Pilaf cu carne de porc

Pilaf cu carne de porc

O sa mai pun si alte tipuri de pilaf, deocamdata aceasta este prima reteta.

Ingrediente

Pulpa de porc/vita
0.5 kg
aici am folosit carne de porc
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
3 buc
Pasta de tomate
3 linguri
Orez prefiert - bob lung
2 pahare
Apa
6 pahare
Sare
1 lingurita
Poriviti dupa gust. Puteti adauga si alte mirodenii peferate. Eu mai pun de obicei piper negru si busuioc.

Pasi de urmat

Pas 1

Se taie carnea bucati medii.

Pilaf cu carne de porc - Pas 1
Pas 2

Apoi se taie morcovul rondele si ceapa.

Pilaf cu carne de porc - Pas 2
Pas 3

Se caleste carnea putin, pana se evapora apa si se rumeneste.

Pilaf cu carne de porc - Pas 3
Pas 4

Peste carnea calita se adauga ceapa si morcovii, se lasa sa se prajeasca 10-15 min.

Pilaf cu carne de porc - Pas 4
Pas 5

Se adauga pasta de tomate si se lasa iarasi 5 min.

Pilaf cu carne de porc - Pas 5
Pas 6

Se pune apa pe foc intr-un vas cu peretii mai gros(ceaun), cand incepe sa fiarba se pune compozitia de de legume si carne.

Asteptati pana incepe sa fiarba bine totul, faceti focul mic si lasati 30 min. Puteti adauga 2 frunze de dafin.

Pilaf cu carne de porc - Pas 6
Pas 7

Intre timp, caliti orezul in putin ulei pana are culoare galbuie.

Atentie! Orezul prefiert nu se spala, cel putin nu recomand, altfel nu se va mai praji bine. De asta si folosesc orez de tipul asta.

Pilaf cu carne de porc - Pas 7
Pas 8

Peste 30 de minute se adauga orezul la legume si carne.

Se potriveste de sare si mirodenii, se face focul mic cand incepe sa fiarba si se lasa aproximativ 1 ora.

Peste 1 ora gustati daca a fiert orezul si carnea, daca este nevoie mai lasati putin la foc foarte mic sa fiarba.

Pilaf cu carne de porc - Pas 8
Pas 9

Se serveste cu salata de legume sau muraturi.

Pofta Buna!

Pilaf cu carne de porc - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 25 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

ina91
ina (ina91) 31 Jul 2018, 19:20

Buna, daca nu am orez prefiert, am orez simplu il spal si il prajesc? Multumesc

lena
Elena (lena) ina (ina91) 31 Jul 2018, 19:22

Da, exact.

VavraCristiana157
Vavra Cristiana (VavraCristiana157) 11 Nov 2016, 14:36

Am facut si eu reteta .....delicios pana si bebita mea o mancat 👌👍👍👍

SeverBanks
SeverBanks 15 Mar 2016, 19:19

Super... tare ! Nici ca se poate mai gustoas un asa Pilaf cu carne de porc !

Nota mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 31 Jan 2014, 00:21

fooooarte gustos! nu e prima data cand il gatesc si de fiecare data are acelasi efect. sotul meu linge farfuria.

Iti multumesc Lena ca imi sari in ajutor ori de cate ori sunt in pana de idei!

Poza mea pentru reteta:
denisamihaela
denisamihaela 10 Jan 2014, 18:10

acum pap si eu ...delicios...papa si bebe si mai vrea dar imi e frica ca sa-a-i mai dau...eu la uscat bucatile de carne am stropit un pic cu vin...acum carnea e frageda si buna de se topeste in gura...Foarte bun. Merci pentru trucul cu prajitul orezului:*

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 12 Jun 2013, 14:43

Am folosit orez "Uncle Ben's" brun la culoare, a fiert 30 minute. A iesit foarte bun si carnea se topea in gura. Multumesc pentru reteta!!!

Poza mea pentru reteta:
Ornela
Ornela 14 May 2012, 05:50

O mancare clasica si aparent simpla de preparat, dar este important sa se respecte pasii intocmai. Se mananca foarte usor so rapid!

Poza mea pentru reteta:
amy
amy 18 Dec 2010, 14:53

super reteta

Nota mea pentru reteta:
ely22
ely22 21 Jul 2010, 16:18

este o mancare excelenta...felicitari!

Nota mea pentru reteta:
hermina
hermina 20 May 2010, 19:03

arata bine !!!!!!!!!!!!!si cred ca e tare gustoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile