Plăcintă cu vișine
În această rețetă am combinat aluatul meu preferat de la cornurile cu gem și bineînțeles umplutura de vișine - mi s-a trezit pofta anume la ele în această perioadă, ca niciodată :)
Plăcinta iese foarte moale, aromată - mi-a plăcut mult combinația și sigur o s-o mai repet, v-o recomand neapărat să încercați.
Cantitățile în rețeta de mai jos sunt pentru o tavă de aragaz mare - dacă vreți să faceți plăcinta în tavă rotundă de 28 cm puneți în jumate toate ingredientele.
Ingrediente
●
Oua
2 buc
+ 1 gălbenuș pentru uns plăcinta deasupra
●
Zahar
100 g
+4 linguri de zahăr pentru umplutura de vișine
●
Faina alba calitate superioara
400 g
aproximativ
●
Visine fara samburi
800 g
cam atât iese după ce scoateți sâmburii dintr-un kg de vișine
●
Amidon alimentar
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparați aluatul conform rețetei de aici. Lăsați să crească aproximativ 1 oră.
În acest timp scoateți sâmburii din vișine și lăsați-le să se scurgă de zeamă.
Pas 2
Apoi împărțiți aluatul în 2 bucăți - una puțin mai mare decât alta.
Bucata mai mică o dați la o parte.
Pas 3
Cealaltă bucată mai mare o întindeți într-o foaie mare cât tava de aragaz și o treceți în ea - unsă cu puțin ulei sau așternută cu hârtie de copt.
Pas 4
Vișinele scurse bine de zeamă se amestecă cu amidonul și cele 4 linguri de zahăr.
Pas 5
Le aranjați peste blatul din tavă și aduceți bordurile aluatului puțin peste stratul de vișine.
Pas 6
Din bucata de aluat rămasă luați o mică bilă și o întindeți pe masă cu făcălețul.
Taiați din ea felii subțiri de aluat pentru a acoperi partea de sus a plăcintei - puteți tăia aici diverse forme - floricele, etc.
Pas 7
Cam așa trebuie să arate în final - eu am omis floricelele, dar mergeau puse pe la margini.
Ungeți plăcinta cu gălbenuș de ou și o dați la cuptor preîncălzit la 160 grade pentru 40-45 de minute.
Pas 8
Chiar dacă observați că va mai rămâne o bucată de aluat nu încercați s-o puneți cumva la plăcintă - prea mult aluat nu face bine, va acoperi gustul vișinelor și frăgezimea plăcintei.
Din ce rămâne puteți face câteva cornulețe cu vișine, eu am făcut 3 covrigi împletiți, unși cu gălbenuș și presărați cu susan. Le-am copt după ce am scos plăcinta din cuptor.
Pas 9
Și încă o chestie - datorită gălbenușului plăcinta se va rumeni frumos, dar mai repede - aveți grijă primele 20 de minute, dacă observați că s-a rumenit deja plăcinta, o acoperiți cu o folie de aluminiu și lăsați tot timpul în cuptor - să se gătească bine și vișinele.
După cuptor lăsați să se răcească complet, acoperită cu un prosop, direct în tavă - eu prefer s-o fac seara și o las peste noapte să se răcească și să se frăgezească mai bine.
Pas 10
Apoi o porționați și serviți cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(o plăcintă mare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)