Pilaf cu carne de porc

Pilaf cu carne de porc

O sa mai pun si alte tipuri de pilaf, deocamdata aceasta este prima reteta.

Ingrediente

Pulpa de porc/vita
0.5 kg
aici am folosit carne de porc
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
3 buc
Pasta de tomate
3 linguri
Orez prefiert - bob lung
2 pahare
Apa
6 pahare
Sare
1 lingurita
Poriviti dupa gust. Puteti adauga si alte mirodenii peferate. Eu mai pun de obicei piper negru si busuioc.

Pasi de urmat

1

Se taie carnea bucati medii.

2

Apoi se taie morcovul rondele si ceapa.

3

Se caleste carnea putin, pana se evapora apa si se rumeneste.

4

Peste carnea calita se adauga ceapa si morcovii, se lasa sa se prajeasca 10-15 min.

5

Se adauga pasta de tomate si se lasa iarasi 5 min.

6

Se pune apa pe foc intr-un vas cu peretii mai gros(ceaun), cand incepe sa fiarba se pune compozitia de de legume si carne.

Asteptati pana incepe sa fiarba bine totul, faceti focul mic si lasati 30 min. Puteti adauga 2 frunze de dafin.

7

Intre timp, caliti orezul in putin ulei pana are culoare galbuie.

Atentie! Orezul prefiert nu se spala, cel putin nu recomand, altfel nu se va mai praji bine. De asta si folosesc orez de tipul asta.

8

Peste 30 de minute se adauga orezul la legume si carne.

Se potriveste de sare si mirodenii, se face focul mic cand incepe sa fiarba si se lasa aproximativ 1 ora.

Peste 1 ora gustati daca a fiert orezul si carnea, daca este nevoie mai lasati putin la foc foarte mic sa fiarba.

9

Se serveste cu salata de legume sau muraturi.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 25 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

naciualina
alina naciu (naciualina) 13 feb 2009, 11:26

acum e la foc sa vedem ce o sa iasa

lena
Elena (lena) 13 feb 2009, 13:26

Sa ne scrii ce o iesit

hermina
hermina 20 mai 2010, 19:03

arata bine !!!!!!!!!!!!!si cred ca e tare gustoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
sandra
sandra 30 mai 2010, 20:23

e cam ciudata reteta...dar mancarea este super gustoasa

Nota mea pentru reteta:
ely22
ely22 21 iul 2010, 16:18

este o mancare excelenta...felicitari!

Nota mea pentru reteta:
Dana37
Dana37 09 dec 2010, 15:50

....f.interesant mod de a gati pilaf!!!!De ce se caleste orezul?Nu se intareste????

lucian
lucian 09 dec 2010, 23:59

arata bine,akm e pe foc...mai am de pus orezul:).....vom vedea

amy
amy 18 dec 2010, 14:53

super reteta

Nota mea pentru reteta:
alinuta
alinuta 04 ian 2011, 15:23

Pentru cei care nu stiu ,orezul il calim pentru ca dupa fierbere bobul de orez ramine intreg.Eu il calesc chiar si la sarmale .Chiar acum fac si eu aceasta mincare.

alinuta
alinuta 05 ian 2011, 00:14

FOARTE BUNA ACEASTA MINCARE  DOAR CA EU NU VOI MAI PUNE DATA VIITOARE FOI DE DAFIN

Nota mea pentru reteta:
Ornela
Ornela 14 mai 2012, 05:50

O mancare clasica si aparent simpla de preparat, dar este important sa se respecte pasii intocmai. Se mananca foarte usor so rapid!

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 12 iun 2013, 14:43

Am folosit orez "Uncle Ben's" brun la culoare, a fiert 30 minute. A iesit foarte bun si carnea se topea in gura. Multumesc pentru reteta!!!

Poza mea pentru reteta:
mariuss
mariuss 14 nov 2013, 17:29

este la foc, foarte ciudata reteta aceasta, dar sper sa fie super.

mariuss
mariuss 14 nov 2013, 17:44

buuuun, va sugerez sa adaugati un ardei rosu si unul verde, 1/2 lingurita de busuioc, putin piper pe carne inainte, 1 lingura de ulei masline = Minunaaat!  pofta buna!

denisamihaela
denisamihaela 10 ian 2014, 18:10

acum pap si eu ...delicios...papa si bebe si mai vrea dar imi e frica ca sa-a-i mai dau...eu la uscat bucatile de carne am stropit un pic cu vin...acum carnea e frageda si buna de se topeste in gura...Foarte bun. Merci pentru trucul cu prajitul orezului:*

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 31 ian 2014, 00:21

fooooarte gustos! nu e prima data cand il gatesc si de fiecare data are acelasi efect. sotul meu linge farfuria.

Iti multumesc Lena ca imi sari in ajutor ori de cate ori sunt in pana de idei!

Poza mea pentru reteta:
doinitza.91
doinitza.91 03 mai 2015, 14:19

superb...acum lam luat de la foc..nu am mai incercat cu orezul calit niciodata dar sa primit delicios si bobul a ramas intreg si carnitsa de porc frageda..super neamm

SeverBanks
SeverBanks 15 mar 2016, 19:19

Super... tare ! Nici ca se poate mai gustoas un asa Pilaf cu carne de porc !

Nota mea pentru reteta:
VavraCristiana157
Vavra Cristiana (VavraCristiana157) 11 nov 2016, 14:36

Am facut si eu reteta .....delicios pana si bebita mea o mancat 👌👍👍👍

ina91
ina (ina91) 31 iul 2018, 19:20

Buna, daca nu am orez prefiert, am orez simplu il spal si il prajesc? Multumesc

lena
Elena (lena) ina (ina91) 31 iul 2018, 19:22

Da, exact.