Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi)
Vă spuneam de noile experimente la topping-urile de pizza - vă prezint încă o variantă foarte reușită, pot să spun chiar neașteptat de bună. Chiar și soțul a strâmbat din nas când a auzit că vreau să fac pizza cu cartofi (deși de obicei este deschis la încercări noi :), dar.... după prima degustare a zis " Oauu... da știi că este chiar delicioasă!"
Îmi place că totul este simplu aici, fără mari pregătiri și ingrediente scumpe - doar 2 observații - cartofii recomand obligatoriu să fie din ăia albi nisipoși și să vă luați rozmarin (uscat sau proaspăt). Tot farmecul rețetei este în mozzarella topită și aroma de rozmarin, pe care eu sinceră să fiu nu o suportam până acum, dar aici a avut o notă f.deosebită, s-a "pupat" perfect cu toate ingredientele.
Sursa rețetei este bineînțeles Laura A, nu avea cum să dau greș cu rețeta :).
Ca o scuză fiindcă postez mai puține rețete de la o perioadă - vă dau un link cu poze de mâncăruri gătite săptămâna aceasta la cursurile de bucătari(rețetele vor urma în timp).
Și un nou articol pe blog despre shopping culinar.
Semipreparate
●
300 g
folosiți numai jumătate din cantitatea de ingrediente dacă faceți 1 bucată pizza
Ingrediente
●
Cartofi albi/galbeni
2 buc
●
Ulei de măsline
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți aluatul după rețeta de Aluat de pizza de pe site. Până aluatul crește puțin, se pregătesc celelalte ingrediente.
Pas 2
Mozzarella se taie bastonașe mici sau se dă prin răzătoare.
Pas 3
Cartofii se curăță, se spală și se taie felii f.subțiri - de 2 mm aproximativ.
Pas 4
Întindeți aluatul în tava de pizza, puneți 2 linguri de ulei de măsline peste el și cu o pensulă îl întindeți pe toată suprafața aluatului.
Pas 5
Aranjați cartofii pe pizza - evitați să-i puneți mult unul peste altul - doar puțin marginile. Apoi distribuiți pe lângă feliile de cartofi bucățile de mozzarella.
Pas 6
Cu o pensulă ungeți toată suprafața cartofilor cu puțin ulei de măsline.
Pas 7
Apoi presărați rozmarinul și dați la cuptor pentru 30-40 de minute la 180-200 de grade.
Pas 8
Este gata când se rumenește ușor și dacă băgați o scobitoare în cartofi intră ușor și repede.
Scoateți pizza din cuptor, presărați puțină sare peste și lăsați 5-10 minute să se pătrundă așa direct în tavă.
Pas 9
Și gata, pizza delicioasă și rapidă este bună de savurat.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(1 pizza de 32 cm)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)