Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Branza de vaci
500 g
alegeti branza de vaci normala, cu mai putin zer - daca este prea lichida va trebui sa mai adaugati faina
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Dulceata
100 g
alegeti dulceata voastra preferata, ar merge bine si cu miere
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Intr-un bol puneti branza si ouale.
2
Adaugati zaharul, esenta de vanilie si bicarbonatul. Amestecati toata compozitia bine cu o lingura.
3
Urmeaza faina - o amestecati la fel cu lingura.
4
Observati ca se formeaza un aluat mai lipicios - nu bagati mainile in el ca numai va enervati - si oricum daca il faceti prea tare si nelipicios nu vor fi fragezi papanasii.
5
Deci cum facem - presaram faina mai multa pe masa de lucru, cu lingura scoateti aluatul pe aceasta faina.
6
Atent cu mainile presarate cu faina usor formati o bila de aluat - nu il framantati, doar adunati.
7
Impartiti bila de aluat in 8 bucatele uniforme.
8
Din fiecare bucata mai taiati cam o bucatica de marimea unei nuci - pentru capacul de papanasi.
9
Acum formam papanasii - din bucatica mica formati o bila, din cea mai mare formati cu mainile la fel o bila mai mare. Apoi o puneti pe masa presarata cu faina si infigeti degetul in mijloc, rotiti usor aluatul imprejurul degetului ca sa largiti gaura.
10
In asa fel faceti toti papanasii. Mi-au iesit 8 seturi de papanasi frumosi :)
11
Intr-o tigaie adanca incingeti mai mult ulei, adugati o serie de papanasi si lasati sa se rumeneasca bine pe o parte. Atentie la ei, ca se rumenesc f.repede.
12
Apoi intoarceti pe partea cealalta si lasati sa se rumeneasca.
13
La fel faceti si cu ceilalti papanasi, apoi le scoateti pe o farfurie acoperita cu servetele, sa se scurga uleiul.
14
Si acum formam efectiv papanasii pentru servire - se pune un papanas mare in farfurie, se pune dulceata in mijloc.
15
Peste dulceata puneti 1-2 linguri de smantana si deasupra biluta mica de papanas.
Sunt superbi, periculosi de buni - va indragostiti de ei imediat ce ati gustat o bucatica.
Pofta Buna!
Cantitate:
8 buc
(8 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (28 voturi)