Plăcintă cu fructe
Am numit-o mai generic pentru că fructele le puteți varia cum vă place și ce aveți prin frigider - lămâie, vișine, amestec de fructe de pădure - principala caracteristică obligatorie este ca aceste fructe să fie acrișoare. La ultimul pas voi preciza cantitățile la lămâie, celelalte le puneți la fel ca în rețeta de mai jos.
Așa îmi iese de un timp ca lumea care mă cunoaște și mai știe și site-ul îmi spun despre rețetele lor - asta-i cea mai mare plăcere pentru mine, pentru că de felul meu sunt o curioasă cum găsești mai rar în acest domeniu. Așa am ajuns la această rețetă - o cunoștință bună mi-a spus de rețeta casei a mamei sale, care locuiește în Kazahstan - m-a și servit cu plăcintă, apoi am făcut-o împreună - și la final am făcut-o și pentru site să vedeți cât de bună este și cât de repede se face. Și un mesaj pentru ea că nu cunoaște româna: "Спасибо большое Асель тебе и твоей маме за такой замечательный рецепт, думаю что его оценят и пользователи сайта ! "
P.S. Să știți că puteți folosi cu mare încredere la această rețetă fructele congelate (vișine, merișoare, amestecuri de fructe de pădure, etc) - mai aveam prin congelator vreun kg de amestec de fructe - coacăze, afine, zmeură și cireșe - le-am pus în plăcintă și am făcut loc pentru noul sezon de fructe care vine.
Ingrediente
●
Unt
200 g
untul să fie moale la temperatura camerei
●
Smântână
450 g
smântâna este obligatoriu să fie grasă - de 24-35% grăsime
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
merge și cu praf de copt
●
Fructe (vișine, merișoare, lămâie, amestec)
1 kg
scurse de suc toate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Untul se taie bucăți cât mai mici - eu nu-l aveam încălzit și l-am lăsat așa tăiat vreo oră până s-a înmuiat puțin.
Pas 2
La unt adăugați smântâna și sarea.
Pas 3
Cu un tel sau mixer amestecați compoziția - să mai desfaceți cocoloșele mai mari - cele mici puteți să le lăsați, va fi chiar mai bine.
Pas 4
Adăugați făina amestecată cu bicarbonatul la compoziția de mai sus - amestecați totul cu o lingură până se leagă aluatul.
Pas 5
Apoi îl scoateți pe o suprafață presărată cu făină mai multă și frământați puțin - să-l uniformizați și să aibă o textură mai netedă.
Pas 6
Puneți aluatul într-o pungă și îl lăsați la frigider aproximativ 30 de minute.
Pas 7
În acest timp pregătiți fructele - dacă sunt congelate aveți grijă din timp să le decongelați.
Le puneți într-o sită și lăsați să se scurgă sucul din ele.
Pas 8
Apoi le treceți într-un bol, adăugați 1 ou și 1 pahar de zahăr - amestecați bine.
Pas 9
Aluatul îl scoateți din frigider, și împărțiți în 2 părți - una mai mică alta mai mare.
Pas 10
Bucata de aluat mai mare o întindeți frumos cu făcălețul, să fie cam de 5 mm grosime - nu uitați să presărați făină ca să întindeți fără probleme foaia. O treceți atent într-o tavă de cuptor simplă - la mine a fost cea de aragaz de 4 ochiuri. O mai corectați puțin cu mâinile dacă nu acoperă perfect tava și lăsați o mică bordură în sus ca să nu curgă umplutura la coacere.
Pas 11
Distribuiți fructele uniform pe toată suprafața plăcintei.
Pas 12
Întindeți și a 2-a foaie de aluat acoperiți cu ea umplutura, lipiți marginile bine și faceți câteva tăieturi cu cuțitul în plăcintă.
Puneți plăcinta la cuptor, la 200 grade timp de 45 de minute - până se rumenește bine.
Pas 13
Când este rumenă o scoateți și lăsați să se răcorească bine.
Pas 14
Apoi o porționați și pudrați cu zahăr pudră (optional).
Se poate servi și caldă și rece - doar să știți că atunci când o tăiați caldă nu va avea secțiunea perfectă - este mai moale și fragedă.
Pas 15
O puteți servi individual la fiecare în farfurie.
Pas 16
Sau o porționați bucăți mai mici și prezentați un platou mai mare.
Am făcut și cu vișine - păcat cu nu merge să pun și poză - 1kg visine+1 pahar zahăr+1 ou.
Varianta cu lămâie: 2 lămâi întregi date prin mașina de tocat sau blender +1 ouă+ 1 pahar de zahăr
A fost f. delicioasă și cu kliukva (cranberries) - un fel de merișoare, se găsesc la magazinul rusesc congelate.
Extra-super delicioasă și combinația mea de afine, coacăze, zmeură și cireșe - am ajuns să fac la această plăcintă așa cum fac piticii în Alba ca Zăpada " Plăcintă cu afine!!!?"
Deci vă recomand cu încredere.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15 porții aproximativ)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)