Ingrediente
●
Fasole uscata alba
500 g
●
Ciolan afumat
1.5 kg
Sau costita afumata
●
Pasta de tomate
2 linguri
3 linguri daca este mai putin concentrata
●
Marar verde
1 buc
adica o legatura
●
Tarhon uscat
0.5 lingurite
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand, daca aveti timp si planificati sa faceti fasolea cu ciolan, ar fi bine s-o puneti in apa pentru cateva ore. Va fierbe mult mai repede, intr-o jumatate de ora va fi gata.
Asa deci, alegeti si spalati fasolea.
Pas 2
Puneti fasolea la fiert, si pentru ca sa excludem partea cu balonarile dupa ce mancati fasole, ar fi bine sa schimbati apa in care fierbe fasolea. Dupa 10 min de fierbere, scurgeti apa si turnati apa clocotita deasupra, repetati procedura de 2-3 ori.
Pas 3
Dupa ce ati schimbat a 3-a apa, puneti ciolanul, turnati apa ca sa se acopere totul.
O ceapa o taiati in 4 si impreuna cu frunza de dafin, o puneti in ceaun.
Dupa ce totul incepe sa fiarba, faceti focul mic, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba aproximativ 1 ora, 1 ora si jumate(Pana se fierbe fasolea bine)
Pas 4
In timpul in care fierbe fasolea si ciolanul, curatati, spalati morcovii si 2 cepe.
Ceapa o taiati marunt(dar nu prea), morcovii ii dati prin razatoare.
Pas 5
Dupa ce a fiert fasolea, scoateti ciolanul din ceaun si lasati sa se racoreasca putin.
Luati oala cu fasole de pe foc.
Pas 6
Scoateti carnea de pe ciolan si o taiati bucatele potrivite, dupa preferinta.
Pas 7
Intr-o tigaie mare caliti ceapa si morcovii bine.
Pas 8
Dupa ce se prajesc legumele, adaugati carnea de pe ciolan, lasati 5 min sa se caleasca.
Pas 9
Peste carne puneti pasta de rosii. Eu am pus si niste amestec de legume pentru mancaruri facut in casa(este aleatoriu). Amestecati bine si mai lasati cateva minute.
Pas 10
Cu un polonic puneti fasolea din ceaun peste amestecul din tigaie.
Daca aveti tigaie mica, faceti invers - scurgeti apa din fasole intr-o farfurie, adaugati legumele, turnati putina apa din fasole atat cat sa nu fie lichid amestecul.
Pas 11
Amestecati bine totul, lasati sa fiarba aproximativ 15 minute.
Pas 12
Sarati, piperati, puneti verdeata taiata marunt si tarhonul(daca va place si il aveti). Stingeti focul.
Pofta buna!
Cantitate:
3 kg
(6 portii sanatoase)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (13 voturi)