făina.
Pas 4
Apoi îl scoateți pe masa presărată cu făină și frământați-l cam 3-5 minute să se uniformizeze textura, dacă mai este nevoie adăugați făină.
Dacă cumva vi se pare la frământatul în bol că făina este multă, mai adăugați puțin lapte.
Pas 5
Împărțiți aluatul în 4 bucăți și lăsați-l să se odihnească 10 minute.
Pas 6
În acest timp pregătim umpluturile:
- macul îl măcinați bine - eu o fac în aparatul de măcinat cafea - și amestecați cu 5 linguri de zahăr, jumătate de pahar de lapte (125ml) - până devine o compoziție groasă și umedă, dar să nu curgă.
Pas 7
- nuca măcinată (în robot sau mașina de tocat carne) se amestecă cu 5 linguri de zahăr și jumătate de pahar de lapte (125ml). Amestecați și dacă mai trebuie adăugați lapte până aveți umplutura densă și umedă, dar nu lichidă să curgă!
Pas 8
Întindeți din fiecare bilă de aluat câte o foaie dreptunghiulară, 1/3 din foaie o lăsați puțin mai groasă - cică ajută să nu crape cozonacii la copt. La mine oricum s-au crapat, așa că nu insist neapărat.
Pas 9
Fiecare umplutură este pentru 2 foi de aluat, deci puneți câte jumătate din cantitate.
Întindeți bine pe toată suprafața foii și o presați ușor cu lingura.
Pas 11
La fel faceți restul aluatului - vă ies 4 rulade pe care le aranjați în tava de aragaz, unsă cu puțin ulei sau așternută cu hârtie de copt.
Ungeți ruladele cu un ou bătut și lăsați 20-30 minute să se odihnească, în acest timp puneți cuptorul la încâlzit, la 200 grade.
Pas 12
Se coc 10 minute la 200 grade, apoi micșorați la 180 și mai lăsați 30 minute - sau până se rumenesc frumos. După ce s-au copt, lăsați să se răcească complet.
Am făcut de câteva ori Baigli, diferite rețete și toate mi-au crăpat la copt - deci m-am resemnat, dacă aveți voi vreun truc să nu crape ruladele, vă rog să mi-l spuneți și mie :)
Pas 13
Feliați și savurați - sunt absolut delicioase!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4 rulade)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (16 voturi)