Pilaf cu carne de porc

Pilaf cu carne de porc

O să mai pun și alte tipuri de pilaf, deocamdată aceasta este prima rețetă.

Ingrediente

Pulpă de porc/vită
0.5 kg
aici am folosit carne de porc
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
3 buc
   
Pastă de tomate
3 linguri
   
Orez prefiert - bob lung
2 pahare
   
Apă
6 pahare
   
Sare
1 lingurita
Potriviți după gust. Puteți adăuga și alte mirodenii preferate. Eu mai pun de obicei piper negru și busuioc.

Pași de urmat

Pas 1

Se taie carnea bucăți medii.

Pilaf cu carne de porc - Pas 1
Pas 2

Apoi se taie morcovul rondele și ceapa.

Pilaf cu carne de porc - Pas 2
Pas 3

Se călește carnea puțin, până se evaporă apa și se rumenește.

Pilaf cu carne de porc - Pas 3
Pas 4

Peste carnea călită se adaugă ceapa și morcovii, se lasă să se prăjească 10-15 min.

Pilaf cu carne de porc - Pas 4
Pas 5

Se adaugă pasta de tomate și se lasă iarăși 5 min.

Pilaf cu carne de porc - Pas 5
Pas 6

Se pune apă pe foc într-un vas cu pereții mai groși (ceaun), când începe să fiarbă se pune compoziția de legume și carne.

Așteptați până începe să fiarbă bine totul, faceți focul mic și lăsați 30 min. Puteți adăuga 2 frunze de dafin.

Pilaf cu carne de porc - Pas 6
Pas 7

Între timp, căliți orezul în puțin ulei până are culoare gălbuie.

Atenție! Orezul prefiert nu se spală, cel puțin nu recomand, altfel nu se va mai prăji bine. De asta și folosesc orez de tipul ăsta.

Pilaf cu carne de porc - Pas 7
Pas 8

Peste 30 de minute se adaugă orezul la legume și carne.

Se potrivește de sare și mirodenii, se face focul mic când începe să fiarbă și se lasă aproximativ 1 oră.

Peste 1 oră gustați dacă a fiert orezul și carnea, dacă este nevoie mai lăsați puțin la foc foarte mic să fiarbă.

Pilaf cu carne de porc - Pas 8
Pas 9

Se servește cu salată de legume sau murături.

Poftă Bună!

Pilaf cu carne de porc - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 25 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

naciualina
alina naciu (naciualina) 13 Feb 2009, 11:26

acum e la foc sa vedem ce o sa iasa

lena
Elena (lena) 13 Feb 2009, 13:26

Sa ne scrii ce o iesit

hermina
hermina 20 May 2010, 19:03

arata bine !!!!!!!!!!!!!si cred ca e tare gustoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
sandra
sandra 30 May 2010, 20:23

e cam ciudata reteta...dar mancarea este super gustoasa

Nota mea pentru rețetă:
ely22
ely22 21 Jul 2010, 16:18

este o mancare excelenta...felicitari!

Nota mea pentru rețetă:
Dana37
Dana37 09 Dec 2010, 15:50

....f.interesant mod de a gati pilaf!!!!De ce se caleste orezul?Nu se intareste????

lucian
lucian 09 Dec 2010, 23:59

arata bine,akm e pe foc...mai am de pus orezul:).....vom vedea

amy
amy 18 Dec 2010, 14:53

super reteta

Nota mea pentru rețetă:
alinuta
alinuta 04 Jan 2011, 15:23

Pentru cei care nu stiu ,orezul il calim pentru ca dupa fierbere bobul de orez ramine intreg.Eu il calesc chiar si la sarmale .Chiar acum fac si eu aceasta mincare.

alinuta
alinuta 05 Jan 2011, 00:14

FOARTE BUNA ACEASTA MINCARE  DOAR CA EU NU VOI MAI PUNE DATA VIITOARE FOI DE DAFIN

Nota mea pentru rețetă:
Ornela
Ornela 14 May 2012, 05:50

O mancare clasica si aparent simpla de preparat, dar este important sa se respecte pasii intocmai. Se mananca foarte usor so rapid!

Poza mea pentru rețetă:
LicaStar
Lica (LicaStar) 12 Jun 2013, 14:43

Am folosit orez "Uncle Ben's" brun la culoare, a fiert 30 minute. A iesit foarte bun si carnea se topea in gura. Multumesc pentru reteta!!!

Poza mea pentru rețetă:
mariuss
mariuss 14 Nov 2013, 17:29

este la foc, foarte ciudata reteta aceasta, dar sper sa fie super.

mariuss
mariuss 14 Nov 2013, 17:44

buuuun, va sugerez sa adaugati un ardei rosu si unul verde, 1/2 lingurita de busuioc, putin piper pe carne inainte, 1 lingura de ulei masline = Minunaaat!  pofta buna!

denisamihaela
denisamihaela 10 Jan 2014, 18:10

acum pap si eu ...delicios...papa si bebe si mai vrea dar imi e frica ca sa-a-i mai dau...eu la uscat bucatile de carne am stropit un pic cu vin...acum carnea e frageda si buna de se topeste in gura...Foarte bun. Merci pentru trucul cu prajitul orezului:*

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LORINDA
LORINDA 31 Jan 2014, 00:21

fooooarte gustos! nu e prima data cand il gatesc si de fiecare data are acelasi efect. sotul meu linge farfuria.

Iti multumesc Lena ca imi sari in ajutor ori de cate ori sunt in pana de idei!

Poza mea pentru rețetă:
doinitza.91
doinitza.91 03 May 2015, 14:19

superb...acum lam luat de la foc..nu am mai incercat cu orezul calit niciodata dar sa primit delicios si bobul a ramas intreg si carnitsa de porc frageda..super neamm

SeverBanks
SeverBanks 15 Mar 2016, 19:19

Super... tare ! Nici ca se poate mai gustoas un asa Pilaf cu carne de porc !

Nota mea pentru rețetă:
VavraCristiana157
Vavra Cristiana (VavraCristiana157) 11 Nov 2016, 14:36

Am facut si eu reteta .....delicios pana si bebita mea o mancat 👌👍👍👍

ina91
ina (ina91) 31 Jul 2018, 19:20

Buna, daca nu am orez prefiert, am orez simplu il spal si il prajesc? Multumesc

lena
Elena (lena) ina (ina91) 31 Jul 2018, 19:22

Da, exact.