Placinta cu visine

Placinta cu visine

In aceasta reteta am combinat aluatul meu preferat de la cornurile cu gem si bineinteles umplutura de visine - mi s-o trezit pofta anume la ele in aceasta perioada, ca niciodata :)

Placinta iese foarte moale, aromata - mi-a placut mult combinatia si sigur o s-o mai repet, v-o recomand neaparat sa incercati.

Cantitatile in reteta de mai jos sunt pentru o tava de aragaz mare - daca vreti sa faceti placinta in tava rotunda de 28 cm puneti in jumate toate ingredientele.

Ingrediente

Oua
2 buc
+ 1 galbenus pentru uns placinta deasupra
Unt
100 g
Drojdie proaspata
50 g
Zahar
100 g
+4 linguri de zahar pentru umplutura de visine
Lapte
200 ml
Faina alba calitate superioara
400 g
aproximativ
Sare
0.25 lingurite
Visine fara samburi
800 g
cam atat iese dupa ce scoateti samburii dintr-un kg de visine
Amidon alimentar
2 linguri

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul conform retetei de aici. Lasati sa creasca aproximativ 1 ora.

In acest timp scoateti samburii din visine si lasati-le sa se scurga de zeama.

2

Apoi impartiti aluatul in 2 bucati - una putin mai mare decat alta.

Bucata mai mica o dati la o parte.

3

Cealalta bucata mai mare o intindeti intr-o foaie mare cat tava de aragaz si o treceti in ea - unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt.

4

Visinile scurse bine de zeama se amesteca cu amidonul si cele 4 linguri de zahar.

5

Le aranjati peste blatul din tava si aduceti bordurile aluatului putin peste stratul de visine.

6

Din bucata de aluat ramasa luati o mica bila si o intindeti pe masa cu facaletul.

Taiati din ea felii subtiri de aluat pentru a acoperi partea de sus a placintei - puteti taia aici diverse forme - folricele, etc.

7

Cam asa trebuie sa arate in final - eu am omis floricelel, dar mergeau puse pe la margini.

Ungeti placinta cu galbenus de ou si o dati la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 40-45 de minute.

8

Chiar daca observati ca va mai ramane o bucata de aluat nu incercati s-o puneti cumva la placinta - prea mult aluat nu face bine, va acoperi gustul visnelor si fragezimea placintei.

Din ce ramane puteti face cateva cornulete cu visine, eu am facut 3 covrigi impletiti, unsi cu galbenus si presarati cu susan. Le-am copt dupa ce am scos placinta din cuptor.

9

Si inca o chestie - datorita galbenusului placinta se va rumeni frumos, dar mai repede - aveti grija primele 20 de minute, daca observati ca s-a rumenit deja placinta, o acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati tot timpul in cuptor - sa se gateasca bine si visinele.

Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet, acoperita cu un prosop, direct in tava - eu prefer s-o fac seara si o las peste noapte sa se raceasca si fragezeasca mai bine.

10

Apoi o portionati si serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (o placinta mare)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)
Colectii: Placinte, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

Xenia.G
Xenia.G 26 iun 2017, 19:53

Eu am făcut cu cireșe. Arată delicios❗😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Marusea
Marusea 07 aug 2015, 14:10

A fost foarte gustoasa, i-ti multumesc Lena

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LiaNeamtu
LiaNeamtu 11 mar 2015, 15:09

Buna!Nu merge cu visine din compot,nu ?

lena
Elena (lena) LiaNeamtu 11 mar 2015, 15:11

Merge si cu ele.

IcePrincess
IcePrincess 29 dec 2014, 23:49

Vreau sa incerc sa o fac, dar de post. Ce sa pun in loc de galbenusul de ou de deasupra ?

lena
Elena (lena) IcePrincess 30 dec 2014, 09:43

Cu c infuzie de ceai negru merge unsa, nu va fi chiar la fel dar tot rumena.

villy
villy 12 sep 2014, 10:36

Delicioasa aceasta placinta! Lena, as vrea sa-ti multumesc pentru retetele nemaipomenite si modul in care le prezinti. Succes in tot ceea ce faci!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ninuta   Andrei
Ninuta Andrei 05 iul 2014, 19:48

Foarte buna placinta. O reteta usoara si practica, pentru toata familia.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
camitza
camitza 24 iun 2014, 19:02

Multumesc pentru aceasta delicioasa placinta!!!!

Poza mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 21 iun 2014, 22:44

Foarte buna placinta! Eu insa as sugera din cantitatea de aluat sa se faca 2 bucati de placinta sau reduceti ingredientele pentru o singura bucata. Mersi Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 20 iun 2014, 00:07

Lena, nu e o problema daca inlocuiesc drojdia proaspata cu uscata? Daca e voie, cita drojdie uscata sa pun? Si sa o mai pun la umflat? Eu am de la Dr Oetker. Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 20 iun 2014, 08:40

Da, merge si cu uscata - pune 20g si s-o inmoi putin in lapte cald.

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 19 iun 2014, 22:36

seamana cu placinta cu mere din care faceai si cozonaci dar era de post

imi place super

Arata toate comentariile