Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi)

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi)

Vă spuneam de noile experimente la topping-urile de pizza - vă prezint încă o variantă foarte reușită, pot să spun chiar neașteptat de bună. Chiar și soțul a strâmbat din nas când a auzit că vreau să fac pizza cu cartofi (deși de obicei este deschis la încercări noi :), dar.... după prima degustare a zis " Oauu... da știi că este chiar delicioasă!"

Îmi place că totul este simplu aici, fără mari pregătiri și ingrediente scumpe - doar 2 observații - cartofii recomand obligatoriu să fie din ăia albi nisipoși și să vă luați rozmarin (uscat sau proaspăt). Tot farmecul rețetei este în mozzarella topită și aroma de rozmarin, pe care eu sinceră să fiu nu o suportam până acum, dar aici a avut o notă f.deosebită, s-a "pupat" perfect cu toate ingredientele.

Sursa rețetei este bineînțeles Laura A, nu avea cum să dau greș cu rețeta :).

Ca o scuză fiindcă postez mai puține rețete de la o perioadă - vă dau un link cu poze de mâncăruri gătite săptămâna aceasta la cursurile de bucătari(rețetele vor urma în timp).

Și un nou articol pe blog despre shopping culinar.

Semipreparate

300 g
folosiți numai jumătate din cantitatea de ingrediente dacă faceți 1 bucată pizza

Ingrediente

Cartofi albi/galbeni
2 buc
   
Mozzarella
200 g
   
Ulei de măsline
3 linguri
   
Rozmarin
0.5 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți aluatul după rețeta de Aluat de pizza de pe site. Până aluatul crește puțin, se pregătesc celelalte ingrediente.

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 1
Pas 2

Mozzarella se taie bastonașe mici sau se dă prin răzătoare.

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 2
Pas 3

Cartofii se curăță, se spală și se taie felii f.subțiri - de 2 mm aproximativ.

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 3
Pas 4

Întindeți aluatul în tava de pizza, puneți 2 linguri de ulei de măsline peste el și cu o pensulă îl întindeți pe toată suprafața aluatului.

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 4
Pas 5

Aranjați cartofii pe pizza - evitați să-i puneți mult unul peste altul - doar puțin marginile. Apoi distribuiți pe lângă feliile de cartofi bucățile de mozzarella.

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 5
Pas 6

Cu o pensulă ungeți toată suprafața cartofilor cu puțin ulei de măsline.

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 6
Pas 7

Apoi presărați rozmarinul și dați la cuptor pentru 30-40 de minute la 180-200 de grade.

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 7
Pas 8

Este gata când se rumenește ușor și dacă băgați o scobitoare în cartofi intră ușor și repede.

Scoateți pizza din cuptor, presărați puțină sare peste și lăsați 5-10 minute să se pătrundă așa direct în tavă.

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 8
Pas 9

Și gata, pizza delicioasă și rapidă este bună de savurat.

Poftă Bună!

Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1 pizza de 32 cm)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 27 May 2011, 09:33

Foarte interesante produsele de la macelarie, am vrut sa scriu acolo, dar comentariile sint inchise. Daca era mai aproape, cu siguranta as fi tras o fuga, cu tot riscul sa las o suma insemnata acolo. :D

Si pozele de la cursuri, wow, deja atitea bunatati ati facut!

Nota mea pentru rețetă:
nusica
nusica 27 May 2011, 12:54

Multumim,Lena ,chiar as manca o pizza ,desi  silueta...

chende maria
chende maria 27 May 2011, 22:07

am sa o fac si eu , am o nepotica Bianca si o sa o invit si pe ea la pizza..Multumim Lena!!!!

stiuca
stiuca 29 May 2011, 19:09

Ar trebui sa fie OK ,si dupa ce contine ,nici nu dauneaza ,nici la kg si nici la colesterol

Valentina.Jugaru
Valentina.Jugaru 31 May 2011, 21:09

Foarte buna a fost! Eu sunt extrem de pretentioasa la mancare (imi scop peri albi singura ca nu imi place ce gatesc), insa aceasta reteta a fost super! Nu ma asteptam ca ceva atat de simplu sa fie si atat de bun! Pentru maine am in plan si Pizza Margarita :)

lena
Elena (lena) 01 Jun 2011, 08:14

Ma bucur mult Valentina! Astept impresii si la Margherita

valika
valentina rosca (valika) 22 Jun 2011, 14:19

imi pare interesanta reteta de pizza voi incerca sa o fac..........multumesc mult.

Masha
Masha 19 Nov 2013, 17:08

Delicioasa si pufoasa in acelasi timp ! Tot secretul sta in drojdia uscata si aluatul lipicios. Am inlocuit mozarella cu o branza de vaci dulce dar care se poate da prin razatoare, stam intr-o zona de munte, si care cand e pizza gata se topeste exact ca si cascavalul. Desi retelele tale Lena sunt destul de detaliate uneori afli secrete importante si din comentarii, mult succes pe mai departe.

AngyT
EmiliAna Vatra (AngyT) 21 Jan 2018, 13:59

E prima oară când folosesc rozmarinul întreg și chiar e bun (am mai folosit praf dar nu mi-a plăcut). Iar pizza asta... inedită dar foarte delicioasă. Mulțumesc de rețetă!

Nota mea pentru rețetă: