Placinta cu visine
In aceasta reteta am combinat aluatul meu preferat de la cornurile cu gem si bineinteles umplutura de visine - mi s-o trezit pofta anume la ele in aceasta perioada, ca niciodata :)
Placinta iese foarte moale, aromata - mi-a placut mult combinatia si sigur o s-o mai repet, v-o recomand neaparat sa incercati.
Cantitatile in reteta de mai jos sunt pentru o tava de aragaz mare - daca vreti sa faceti placinta in tava rotunda de 28 cm puneti in jumate toate ingredientele.
Ingrediente
●
Oua
2 buc
+ 1 galbenus pentru uns placinta deasupra
●
Zahar
100 g
+4 linguri de zahar pentru umplutura de visine
●
Faina alba calitate superioara
400 g
aproximativ
●
Visine fara samburi
800 g
cam atat iese dupa ce scoateti samburii dintr-un kg de visine
●
Amidon alimentar
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati aluatul conform retetei de aici. Lasati sa creasca aproximativ 1 ora.
In acest timp scoateti samburii din visine si lasati-le sa se scurga de zeama.
Pas 2
Apoi impartiti aluatul in 2 bucati - una putin mai mare decat alta.
Bucata mai mica o dati la o parte.
Pas 3
Cealalta bucata mai mare o intindeti intr-o foaie mare cat tava de aragaz si o treceti in ea - unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt.
Pas 4
Visinile scurse bine de zeama se amesteca cu amidonul si cele 4 linguri de zahar.
Pas 5
Le aranjati peste blatul din tava si aduceti bordurile aluatului putin peste stratul de visine.
Pas 6
Din bucata de aluat ramasa luati o mica bila si o intindeti pe masa cu facaletul.
Taiati din ea felii subtiri de aluat pentru a acoperi partea de sus a placintei - puteti taia aici diverse forme - folricele, etc.
Pas 7
Cam asa trebuie sa arate in final - eu am omis floricelel, dar mergeau puse pe la margini.
Ungeti placinta cu galbenus de ou si o dati la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 40-45 de minute.
Pas 8
Chiar daca observati ca va mai ramane o bucata de aluat nu incercati s-o puneti cumva la placinta - prea mult aluat nu face bine, va acoperi gustul visnelor si fragezimea placintei.
Din ce ramane puteti face cateva cornulete cu visine, eu am facut 3 covrigi impletiti, unsi cu galbenus si presarati cu susan. Le-am copt dupa ce am scos placinta din cuptor.
Pas 9
Si inca o chestie - datorita galbenusului placinta se va rumeni frumos, dar mai repede - aveti grija primele 20 de minute, daca observati ca s-a rumenit deja placinta, o acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati tot timpul in cuptor - sa se gateasca bine si visinele.
Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet, acoperita cu un prosop, direct in tava - eu prefer s-o fac seara si o las peste noapte sa se raceasca si fragezeasca mai bine.
Pas 10
Apoi o portionati si serviti cu mare placere :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(o placinta mare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)