Ingrediente
●
Pulpă de porc/vită
0.5 kg
aici am folosit carne de porc
●
Pastă de tomate
3 linguri
●
Orez prefiert - bob lung
2 pahare
●
Sare
1 lingurita
Potriviți după gust.
Puteți adăuga și alte mirodenii preferate. Eu mai pun de obicei piper negru și busuioc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se taie carnea bucăți medii.
Pas 2
Apoi se taie morcovul rondele și ceapa.
Pas 3
Se călește carnea puțin, până se evaporă apa și se rumenește.
Pas 4
Peste carnea călită se adaugă ceapa și morcovii, se lasă să se prăjească 10-15 min.
Pas 5
Se adaugă pasta de tomate și se lasă iarăși 5 min.
Pas 6
Se pune apă pe foc într-un vas cu pereții mai groși (ceaun), când începe să fiarbă se pune compoziția de legume și carne.
Așteptați până începe să fiarbă bine totul, faceți focul mic și lăsați 30 min. Puteți adăuga 2 frunze de dafin.
Pas 7
Între timp, căliți orezul în puțin ulei până are culoare gălbuie.
Atenție! Orezul prefiert nu se spală, cel puțin nu recomand, altfel nu se va mai prăji bine. De asta și folosesc orez de tipul ăsta.
Pas 8
Peste 30 de minute se adaugă orezul la legume și carne.
Se potrivește de sare și mirodenii, se face focul mic când începe să fiarbă și se lasă aproximativ 1 oră.
Peste 1 oră gustați dacă a fiert orezul și carnea, dacă este nevoie mai lăsați puțin la foc foarte mic să fiarbă.
Pas 9
Se servește cu salată de legume sau murături.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
25 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)