Ingrediente
●
Pulpa de porc/vita
0.5 kg
aici am folosit carne de porc
●
Pasta de tomate
3 linguri
●
Orez prefiert - bob lung
2 pahare
●
Sare
1 lingurita
Poriviti dupa gust.
Puteti adauga si alte mirodenii peferate. Eu mai pun de obicei piper negru si busuioc.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se taie carnea bucati medii.
Pas 2
Apoi se taie morcovul rondele si ceapa.
Pas 3
Se caleste carnea putin, pana se evapora apa si se rumeneste.
Pas 4
Peste carnea calita se adauga ceapa si morcovii, se lasa sa se prajeasca 10-15 min.
Pas 5
Se adauga pasta de tomate si se lasa iarasi 5 min.
Pas 6
Se pune apa pe foc intr-un vas cu peretii mai gros(ceaun), cand incepe sa fiarba se pune compozitia de de legume si carne.
Asteptati pana incepe sa fiarba bine totul, faceti focul mic si lasati 30 min. Puteti adauga 2 frunze de dafin.
Pas 7
Intre timp, caliti orezul in putin ulei pana are culoare galbuie.
Atentie! Orezul prefiert nu se spala, cel putin nu recomand, altfel nu se va mai praji bine. De asta si folosesc orez de tipul asta.
Pas 8
Peste 30 de minute se adauga orezul la legume si carne.
Se potriveste de sare si mirodenii, se face focul mic cand incepe sa fiarba si se lasa aproximativ 1 ora.
Peste 1 ora gustati daca a fiert orezul si carnea, daca este nevoie mai lasati putin la foc foarte mic sa fiarba.
Pas 9
Se serveste cu salata de legume sau muraturi.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
25 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)